Θ. Ρουσόπουλος: Με ποια ιστορία από το ταραγμένο 2005 σχολίασε την ομιλία-βόμβα του Κώστα Καραμανλή

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου πρέπει να διερευνήσει την ουσία της υπόθεσης των παρακολουθήσεων, δαμηνύει ο βουλευτής της ΝΔ

ΕΚ - Ρουσοπουλος

Να λάβει θέση σε σχέση με τα όσα είπε το βράδυ της Τετάρτης ο πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής κλήθηκε λίγη ώρα αργότερα ο βουλευτής της ΝΔ, Θεόδωρος Ρουσόπουλος, ο οποίος μάλιστα είχε διατελέσει για πολλά χρόνια και κυβερνητικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης Καραμανλή.

Μιλώντας στην εκπομπή της Αναστασίας Γιάμαλη Kontra24, στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra, o κ. Ρουσόπουλος, ξεκαθάρισε ότι δεν είναι διατεθειμένος να σχολιάσει άμεσα, λέξη προς λέξη τη δήλωση του πρώην Πρωθυπουργού, εξηγώντας ότι μια ενδεχόμενη «σαλαμοποίηση» της δήλωσης θα μπορούσε να οδηγήσει σε παρανοήσεις που ούτε ο ίδιος ο Κώστας Καραμανλής δεν θα ήθελε.

Η ιστορία από το 2005 για τις υποκλοπές επί κυβέρνησης Καραμανλή

Ωστόσο, ο κ. Ρουσόπουλος προχώρησε στην αφήγηση μιας σύντομης ιστορίας από την ταραγμένη περίοδο του 2005, όταν είχε αποκαλυφθεί το τεράστιο σκάνδαλο των υποκλοπών επί πρωθυπουργίας Καραμανλή, με υπερσύγχρονο κοριό που παρακολουθούσε στελέχη της τότε ελληνικής κυβέρνησης, μεταξύ των οποίων και τον ίδιο τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, καθώς και ανώτατους υπουργούς και υφυπουργούς.

Όπως είπε, μόλις έφτασε στον πρωθυπουργό η πληροφορία για τις υποκλοπές το 2004, έγινε μια σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, με τη συμμετοχή του ίδιου του τότε πρωθυπουργού, του κυβερνητικού εκπροσώπου Θεόδωρου Ρουσόπουλου και του υπ. Εξωτερικών, Πέτρου Μολυβιάτη.

«Ο Καραμανλής σε εκείνη τη σύσκεψη είπε: “Εγώ σε 10 χρόνια δεν θα είμαι πρωθυπουργός. Δεν πρόκειται να αφήσω την υπόθεση αδιερεύνητη”», αφηγείται ο κ. Ρουσόπουλος, εξηγώντας ότι έτσι αντιλαμβανόταν ο Κώστας Καραμανλής το ιστορικό του καθήκον. Ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος δεν είπε αν η ιστορία που αφηγήθηκε τίθεται σε αντιπαραβολή προς τη στάση του νυν πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου να διερευνήσει την ουσία της υπόθεσης των παρακολουθήσεων»

Ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος, επανέλαβε την πρότασή του, η οποία ενέχει και ψήγματα κριτικής, λέγοντας ότι ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος, θα μπορούσε να εξετάσει την ουσία της υπόθεσης και όχι μόνο το ερώτημα της προέλευσης των διαρροών, καθώς θα είχε τη δυνατότητα να καλέσει όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Όταν μάλιστα αργότερα, ερωτήθηκε εκ νέου από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Φίλη, αν συμφωνεί με τη φράση του κ. Καραμανλή ότι η απορρητότητα υποτάσσεται στην ανάγκη κάθαρσης του δημόσιου βίου, ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος επισήμανε ότι η πρόταση του, να ελέγξει ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου την ουσία της υπόθεσης, θα μπορούσε να οδηγήσει στην άρση κάθε απορρήτου, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο να δοθούν όλες οι απαιτούμενες απαντήσεις.

Στο ίδιο πλαίσιο κινήθηκε και η απάντησή του στον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Κώστα Σκανδαλίδη, όταν τον ρώτησε αν συμφωνεί να έρθει ο φάκελος της παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη στη Βουλή, ξεκαθαρίζοντας ότι όλα αυτά τα θέματα θα λύνονταν αν ο εισαγγελέας δεν διερευνούσε μόνο την πηγή των διαρροών, αλλά και την ουσία της υπόθεσης.

«Οι εξεταστικές είναι κάτι χειρότερο από τις εκλογές της ΕΦΕΕ»

Σε ό,τι αφορά την εξεταστική επιτροπή της Βουλής που αναμένεται να ξεκινήσει τις εργασίες της εντός του επόμενου διαστήματος, ο Ρουσόπουλος σημείωσε ότι είναι σύνηθες οι Εξεταστικές επιτροπές να μην παράγουν ενιαία πορίσματα. «Οι εξεταστικές είναι κάτι χειρότερο από τις εκλογές της ΕΦΕΕ, αλλά χωρίς την αγωνιστικότητα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ρουσόπουλος.

«Δεν δικαιούμαστε ως πολιτικοί να μη δουμε την πραγματικότητα κατάματα και να πουμε ότι η εξεταστική αυτή πρέπει να βγάλει αποτελέσματα», σημείωσε.

Δεν μπορεί να συγκαλυφθεί ένα τέτοιο θέμα

Σε ό,τι αφορά την αποκάλυψη της ΕΦΣΥΝ ότι η ΕΥΠ, αμέσως μετά την ανακοίνωση της ΑΔΑΕ ότι θα διεξάγει έλεγχο, άρχισε να καταστρέφει έγγραφα, ο κ. Ρουσόπουλος χωρίς να επιβεβαιώνει, ούτε να διαψεύδει την πληροφορία, ξεκαθάρισε ότι οι πληροφορίες πάντα βγαίνουν στην επιφάνεια και είναι αδύνατον ένα τέτοιο θέμα να συγκαλυφθεί με τέτοιον τρόπο.

Οι πρώτες εντυπωσιακές φωτογραφίες από τους «Βρυκόλακες» του Ίψεν σε σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή

Οι πρώτες εντυπωσιακές φωτογραφίες από τους «Βρυκόλακες» του Ίψεν σε σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή

Η αυλαία της Κενρικής Σκηνής του Εθνικού Θεάτρου ανοίγει τη φειτινή θεατρική περίοδο στις 26…

H συναυλία που προκάλεσε «πανικό» στα κοινωνικά δίκτυα – Ο 50 Cent έρχεται στο ΟΑΚΑ με τον… Κωνσταντίνο Αργυρό

H συναυλία που προκάλεσε «πανικό» στα κοινωνικά δίκτυα – Ο 50 Cent έρχεται στο ΟΑΚΑ με τον… Κωνσταντίνο Αργυρό

Πάλι καλά που δεν θα εμφανιστεί με τον Βασίλη Καρρά ή με τη Γωγώ Τσαμπά...

Η κακοκαιρία Bogdan φέρνει «ακραία» καιρικά φαινόμενα: Τι πρέπει να προσέξετε αναλόγως πού βρίσκεστε

Η κακοκαιρία Bogdan φέρνει «ακραία» καιρικά φαινόμενα: Τι πρέπει να προσέξετε αναλόγως πού βρίσκεστε

Συστάσεις της ΓΓΠΠ προς τους πολίτες ενόψει της επιδείνωσης του καιρού

Νέα κλιμάκωση στα ελληνοτουρκικά: Διάβημα στην Ελλάδα για τα «αμερικανικά τεθωρακισμένα» στα νησιά

Νέα κλιμάκωση στα ελληνοτουρκικά: Διάβημα στην Ελλάδα για τα «αμερικανικά τεθωρακισμένα» στα νησιά

Το Υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε τον Έλληνα πρέσβη στην Άγκυρα και του ζήτησε να σταματήσουν οι…