Newsroom

Newsroom

Τέσσερις συλλήψεις χθες στις Σκουριές της Χαλκιδικής

Σε νέο γύρο συλλήψεων προχώρησε χθες η ΕΛ.ΑΣ στις Σκουριές της Χαλκιδικής, κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας κατοίκων κατά της χωροθέτησης…

skouries

Σε νέο γύρο συλλήψεων προχώρησε χθες η ΕΛ.ΑΣ στις Σκουριές της Χαλκιδικής, κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας κατοίκων κατά της χωροθέτησης και λειτουργίας μεταλλείων χρυσού στην περιοχή.

Γύρω στους 1.500 κατοίκους πραγματοποίησαν αυτοκινητοπομπή στην περιοχή όπου προγραμματίζεται να πραγματοποιηθούν οι εργασίες και συγκρούστηκαν με αστυνομικές δυνάμεις.

Όπως ανακοίνωσε τη ΕΛ.ΑΣ., συνελήφθησαν τέσσερα άτομα ηλικίας 28 έως 39 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για τα αδικήματα της παράνομης οπλοκατοχής, της διατάραξης κοινής ειρήνης και της στάσης. Παράλληλα προσήχθησαν άλλα πέντε άτομα, τα οποία αφέθηκαν ελεύθερα μετά την ανάκρισή τους.

Σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία, σε ελέγχους που έγιναν στην περιοχή, βρέθηκε μεγάλος αριθμός ξύλινων κονταριών, πέντε αντιασφυξιογόνες μάσκες, 19 βόμβες μολότοφ, έντεκα ναυτικές φωτοβολίδες με αλεξίπτωτο, μία αναλωθείσα ναυτική φωτοβολίδα με αλεξίπτωτο, δύο μαχαίρια και μία αυτοσχέδια σφεντόνα. Επιπλέον, τις πρωινές ώρες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν άλλες 34 βόμβες μολότοφ, τις οποίες άγνωστοι είχαν κρύψει στο σημείο Κεραίες.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκαν τρεις διαδηλωτές μεταξύ των οποίων και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Βαγγέλης Διαμαντόπουλος.

Το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Πολυγύρου Χαλκιδικής


Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις ένα μήνα πριν τις Ευρωεκλογές: Θρίλερ για την 3η θέση και… δύο εκπλήξεις

δημοσκοπήσεις 1

Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις ένα μήνα πριν τις Ευρωεκλογές: Θρίλερ για την 3η θέση και… δύο εκπλήξεις

Τα βασικά συμπεράσματα από τις τελευταίες δημοσκοπήσεις λίγο πριν τις Ευρωεκλογές