Newsroom

Newsroom

"Θα κάνουμε τους μετανάστες σαπούνια" λέει υποψήφιος βουλευτής της Χρυσής Αυγής-βίντεο

Θα μπορούσε ποτέ ένας υποψήφιος βουλευτής να αποκαλεί τους μετανάστες μιάσματα και να απειλεί ότι θα τους κάνει σαπούνια; Η…

Θα μπορούσε ποτέ ένας υποψήφιος βουλευτής να αποκαλεί τους μετανάστες μιάσματα και να απειλεί ότι θα τους κάνει σαπούνια; Η απάντηση είναι ναι, εάν πρόκειται για υποψήφιο βουλευτή της Χρυσής Αυγής.

Τα όσα δηλώνει σε ντοκιμαντέρ έλληνα κινηματογραφιστή ο υποψήφιος βουλευτής με τη Χρυσή Αυγή στην Ά Αθήνας, Αλέξανδρος Πλωμαρίτης, μόνο αποτροπιασμό μπορούν να προκαλέσουν. Ο κ. Πλωμαρίτης αποκαλεί τους μετανάστες «μιάσματα», «πρωτόγονους» και «υπάνθρωπους» και υπογραμμίζει ότι αυτοί είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα της Ελλάδας το οποίο θα λυθεί μόνο όταν φύγουν από τη χώρα.

«Μόνο όταν φύγουν τα 3 εκατομμύρια λαθρομετανάστες που πίνουν το νερό μας, τρώνε το φαί μας και αναπνέουν τον ελληνικό μας αέρα», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Ο κ. Πλωμαρίτης με ιδιαίτερη άνεση και απίστευτη κυνικότητα δεν διστάζει να αναφέρει ακόμη ότι είναι έτοιμοι να ανοίξουν φούρνους και να τούς κάνουν σαπούνια.

«Είμαστε έτοιμοι ν’ ανοίξουμε τους φούρνους να τους κάνουμε σαπούνια. Θα τους έχουμε σαπούνια για τ’ αμάξια και για τα πεζοδρόμια, θα φτιάχνουμε λαμπατέρ με το δέρμα τους και τα δόντια τους θα τα πουλάμε στο μοναστηράκι να τα κάνουμε μπεγλέρια να τα πουλάμε στους ξένους».

Οι σχεδόν ναζιστικές απόψεις του στελέχους της Χρυσής Αυγής προβλήθηκαν στο ντοκιμαντέρ το οποίο αναμετέδωσε το Channel 4 της Βρετανικής τηλεόρασης. Ο κ. Πλωμαρίτης εμφανίζεται προκλητικός και σχεδόν επιθετικός όταν κατά τη διάρκεια διανομής φυλλαδίων σε λαϊκή αγορά βρίζει και απειλεί όποιο μετανάστη δει μπροστά του.

Δείτε το ντοκιμαντέρ

Το στημένο ρεπορτάζ

Ο υποψήφιος βουλευτής της Χρυσής Αυγής δεν είναι η πρώτη φορά που πρωταγωνιστεί σε κάτι ανάλογο. Σε παλιότερο τεύχος το HOT DOC είχε αποκαλύψει στημένο ρεπορτάζ δημοσιογράφου της εφημερίδας Πρώτου Θέματος στο οποίο πρωταγωνιστούσε η μητέρα του κ. Πλωμαρίτη. Το ρεπορτάζ παρουσίαζε μια καλοκάγαθη κυριούλα η οποία ζητούσε τη συνδρομή μελών της Χρυσής Αυγής προκειμένου να πάει στην τράπεζα και να νιώσει ασφάλεια. Η κυρία αυτή δεν ήταν άλλη από τη μητέρα του στελέχους της Χρυσής Αυγής.

Διαβάστε σχετικά

Ο μύθος του προσκόπου και η «αλήθεια» κάποιων δημοσιογράφων για τη Χρυσή Αυγή