Θα πνιγούν μέσα στα σκ@τ@ τους

Η υπουργός πολιτισμού Λίνα Μενδώνη αποχώρησε από το Διεθνές Φεστιβάλ χορού της Καλαμάτας πέντε λεπτά πριν την έναρξη της παράστασης της βελγικής καλλιτεχνικής ομάδας Peeping Tom.

artwork regga 1

Επειδή η ομάδα θα αναρτούσε το πανό «οι βιαστές πρέπει να είναι φυλακή». Το υπουργείο πολιτισμού έβγαλε ανακοίνωση για να εξηγήσει την «Απολύτως συνειδητή επιλογή» της κυρίας Μενδώνη και μπλα, μπλα, μπλα. Ντροπή τους.

Αυτό που ζούμε σήμερα δεν το χουμε ξαναζήσει. Ο βιαστής εφήβων κυκλοφορεί ελεύθερος, οι αστυνομικοί δολοφόνοι κυκλοφορούν ελεύθεροι, ο δολοφόνος που σκοτώνει με τις κλωτσιές έναν πεσμένο ανήμπορο ν’αντιδράσει άνθρωπο, κυκλοφορεί ελεύθερος. Την ίδια στιγμή σαπίζουν στις φυλακές οι αόρατοι άνθρωποι του κοινωνικού περιθωρίου και οι «λαθρομετανάστες», που τα δικαιώματα τους είναι φτερό στο άνεμο της ταξικής
αδικίας. Όλα αυτά σερβίρονται πασπαλισμένα με μπόλικη χρυσόσκονη, με ψέματα, με άπειρη προπαγάνδα. Ένα σύστημα δωροδοκημένων φερέφωνων δημοσιογράφων, που για την προσωπική τους ανέλιξη και ευημερία, γίνονται πρόθυμοι απολογητές της σαπίλας, προπαγανδιστές του εμετού. Θέλουν να βραχυκυκλώσουν και να ελέγξουν την σκέψη των ανθρώπων, που πολλές φορές απελπισμένοι και κουρασμένοι αρνιούνται να σκεφτούν.

Αυτό ζούμε σήμερα. Τον ολοκληρωτισμό μιας κλίκας που βάλθηκε να εκμεταλλευτεί για ίδιον όφελος την κοινωνία. Ο Μητσοτάκης, ο Συρίγος, ο Γεωργιάδης, ο Βορίδης, η Μενδώνη, η ελληνική εκδοχή της alt right, προσπαθούν να σπάσουν τις αντιστάσεις μας συκοφαντώντας τις αξίες μας. Η εξέγερση του Πολυτεχνείου, η μεταπολίτευση και τα αιτήματα της, το πανηγύρι ελευθερίας που έφερε, είναι στον στόχο τους γιατί είναι ρίζες βαθιές που κρατάνε όρθιο το δέντρο της κοινωνίας. Εμποδίζουν τα σαπρόφυτα τους να φυτρώσουν και να απλωθούν. Ο στόχος τους είναι να βλάψουν αυτές τις ρίζες. Να τις συκοφαντήσουν και να τις σαπίσουν. Γιατί όσο είναι όρθια τα σύμβολα μας, δεν μπορούν να μας αλώσουν.

Η υπόθεση Λιγνάδη ξεχείλισε το ποτήρι της οργής και της αγανάκτησης. Ο εξ αρχής προστατευμένος φίλος της «Άγιας Οικογένειας», κυκλοφορεί ελεύθερος. Το σύμβολο της νεοφιλελεύθερης Μητσοτάκειας αισθητικής στον πολιτισμό, αν και βιαστής ανηλίκων κυκλοφορεί ελεύθερος. Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου δεν είναι επικίνδυνος να διαπράξει τα ίδια αδικήματα. Να ξαναβιάσει ανηλίκους. Που τους βίασε επανελεγμένα και μέσα στο δικαστήριο ο συνήγορος υπεράσπισης του.

Το διεφθαρμένο καθεστώς Μητσοτάκη θα πνιγεί μέσα στα περιττώματα του. Θα πάρει μαζί του όλο το ανήθικο σκυλολόι που μας κυβερνά. Το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών με την ανακοίνωση του βάζει τα πράγματα στη θέση του. Στην Επίδαυρο σηκώθηκε το πανό «Βιαστής είναι». Η κυρία Μενδώνη δεν τολμά να το πει. Μόνο ανακοινώσεις υπεκφυγής μπλα-μπλα-μπλα. Σαπίζουν και η μυρωδιά τους πλέον δεν μπορεί να κρυφτεί, όσα πατσουλί προπαγάνδας, παραπληροφόρησης και ψεμάτων να σκορπίσουν.
Θα πνιγούν μέσα στα σκ@τ@ τους.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη