Newsroom

Newsroom

Θα παραμείνει στη φυλακή η Βίκυ Σταμάτη

Στη φυλακή θα παραμείνει η  Βίκυ Σταμάτη, καθώς απερρίφθη ομόφωνα από το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών η αίτηση αναστολής της πρωτόδικης ποινής…

stamati 3

Στη φυλακή θα παραμείνει η  Βίκυ Σταμάτη, καθώς απερρίφθη ομόφωνα από το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών η αίτηση αναστολής της πρωτόδικης ποινής της. Απορριπτική εξάλλου ήταν και η πρόταση του εισαγγελέα της έδρας. «Σύντομα θα προσδιοριστεί η έφεση και θα υπάρξει τελεσίδικη απόφαση. Δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις χορήγησης αναστολής», τόνισε.

Στο δικαστήριο κατέθεσαν συνολικά τρεις μάρτυρες, και ο αδελφός της Παναγιώτης Σταμάτης, εστιάζοντας στην καταρρέουσα προσωπικότητα της Σταμάτη, η οποία νοσηλεύεται με βαριά φαρμακευτική αγωγή και έχει χάσει σημαντικό βάρος, αλλά και την ισχυρή επιθυμία της να βρίσκεται κοντά στο ανήλικο παιδί της. 

«Έξι μήνες ακούσιας νοσηλείας και τρεις απόπειρες αυτοκτονίας μεσολάβησαν από την πρωτόδικη απόφαση ως σήμερα», υπογράμμισε ο κ. Ραγκούσης κατά την αγόρευσή του. Ο ίδιος έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στην αξία της ανθρώπινης ζωής, προτείνοντας αναστολή με κατ οίκον περιορισμό. «Τον άνθρωπο ως συγκεκριμένη αξία πρέπει να τον έχουνε μέσα; Μας δικάζετε γιατί υπάρχει η ιδιότητα της συζύγου του Τσοχατζόπουλου. Υπήρξε πρόσφατη απόφαση για ληστές, με κάθειρξη 23 ετών, με αναστολή! Δεν αντέχει ως την έφεση η Βίκυ Σταμάτη. Η ζωή και η υγεία δεν είναι μεγέθη με τα οποία παίζουμε», συμπλήρωσε.