Newsroom

Newsroom

Τελευταίες ετοιμασίες για το νέο "πακέτο" για τη… σωτηρία των τραπεζών

Επί τάπητος αναμένεται να βρεθούν οι νέες κεφαλαιακές ανάγκες των τραπεζών, όπως έχουν αποτυπωθεί στην έκθεση της BlackRock. Στο επίκεντρο…

trapeza 8 1

Επί τάπητος αναμένεται να βρεθούν οι νέες κεφαλαιακές ανάγκες των τραπεζών, όπως έχουν αποτυπωθεί στην έκθεση της BlackRock. Στο επίκεντρο θα βρεθούν το θέμα της Eurobank, οι επικείμενες αλλαγές στη νομοθεσία που διέπει την ανακεφαλαιοποίηση, αλλά και τα σχέδια αναδιάρθρωσης που έχουν καταρτίσει οι διοικήσεις των μεγάλων τραπεζών.

Η πρώτη σύσκεψη ξεκίνησε στο υπουργείο Οικονομικών στις 10.30 μεταξύ των τεχνικών κλιμακίων της τρόικας και στελεχών του ΤΧΣ και της ΤτΕ. Ακολούθως το κλιμάκιο της τρόικας θα συναντηθεί με τον επικεφαλής του ΤΧΣ, όπου θα εξεταστούν οι ανάγκες νέες ανάγκες των τραπεζών, οι προωθούμενες αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο του Ταμείου που θα επιτρέψουν στο ΤΧΣ να επιταχύνει την είσοδο ιδιωτών επενδυτών στο μετοχικό κεφάλαιο των τραπεζών, αλλά και το θέμα της πώλησης του 25% της Eurobank, στο οποίο έχει σημειωθεί σημαντική καθυστέρηση.  

Εν τω μεταξύ εντός της εβδομάδας ενδεχομένως να ανακοινωθούν και τα stree tests των τραπεζών, μετά την επικείμενη συνάντηση του κλιμακίου της τρόικας με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιώργο Προβόπουλο.