Τερέζα Μέι: Σε συνεννόηση με το Γιβραλτάρ οι διαπραγματεύσεις για το Brexit

Δέσμευση της βρετανίδας πρωθυπουργού για συνεργασία με την συνεργαστεί με την αυτόνομη κυβέρνηση του Γιβραλτάρ ώστε να εξασφαλίσει «την καλύτερη δυνατή κατάληξη» ως προς μια συμφωνία για το Brexit που θα καλύπτει και τη συγκεκριμένη βρετανική κτήση.

5889e6231dc5243e1d8b4f13

Την Παρασκευή η Ε.Ε. χορήγησε στην Ισπανία το δικαίωμα άσκησης βέτο αναφορικά με τις μελλοντικές σχέσεις που θα έχει το Γιβραλτάρ με το μπλοκ, δίνοντας έτσι τον λόγο στη Μαδρίτη για την τύχη του βρετανικού θύλακα στην νότια Ισπανία, έπειτα απο την αποχώρηση της Μ. Βρετανίας από την Ένωση. Η Ισπανία διεκδικεί την κυριαρχία του «Βράχου» που εκχώρησε στους Βρετανούς το 1713.

Η Ντάουνινγκ Στριτ ανακοίνωσε ότι η κ. Μέι επανέλαβε ότι το Λονδίνο παραμένει «σταθερό στη δέσμευσή του» να υποστηρίζει το Γιβραλτάρ, τους πολίτες και την οικονομία του στη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε με τον επικεφαλής της τοπικής κυβέρνησης Φαμπιάν Πικάρντο.

Εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ είπε ότι η κ. Μέι μετέφερε στον κ. Πικάρντο ότι δεν πρόκειται να αποδεχθεί οποιαδήποτε διευθέτηση σύμφωνα με την οποία το Γιβραλτάρ θα περνούσε υπό την κυριαρχία άλλου κράτους, «ενάντια στην ελεύθερα και δημοκρατικά εκπεφρασμένη βούληση» των κατοίκων της περιοχής.

Σε κρίσιμη κατάσταση το 5χρονο αγοράκι που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στην Πειραιώς

2ddc1139 418e 49d4 89e5 2ee2952e483b

Σε κρίσιμη κατάσταση το 5χρονο αγοράκι που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στην Πειραιώς

Διασωληνωμένο στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παίδων - Πιο ελαφρά τραυματίστηκαν τα δύο μεγαλύτερα αδέλφια του

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

4944461

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

Μετά την θύελλα αντιδράσεων ο εισαγγελέας Εφετών Λαμίας αναμένεται να ασκήσει έφεση στο βούλευμα, αναφέροντας ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος δεν πληροί…