Newsroom

Newsroom

Τέλος η απεργία της ΠΟΕ-ΟΤΑ – Ξεκινάει η αποκομιδή των σκουπιδιών

Να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις τους αποφάσισαν οι εργαζόμενοι της καθαριότητας στους δήμους κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ- ΟΤΑ, μετά από 11 ημέρες καταλήψεων σε αμαξοστάσια των δήμων και ΧΥΤΑ όλης της χώρας.

59550c931dc524280c8b4584

Από απόψε ακόμα τα απορριμματοφόρα θα βγουν στους δρόμους και θα ξεκινήσει η αποκομιδή των σκουπιδιών τα οποία σχηματίζουν βουνά στους δρόμους κάνοντας την κατάσταση αφόρητη.

Στην συνεδρίαση που διήρκεσε περισσότερες από δύο ώρες ακούστηκαν διάφορες απόψεις αναφορικά με τα αποτελέσματα της πολυήμερης απεργίας των συμβασιούχων καθαριότητας και των μόνιμων συναδέλφων τους. Ωστόσο, συμφώνησαν για τους σημαντικούς κινδύνους που ελλοχεύουν για τη δημόσια υγεία, σε περίπτωση που συνέχιζαν τις κινητοποιήσεις τους. 

Το θέμα των κινητοποιήσεων θα επανεξεταστεί στο Γενικό Συμβούλιο, η ημερομηνία διεξαγωγής του οποίου δεν έχει καθοριστεί ακόμη. Κι’ αυτό διότι δεν επιτεύχθηκε πλειοψηφία, καθώς η πρόταση για αναστολή έλαβε 5 ψήφους (3 της πλειοψηφούσας παράταξης και 2 από τη ΔΑΚΕ), ενώ για οι παρατάξεις ΔΑΣ (ΚΚΕ) και ΜΕΤΑ – ΟΤΑ (ΛΑΕ) τάχθηκαν υπέρ της συνέχισης των κινητοποιήσεων.  

Τελικώς, όμως συμφώνησαν να μην συνεχίσουν την απεργία και να ξεκινήσει από απόψε κανονικά η αποκομιδή των απορριμμάτων από λεωφόρους, στενά, πλατείες και άλλους χώρους 

η οποία πιθανόν να διαρκέσει- ειδικά στα μεγάλα αστικά κέντρα- τουλάχιστον δύο με τρεις ημέρες.

Στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, ο πρόεδρος της ΠΟΕ- ΟΤΑ Νίκος Τράκας ευχαρίστησε τους κατοίκους της πόλης για τη συμπαράστασή τους, όπως είπε. Συνέχισε λέγοντας ότι δεν συμφωνούν με τις προτάσεις της κυβέρνησης και θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους με άλλη μορφή. 

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη