"Τη χώρα έριξε στον τοίχο η κυβέρνηση που είχε υπουργό Στουρνάρα"

Σφορδή επίθεση κατά του Γιάννη Στουρνάρα και του Κώστα Σημίτη, για τις αιχμές που άφησαν εναντίον της κυβέρνησης, έκανε με δηλώσεις του στην «Εφ.Συν.» ο Νίκος Παππάς.

5721f9341dc5246c1f8b4e3f

Ευθύνες επέρριψε σε συνέντευξή του στην «Εφ.Συν.», υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, για την τραγική οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα, που έριξε την χώρα στην ύφεση, τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα.

Όπως τόνισε ο Νίκος Παππάς, επί ηγεσίας του κ. Στουρνάρα στο υπουργείο Οικονομικών η χώρα βυθίστηκε στην ύφεση: «Αυτό δεν το ξεχνάει και θέλει να μας το θυμίζει και εμάς. Καλά θα κάνει λοιπόν, αν δεν θέλει να κάνει αυτοκριτική, να τοποθετηθεί για το εάν συμφωνεί με τις εκτιμήσεις των ευρωπαϊκών θεσμών ή του ΔΝΤ για την ελληνική οικονομία.

Δεν θα ήθελα να πιστέψω εκτιμήσεις που λένε ότι διατηρεί και καλλιεργεί πολιτικές φιλοδοξίες οι οποίες είναι ασύμβατες με την ομαλή πορεία της οικονομίας και συμβατές μόνο με μία πορεία προς τον τοίχο», ανέφερε χαρακτηριστικά για τον επικεφαλής της ΤτΕ.

Από τα ”πυρά” του υπουργού δεν γλίτωσε ούτε ο πρώην πρωθυπουργός , Κώστας Σημίτης, του οποίου καταλογίζει ευθύνες ως προς την διαχείριση του χρέους : «Ο κ, Σημίτης παρέλαβε το χρέος στα 100 δισ. και το παρέδωσε στα 180. Θα περίμενε κανείς μια λέξη αυτοκριτικής. Διερωτάται κανείς, αν οι πρώην πρωθυπουργοί τα κάνανε όλα καλά, πώς έγινε και έφτασε η χώρα στο χείλος της χρεοκοπίας. Φαίνεται ότι χειρότερη για τους κ. Σημίτη και Βενιζέλο είναι η κυβέρνηση στην οποία δεν μετέχουν. Γι’ αυτό και δεν βγαίνει από το μυαλό τους η ιδέα ότι θα εγκαταλείψουμε. Αλίμονο αν αφήσουμε την Ελλάδα σε αυτούς που τη χρεοκόπησαν. Ο ελληνικός λαός ακούει ανθρώπους όπως ο κ. Σημίτης να μιλούν ως εκπρόσωποι της Ν.Δ. και βγάζει πολύ χρήσιμα συμπεράσματα»

Όσον αφορά τη διαπραγμάτευση, σημειώνει πως «η β’ αξιολόγηση κλείνει με παρεμβάσεις που έχουν μηδενικό δημοσιονομικό αποτέλεσμα» και με αφορμή τη διαπίστωση αυτή, επιτίθεται στην ΝΔ και λέει ότι η αξιωματική αντιπολίτευση «δεν έχει πρόβλημα με τα αρνητικά μέτρα και τις περικοπές. Έχει πρόβλημα με τα θετικά ισοδύναμα, αυτά καταψηφίζει». Μάλιστα, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτική εκτιμά ότι «η ΝΔ θα πληρώσει βαρύ πολιτικό τίμημα» εξαιτίας της επιλογής της να κατηγορεί την κυβέρνηση για τις καθυστερήσεις στη διαπραγμάτευση

Πηγή:efsyn.gr

Χριστίνα Βίδου: Λύγισε με όσα είπε η καλεσμένη της – «Να μην υπάρξουν άλλες μανάδες σαν εμένα» (video)

ΕΡΤ

Χριστίνα Βίδου: Λύγισε με όσα είπε η καλεσμένη της – «Να μην υπάρξουν άλλες μανάδες σαν εμένα» (video)

Η παρουσιάστρια της ΕΡΤ υποδέχθηκε στην εκπομπή «Συνδέσεις» την μητέρα του αδικοχαμένου στην άσφαλτο, Αδαμάντιου…

K. Παπαδάκης για Μιχαλολιάκο: «Το δικαστήριο δεν ήταν υποχρεωμένο να προβεί σε αποφυλάκιση» (video)

mixaloliakos

K. Παπαδάκης για Μιχαλολιάκο: «Το δικαστήριο δεν ήταν υποχρεωμένο να προβεί σε αποφυλάκιση» (video)

Το δικαστήριο όφειλε να εξετάσει αν ο κρατούμενος θεωρείται επικίνδυνος για τέλεση νέων εγκληματικών πράξεων,…

Το… σκέφτεται η Χαμάς για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, νέοι ισραηλινοί βομβαρδισμοί

gaza 7

Το… σκέφτεται η Χαμάς για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, νέοι ισραηλινοί βομβαρδισμοί

Κατάρ, Αίγυπτος και ΗΠΑ αναμένουν την απάντηση του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος - «Αν πρέπει να…