Τεμπονέρας εναντίον… Τεμπονέρα – Τι άλλαξε;

Δυο διαφορετικές απόψεις εντός ολίγων ημερών φαίνεται να εξέφρασε το κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ., Διονύσης Τεμπονέρας, αναφορικά με το χρόνο διεξαγωγής του Συνεδρίου.

5857387 2048x1365 1

Αρχικά, ο επικεφαλής της Εκλογικής Επιτροπής σε άρθρο του που φιλοξένησε το Documento της Κυριακής, σημείωνε ότι είναι εξαιρετικά κρίσιμο να ολοκληρωθεί η ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τις αυτοδιοικητικές εκλογές και πόσο μάλλον μέχρι τις Ευρωεκλογές: «Ο κίνδυνος το βαθύ μπλε (με αρκετό μαύρο) που αποτυπώνεται να μεταφερθεί και στο χάρτη της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι υπαρκτό ενδεχόμενο που πρέπει οπωσδήποτε να αποτραπεί, δεδομένου ότι σε λιγότερο από τέσσερις μήνες βρισκόμαστε μπροστά σε μια νέα εκλογική αναμέτρηση. Ομοίως, ο χρονικός ορίζοντας ανάκαμψης μέχρι τις επόμενες Ευρωεκλογές δεν αφήνει περιθώρια για εφησυχασμό», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, στο πλαίσιο της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας ο Διονύσης Τεμπονέρας τάχθηκε κατηγορηματικά υπέρ ενός Διαρκούς Συνεδρίου που θα διεξαχθεί μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Μάλιστα επιχειρηματολόγησε υπέρ αυτής της άποψης αναφέροντας ότι απαιτείται χρόνος προκειμένου να υπάρξει «ένα συνέδριο απολογισμού, ταυτότητας, θέσεων, πολιτικής φυσιογνωμίας και στρατηγικής». «Αυτό δεν μπορεί να γίνει σε ένα «fast track» συνέδριο, ούτε αντίστοιχα σε μια εκλογή Προέδρου, από τη βάση μέσα στο καλοκαίρι, μόνο και μόνο για να εξυπηρετηθούν, ιδιοτελείς πολιτικές σκοπιμότητες και να «κρύψουμε το πρόβλημα κάτω από το χαλί» ανέφερε χαρακτηριστικά κατά την τοποθέτησή του στην Πολιτική Γραμματεία.

Τι άλλαξε;

Δεδομένου των πλούσιων συζητήσεων που έλαβαν χώρα στο παρασκήνιο των εσωκομματικών ζυμώσεων πριν τη διεξαγωγή της Πολιτικής Γραμματείας, εύλογο είναι να προκύπτει το ερώτημα «τι άλλαξε» και ο κ. Τεμπονέρας εισηγήθηκε το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ να μεταφερθεί στο απώτερο μέλλον και σίγουρα μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Η ψηφοφορία εντός της Πολιτικής Γραμματείας δεν επιτρέπει σε περαιτέρω υποθέσεις καθότι η πρόταση που εισηγήθηκε ο κ. Τεμπονέρας ψηφίστηκε μόνο από τον ίδιο. Να σημειωθεί μάλιστα, ότι πηγές ανέφεραν στο documentonews.gr, πώς υπήρξε ενόχληση σε κορυφαία στελέχη διαφόρων τάσεων λόγω της επιλογής του ίδιου να χαράξει μια εντελώς δική του στρατηγική και να εισηγηθεί μια εντελώς καινούργια πολιτική πλατφόρμα.

Οι αντιδράσεις στο «όλα ή τίποτα» του Διονύση Τεμπονέρα

Ομολογουμένως προκλήθηκε αναταραχή αφότου ο κ. Τεμπονέρας έδωσε στη δημοσιότητα την εισήγηση που έκανε στην Πολιτική Γραμματεία. Σε αυτή, το κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για την ανάγκη διεξαγωγής Διαρκούς συνεδρίου προκειμένου να προκύψει ο «νέος» ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος πρέπει να «γίνει υπόθεση όλης της κοινωνίας και όχι μιας κλειστής γραφειοκρατίας μηχανισμών και συσχετισμών»

Αν, όμως, καταφέρει να βρει έστω και μια μικρή υποστήριξη από στελέχη που προέρχονται κυρίως από το πάλαι ποτέ Προεδρικό μπλοκ τότε, όλα δείχνουν ότι ο κ. Τεμπονέρας δεν θα είναι απλά υποψήφιος για τη θέση του Προέδρου, αλλά και επικεφαλής ενός νέου εσωκομματικού ρεύματος.
Συνεπώς, όλα είναι ανοιχτά για τον ίδιο και το μέλλον του στον ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. και σίγουρα οι δυσκολίες είναι μεγάλες αν αναλογιστεί κανείς ότι στις ψηφοφορίες του γύρισε την πλάτη και η ΡΕΝΕ και η Κίνηση Μελών.

Πηγή: documentonews.gr

Καρυστιανού: Πρέπει να παίρνω ηρεμιστικό πριν ακούσω τον Μητσοτάκη να μιλάει για τα Τέμπη (video)

Μαρία Καρυστιάνου 1296x864 1

Καρυστιανού: Πρέπει να παίρνω ηρεμιστικό πριν ακούσω τον Μητσοτάκη να μιλάει για τα Τέμπη (video)

«Για ακόμη μια φορά η συνέντευξη έγινε σε πολύ ασφαλές περιβάλλον, με δημοσιογράφο ένα συγγενικό…

Η απίστευτη αποκάλυψη του Ματίας Αλμέιδα για τη μάχη του με την κατάθλιψη: «Είχα πρόβλημα με το αλκοόλ, νόμιζα ότι θα πεθάνω»

5990083

Η απίστευτη αποκάλυψη του Ματίας Αλμέιδα για τη μάχη του με την κατάθλιψη: «Είχα πρόβλημα με το αλκοόλ, νόμιζα ότι θα πεθάνω»

Συγκλονίζουν όσα αναφέρει ο Ματίας Αλμέιδα στην αυτοβιογραφία του

Συγκλόνισε ο Δημήτρης Παπανικολάου: «Σχολεία έδιωχναν την κόρη μου λόγω αυτισμού» (video)

παπανικολαου

Συγκλόνισε ο Δημήτρης Παπανικολάου: «Σχολεία έδιωχναν την κόρη μου λόγω αυτισμού» (video)

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης ο πρώην μπασκετμπολίστας προέβη σε μια συγκλονιστική αποκάλυψη σχετικά με την…

Πορτοσάλτε: Επίθεση στους εργαζόμενους της ΕΡΤ και όχι στον Ζούλα για το «κόψιμο» της λειτουργίας της Μ. Τετάρτης – Η απάντηση της ΠΟΣΠΕΡΤ (video)

Πορτοσάλτε

Πορτοσάλτε: Επίθεση στους εργαζόμενους της ΕΡΤ και όχι στον Ζούλα για το «κόψιμο» της λειτουργίας της Μ. Τετάρτης – Η απάντηση της ΠΟΣΠΕΡΤ (video)

Ο Άρης Πορτοσάλτε προτίμησε να επιτεθεί στους εργαζόμενους της δημόσιας τηλεόρασης και να αφήσει στο…