Newsroom

Newsroom

"Θα κάνουμε εμετό σε εκείνους που ξαφνικά δηλώνουν ότι είναι φίλοι μας". Ποιούς ξεμπροστιάζει σκιτσογράφος της "Charlie"

Την υποκρισία στιγματίζει ο ολλανδός σκιτσογράφος της εφημερίδας «Charlie Hebdo», Βίλεμ, ο οποίος δηλώνει αηδιασμένος για εκείνους που «ξαφνικά υποστηρίζουν…

willem 0

Την υποκρισία στιγματίζει ο ολλανδός σκιτσογράφος της εφημερίδας «Charlie Hebdo», Βίλεμ, ο οποίος δηλώνει αηδιασμένος για εκείνους που «ξαφνικά υποστηρίζουν ότι είναι φίλοι μας». «Αποκτήσαμε πολλούς καινούριους φίλους, όπως τον Πάπα, τη βασίλισσα Ελισάβετ ή (τον πρόεδρο της Ρωσίας) Πούτιν: αυτό με κάνει να γελάω πολύ. Η Μαρίν Λεπέν είναι ενθουσιασμένη καθώς οι ισλαμιστές άρχισαν να πυροβολούν λίγο πολύ παντού», δήλωσε ειρωνικώς σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα της πατρίδας του «Volkskrant».

Όταν, εξάλλου, ρωτήθηκε για την υποστήριξη που εξέφρασε ο αρχηγός της ακροδεξιάς στην Ολλανδία, ο Γκέρτ Βίλντερς, ο Βίλεμ απάντησε: «Θα κάνουμε εμετό σε εκείνους που, ξαφνικά, δηλώνουν ότι είναι φίλοι μας».

Αναφορικώς με την παγκόσμια συμπαράσταση που έχει εκδηλωθεί μετά την επίθεση εναντίον της εφημερίδας, ο 73χρονος σκιτσογράφος, το πραγματικό όνομα του οποίου είναι Μπέρναρντ Χόλτροπ, είπε ειρωνευόμενος: «Δεν έχουν ποτέ δει τη Charlie Hebdo. Πριν από μερικά χρόνια χιλιάδες άνθρωποι κατέβηκαν στους δρόμους του Πακιστάν για να διαδηλώσουν εναντίον της Charlie Hebdo. Δεν γνώριζαν τι ακριβώς ήταν. Τώρα είναι το αντίθετο, όμως αν ο κόσμος διαδηλώνει προκειμένου να υπερασπιστεί την ελευθερία του λόγου, είναι φυσικά ένα καλό πράγμα».

Ο ίδιος εξακολουθεί να επιμένει στη σημασία να συνεχιστεί η έκδοση της εφημερίδας και η δημοσίευση των σκίτσων της: «Εάν όχι, εκείνοι έχουν κερδίσει», αναφέρει χαρακτηριστικώς ο Βίλεμ.