Τεντόγλου από... χρυσάφι

Η Ελλάδα πανηγύρισε το πρώτο μετάλλιο της στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου με τον Μίλτο Τεντόγλου. Ο 23χρονος με άλμα στα 8.35 μέτρα κατέγραψε την κορυφαία επίδοση για φέτος στον κόσμο και βρέθηκε στην πρώτη θέση κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο.
 

NewsRoom 05/03/2021 | 23:24

Ο Έλληνας πρωταθλητής κατέκτησε την κορυφή στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου στο Τορούν και απέδειξε πως ουσιαστικά δεν έχει αντίπαλο αυτή την εποχή  με εξαιρετικό άλμα στα 8 μέτρα και 35 εκατοστά

Ο Μίλτος Τεντόγλου, που είχε  πρόβλημα στο γόνατο πέταξε…στα 8,35μ., επίδοση που δεν του δίνει απλά το χρυσό σε δεύτερο σερί Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου (το είχε κάνει και στη Γλασκώβη πριν δύο χρόνια), αλλά σημείωσε και την κορυφαία επίδοση για φέτος στον κόσμο.

Ο Τεντόγλου σημείωσε την επίδοση που του έδωσε το χρυσό μετάλλιο με την πρώτη του προσπάθεια, και έτσι είχε τη δυνατότητα να χαλαρώσει να  μην κάνει τη δεύτερη και την τρίτη, ενώ η τέταρτη και η πέμπτη ήταν άκυρες.

Ο Τεντόγλου που έχει προπονητή τον Γιώργο Πομάσκι, σημείωσε την εξαιρετική αυτή επίδοση μόλις στην πρώτη του προσπάθεια. Αποφάσισε να μη δοκιμάσει στις δύο επόμενες, ενώ ακολούθησαν δύο άκυρες. Ακόμη κι έτσι, όμως, κανείς δεν μπόρεσε να τον φτάσει!

Θυμίζουμε πως ο Μίλτος Τεντόγλου είναι χρυσός και στον ανοιχτό στίβο! Δεύτερος ήρθε ο Σουηδός, Τομπίας Μόντλερ, ο οποίος με άλμα στα 8,31μ. πέτυχε την κορυφαία επίδοση όλων των εποχών στην πατρίδα του.