Newsroom

Newsroom

Τελικά πόσους επηρεάζει η εγκύκλιος του ΙΚΑ;

Κόντρα στο κόμμα από το οποίο προέρχεται, το ΠΑΣΟΚ, αλλά και κόντρα στην… κοινή λογική (αν και συνήθως αυτά τα…

Κόντρα στο κόμμα από το οποίο προέρχεται, το ΠΑΣΟΚ, αλλά και κόντρα στην… κοινή λογική (αν και συνήθως αυτά τα δύο πάνε μαζί) πηγαίνει ο διοικητής του ΙΚΑ, Ροβέρτος Σπυρόπουλος, προκειμένου να δικαιολογήσει την εγκύκλιο του ΙΚΑ που έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις, καθώς φαίνεται να αυξάνει τα όρια συνταξιοδότησης ως και κατά 12 χρόνια για ορισμένες κατηγορίες ασφαλισμένων.

Ο αριθμός των ασφαλισμένων που επηρεάζει η εγκύκλιος αυτή, σύμφωνα με εκτιμήσεις, κυμαίνεται κοντά στις 150.000, όμως σύμφωνα με τον Ροβέρτο Σπυρόπουλο, που μίλησε στην πρωινή εκπομπή του ΑΝτ1, αφορά μόνο σε 200 άτομα, κάτι που είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς, διαβάζοντας το κείμενο της εγκυκλίου, που βάζει στο “στόχαστρο” ασφαλισμένους που έχουν περάσει από διαδοχική ασφάλιση ΟΑΕΕ και ΙΚΑ.

Και μπορεί το ΠΑΣΟΚ επίσημα να ζήτησε την απόσυρση της επίμαχης εγκυκλίου, όμως ο Ροβέρτος Σπυρόπουλος, σημαίνον στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, επικαλέστηκε τις κατευθυντήριες γραμμές που του έχουν δοθεί από το υπουργείο Εργασίας και υποστήριξε ότι για να ανακληθεί η εγκύκλιος θα πρέπει να αλλάξει ο νόμος.

Εμείς τώρα ποιον να πιστέψουμε; Προφανώς, όπως έχουμε μάθει με την κυβέρνηση Σαμαρά, αυτόν που μας προετοιμάζει για τα χειρότερα…

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη