Newsroom

Newsroom

Θα ψηφίσεις με το «Εγώ» ή με το «Εμείς»; – Το προεκλογικό βίντεο του Κεν Λόουτς

Ο Κεν Λόουτς δημιούργησε με τον πιστό του σεναριογράφο Πολ Λάβερτι ένα προεκλογικό σποτάκι στο οποίο συμμετέχει το καστ της ταινίας «Δυστυχώς Απουσιάζατε». 

κεν λοουτς

«Επιτρέπεται να ζουν έτσι 14 εκατομμύρια άνθρωποι, 4 εκατομμύρια παιδιά, στην 5η πιο πλούσια χώρα στον κόσμο; Μόλις απαντήσει κανείς αυτό, ίσως είναι έτοιμος να απαντήσει και στην τελευταία ατάκα του βίντεο: θα ψηφίσεις με το «εγώ» ή με το «εμείς;», είναι κάποια από τα λόγια που αναφέρονται στο σποτάκι.

Οι εικόνες που εμφανίζονται αφορούν τη φτώχεια, την ανεργία, τα κομμένα επιδόματα, την κατάσταση στα νοσοκομεία, τις διαδηλώσεις και τις απεργίες. Ο στρατευμένος πολιτικός λόγος του διάσημου σκηνοθέτη είναι αυτός που κάνει τις ταινίες του μοναδικές, ενώ όλες του οι τελευταίες δουλειές αποτελούν έναν ύμνο στην εργατική τάξη της Αγγλίας. 

Στην τελευταία του ταινία που έκανε την ελληνική της πρεμιέρα στο πλαίσιο του 25ου Διεθνούς Φεστιβάλ της Αθήνας – Νύχτες Πρεμιέρας, ο Ricky, η Abby και τα δύο τους παιδιά ζουν στο Newcastle. Είναι μια δεμένη οικογένεια και ο ένας νοιάζεται για τον άλλον. Ο Ricky αλλάζει δουλειές, ενώ η Abby, που αγαπά τη δική της, προσέχει ηλικιωμένους. 

Παρόλο που δουλεύουν όλο και περισσότερες ώρες, όλο και πιο σκληρά, συνειδητοποιούν ότι ποτέ δεν θα αποκτήσουν το δικό τους σπίτι. Όταν προκύπτει μια χρυσή ευκαιρία, η Abby πουλάει το αυτοκίνητο της και ο Ricky αγοράζει ένα ολοκαίνουριο φορτηγάκι για να δουλέψει ως αυτοαπασχολούμενος μεταφορέας. O μοντέρνος κόσμος έχει τις επιπτώσεις του σε αυτές τις τέσσερις ψυχές μέσα στην ίδια τους την κουζίνα.

 

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη