"Το τέταρτο μνημόνιο είναι ξεκάθαρα ψέμα – Να είναι προσεκτικοί κάποιοι έλληνες πολιτικοί"

Ιδιαίτερα αυστηρός ο ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων απέναντι στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τον οποίο «κάρφωσε» από το βήμα του ευρωκοινοβουλίου. Στην ομιλία του ο Πιερ Μοσκοβισί στάθηκε στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας και καταλήγοντας σημείωσε εμφατικά ότι «η ενισχυμένη εποπτεία των Βρυξελλών δεν είναι τέταρτο πρόγραμμα και σε αυτό θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κάποιοι Έλληνες πολιτικοί».

5b3ce9261dc5241f4a8b4667

«Σε αντίθεση με όσα άκουσα από ορισμένους πολιτικούς στην Αθήνα, η ενισχυμένη εποπτεία δεν είναι ένα τέταρτο πρόγραμμα και θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί όσοι δηλώνουν κάτι τέτοιο», είπε ο Π. Μοσκοβισί, σημειώνοντας ότι μετά το τέλος του προγράμματος θα παρακολουθείται η πορεία των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού εξαμήνου της Επιτροπής, όπως ισχύει για όλες τις χώρες. «Οι αποστολές επιτήρησης δε θα έχουν ρόλο εισαγγελέα ή καθηγητή που θα λένε στην Ελλάδα τι θα κάνει. Από κοινού θα εγκρίνουμε τα καλύτερα βήματα για την Ελλάδα. Το τέταρτο πρόγραμμα είναι ξεκάθαρα ένα ψέμα», επισήμανε ο Γάλλος επίτροπος.  

Ο επίτροπος Μοσκοβισί τόνισε ότι μετά από οχτώ χρόνια η Ελλάδα βρίσκεται πάλι το δρόμο της κανονικότητας. Είναι μία ιστορική στιγμή για την Ελλάδα και την Ευρώπη, γυρίζουμε σελίδα και αφήνουμε πίσω μας την οικονομική κρίση τόνισε ο Πιερ Μοσκοβισί θυμίζοντας πως τα τελευταία χρόνια ήταν ιδιαίτερα επώδυνα για τον ελληνικό λαό και κυρίως την μεσαία τάξη και τους πιο ευάλωτους.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπήρξε όλα αυτά τα χρόνια σύμμαχος του ελληνικού λαού και όχι της μίας ή της άλλης κυβέρνησης, ανέφερε επίσης ο Ευρωπαίος επίτροπος, λέγοντας επίσης ότι αν είχε γίνει το Grexit θα είχαμε κατακερματισμό της ευρωζώνης.

Οι Έλληνες είναι αξιοθαύμαστοι για την προσήλωση τους στην ευρωζώνη, σημείωσε επίσης. τονίζοντας ότι στην ιστορία της Ευρωπαϊκής Ένωσης καμία χώρα δεν έκανε τόσο μεγάλες μεταρρυθμίσεις σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα όσο η Ελλάδα.

Αναφέρθηκε ειδικότερα στη φορολογική μεταρρύθμιση, στο κτηματολόγιο, στο συνταξιοδοτικό σύστημα που σήμερα είναι πολύ περισσότερο βιώσιμο, ενώ σε ό,τι αφορά στο ζήτημα των κόκκινων δανείων τόνισε ότι η κατάσταση βελτιώνεται.

Αναφερόμενος στο χρέος είπε πως η μόνη αποτελεσματική στρατηγική για τη μείωσή του είναι η ανάπτυξη, ενώ σημείωσε ότι πρέπει να σταματήσει ο φαύλος κύκλος του χρέους. Η ευθύνη ανήκει τώρα στις ελληνικές κυβερνήσεις, κατέληξε ο Μοσκοβισί τονίζοντας ότι η ενισχυμένη εποπτεία των Βρυξελλών δεν είναι τέταρτο πρόγραμμα και σε αυτό θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κάποιοι Έλληνες πολιτικοί.

Δείτε την ομιλία του Πιερ Μοσκοβισί


Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

ΦΙΤΕΣΕ

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

Η Φίτεσε υποβιβάστηκε εφέτος από την πρώτη κατηγορία για πρώτη φορά μετά από 35 χρόνια,…