Θα σας εξαφανίσωμεν!

Είπε ο κατά τα άλλα συμπαθέστατος υπουργός Μαυρογυαλούρος, πέφτωντας πάνω σε ένα φροϋδικό ολίσθημα που κρύβει μέσα του ολόκληρη την σκληρή πραγματικότητα της πολιτικής των προθέσεων.

5128071

Θα σας εξασφαλίσωμεν ήθελε να πει, αλλά ένα λάθος σύμφωνο αποκάλυψε τι ήθελε να πει η λανθάνουσα γλώσσα, η οποία έχει πρόσβαση στο δίκτυο του ασυνείδητου και βαθιά αληθινού εαυτού μας. Εκτός όμως από το ρήμα της φράσης που είναι «όλα τα λεφτά» και η πηγή του αστείου, μία άλλη λέξη είναι αυτή που κλέβει την παράσταση και το χειροκρότημα στο θέατρο της άσκησης εξουσίας. Θα! Θα! Θα! Υποσχέσεις, λόγια μεγάλα και σχέδια ακόμα μεγαλύτερα που μπορεί να βασίζονται σε καλές προθέσεις, δεν έχουν όμως κανένα αντίκρυσμα στη ζωή του κάθε πολίτη.

Έκτακτη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ θα γίνει υπό τον πρωθυπουργό για τα Τουρκικά πλοία που αλωνίζουν το Αιγαίο σα να ναι τσιφλίκι τους. Έκτακτες συνεδριάσεις και ειδικές συσκέψεις έχουν γίνει πάμπολλες  για το ίδιο θέμα, κάθε καλοκαίρι. Οι ένοπλες δυνάμεις είναι κάθε φορά σε ετοιμότητα. Όλο κάτι πάει να γίνει, κάποιο επεισόδιο μαγειρεύεται μέχρι να επέμβουν οι Γερμανοί ή οι Αμερικανοί και να ησυχάσουν καπως οι ανησυχίες μας.

Στην Εύβοια θα μεταβεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να επιβλέψει τις καταστροφές και να κάνει βαρύγδουπες δηλώσεις πάνω απ’ το χυμένο γάλα. Σε κάθε μεγάλη θεομηνία που έχει και θύματα, ο πρωθυπουργός είναι ο πρώτος που θα μεταβεί, κατόπιν εορτής πάντα, φορτωμένος με δώρα που δεν είναι δώρα αλλά αναγκαία μέσα για την επιβίωση των πληγέντων. Ο κρατικός μηχανισμός είναι πάντα σε ετοιμότητα. Αλλά πως σπάει ο διάολος το ποδάρι του και εντέλει η κρατική μέριμνα αντί να προλαμβάνει τις καταστροφές, καταφτάνει πάντα τελευταία και καταϊδρωμένη, για να χύσει λίγα κροκοδείλια δάκρυα πάνω από τα καμμένα ή τα πνιγμένα. Αν φτάσει ποτέ.

Ειδική ενημέρωση και πιθανώς νέα μέτρα θα αναγγείλουν οι υπουργοί Κικίλιας και Χαρδαλιάς για να αναχαιτίσουν, κακήν κακώς, το δεύτερο κύμα κορονοϊού που έχει αρχίσει να μας βρέχει τα πόδια μόνο, προς στιγμήν, ενδέχεται πάντως να μας μουσκέψει για τα καλά λίαν συντόμως. Ειδικές ενημερώσεις και νέα μέτρα έχουν παρθεί με τη σέσουλα, τόσα που έχουμε καραμπερδευτεί και βάζουμε και στον ύπνο μας αντισηπτικό, από κεκτημένη ταχύτητα.

Τρία «θα» που έχουμε ξανακούσει μυριάδες φορές. Η επανάληψη τους θυμίζει δίσκο σε παλιό πικάπ που κολλάει και σου παίρνει τα αυτιά. Πόσες ακόμα υποσχέσεις και μελλοντικά σχέδια θα καταπιούμε μέχρι να γίνουν τελικά τα απαραίτητα ώστε να μη χρειάζονται οι ίδιες συσκέψεις για τα ίδια θέματα, κάθε χρόνο; Θα αναλάβει επιτέλους πρωτοβουλίες με κύρος και αυτοπεποίθηση η κυβέρνηση ενάντια στην προκλητικότητα των Τούρκων; Ή τον τσαμπουκά τον έχουμε μόνο για εσωτερική κατανάλωση, σαν εθνικό ποπ κορν; Θα φτιάξει ποτέ η Ελλάδα κράτος που δε θα καταρρέει στην πρώτη κακοκαιριά ή θα αριθμούμε νεκρούς κάθε θέρος, σαν να είναι απλά ένα σκορ σε βιντεοπαιχνίδι που πυροβολείς αδιακρίτως για να μαζέψεις  πόντους; Θα υπάρξει ποτέ λελογισμένη και αυστηρή αντιμετώπιση όλων αυτών που καταπατούν τις οδηγίες για την πανδημία, με πρώτους πρώτους τους κληρικούς που συγχρωτίζονται χωρίς μάσκα, ελέω θεού, στήνοντας μικρές εστίες κορονοϊού σχεδόν παντού στη χώρα; Θα επιβληθεί η μάσκα τελικά και στις εκκλησίες και όπου αλλού χρειάζεται ή θα βγάλει τον βούρδουλα ο Χαρδαλιάς για να μας θυμίσει τη δική μας και μόνο ατομική ευθύνη, παραβλέποντας ταυτόχρονα κάθε άλλη ευθύνη που μένει ορφανή αφού κανένας παπάς δεν την υιοθετεί;  

Η αυξημένη κινητικότητα στο Αιγαίο και η ανησυχητική έξαρση νεων κρουσμάτων , με ότι αυτή συνεπάγεται για την κοινωνία και την οικονομία που στενάζουν, δημιουργούν ένα μείγμα εκρηκτικό. Οι πλημμύρες  στην Εύβοια και άλλες περιοχές είναι ο γάιδαρος που έφαγε το ήδη στραβό κλίμα της πρώτης βδομάδας του Αυγούστου. Με την προσοχή πάσης της Ελλάδος στη μεγάλη γιορτή του Δεκαπενταύγουστου που πλησιάζει, θα κάνει η κυβέρνηση τίποτα απτό, κάτι πέρα από επικοινωνιακή διαχείριση, για να αποτρέψει ακόμα μεγαλύτερα βάσανα και τραγωδίες; Θα εξασφαλίσει ένα παρόν και ένα μέλλον βέβαιο για όλους όσους ζουν στην επικράτεια ή θα εξαφανίσει σιγά σιγά όσες θυσίες έχουν κάνει οι Έλληνες, ενώ θα αναλώνεται σε δηλώσεις κενές περιεχομένου και πραγματικής αξίας; Πόσα ακόμα «θα» θα ακούσουν οι πολίτες μέχρι να σταματήσουν να μετρούν αδικοχαμένους και να γλύφουν τις πληγές τους; Μάλλον αρκετά. Και στο βάθος νέο μνημόνιο με υπογραφή σοφών.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη