Τέμπη: Οι 6 σοκαριστικές δηλώσεις βουλευτών και στελεχών της ΝΔ – «Βαρεθήκαμε να λέμε συλλυπητήρια… είναι μπαγιάτικο» (videos)

Η προσπάθεια συγκάλυψης του εγκλήματος στα Τέμπη από τη ΝΔ έχει πολλούς πρωταγωνιστές, οι οποίοι προκάλεσαν την οργή της κοινωνία με τα λεγόμενα τους

InCollage 20240329 131641014

Ένα χρόνο μετά το έγκλημα στα Τέμπη οι 57 άνθρωποι που έχασαν την ζωή τους ζητούν δικαίωση, με τους συγγενείς των θυμάτων και τους επιζώντες να παλεύουν κάθε μέρα για να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι.

Χθες μετά την καταψήφιση της πρότασης μομφής επιβεβαιώθηκε για ακόμη μια φορά η προσπάθεια της κυβέρνησης για συγκάλυψη της υπόθεσης, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να καλύπτει πλήρως τον πρώην υπουργό μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, ο οποίος την ώρα που δεχόταν τα πυρά σύσσωμης της αντιπολίτευσης καθόταν ευδιάθετος στα έδρανα της Βουλής.

6167606

Βέβαια κανείς δεν περίμενε οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας να μην στηρίξουν την κυβέρνηση, ειδικά αν θυμηθεί κανείς τις ανατριχιαστικές δηλώσεις τόσο των ίδιων όσο και άλλων στελεχών της γαλάζιας παράταξης για την τραγωδία των Τεμπών.

Άδωνις Γεωργιάδης

Ο Άδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό του Mega και την Ράνια Τζίμα στις 15/05/2023 ήταν από τους πρώτους που είχαν προκαλέσει έντονα με δήλωσή τους για το έγκλημα στα Τέμπη, καθώς προσπάθησε να κάνει ήρωα τον Κώστα Καραμανλή.

Πιο συγκεκριμένα ανέφερε ότι «Αν ψήφιζα στις Σέρρες, θα ψήφιζα τον κ. Κώστα Αχ. Καραμανλή. Έχει κάνει ανάληψη πολιτικής ευθύνης. Δεν έφταιγε όμως για το δυστύχημα»!

Την ίδια στιγμή με έντονο και προκλητικό ύφος είχε πει πως «μετά θα τα πούμε όλα».

Νίκος Ρωμανός

Ο διευθυντής Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Ρωμανός στις 10/03/23 είχε δηλώσει λίγο πολύ ότι είχε κουραστεί να απευθύνει τα συλλυπητήρια του στις οικογένειες των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών.

«Ξεκινώ με το αυτονόητο που έχουμε βαρεθεί να επαναλαμβάνουμε, αλλά είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε τις τελευταίες ημέρες, δηλαδή τα θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων» ήταν τα ακριβή λόγια του που «πάγωσαν» τους παρουσιαστές της εκπομπής.

Μάκης Βορίδης

Ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης μιλώντας στο MEGA στις 09/11/23 με λίγα λόγια είχε αναφέρει ότι ουσιαστικά το θέμα έκλεισε με την εκλογική νίκη της Νέας Δημοκρατίας, αναφέροντας ότι «Μία πολιτική επιχειρηματολογία, το πολιτικό μέρος, αναπτύχθηκε προεκλογικά» για την τραγωδία στα Τέμπη, «είναι αυτή που κρίθηκε πολιτικά, μέσα από τις εκλογές».

Δημήτρης Μαρκόπουλος

Ο Δημήτρης Μαρκόπουλος στην εξεταστική επιτροπή στη Βουλή στις 08/02 για το δυστύχημα των Τεμπών, όπου ήταν και πρόεδρος, είχε κάνει ένα ακόμη απαράδεκτο σχόλιο.

Πιο συγκεκριμένα, ο βουλευτής της ΝΔ σε αντιδικία που είχε με μέλη της Επιτροπής δήλωσε ότι «όταν είναι τόσες ημέρες στην Επιτροπή η κα Πέρκα, τι να κάνω άλλο; Το διασκεδάζω».

Ο ίδιος στην επισήμανση ότι πώς είναι δυνατόν να διασκεδάζει όντας στην Επιτροπή για το έγκλημα των Τεμπών, τα «γύρισε» και εξαπέλυσε κατηγορίες προς όσους αντιδικούσαν μαζί του κάνοντας λόγο για «εμπόριο πόνου».

Βέβαια ο κ. Μαρκόπουλος είναι εκείνος που έχει προκαλέσει πολλές φορές έντονες αντιδράσεις με δηλώσεις του για το έγκλημα των Τεμπών, καθώς πριν τη «διασκέδαση» είχε προηγηθεί η «γουρλίδικη επιτροπή».

Ο ίδιος όταν τα δύο πρώην μέλη της εξεταστικής για τα Τέμπη, Ανδρέας Νικολακόπουλος και Ιωάννα Λυτρίβη, υπουργοποιήθηκαν στον τελαυταίο ανασχηματισμό είχε πει:

«Να κάνουμε και λίγο χιούμορ. Η Επιτροπή μας είναι και κάπως γουρλίδικη! Δύο πολύ καλοί και άξιοι συνάδελφοι μας, ο κ. Ανδρέας Νικολακόπουλος και η κ. Ιωάννα Λυτρίβη, υπουργοποιήθηκαν».

Σοφία Βούλτεψη

Η υφυπουργός Μετανάστευσης, Σοφία Βούλτεψη προσπαθώντας να υπερασπιστεί την κυβέρνηση απέναντι στην αποκάλυψη για το μονταρισμένο ηχητικό του εγκλήματος των Τεμπών, έφτασε να επικαλεστεί τον Γκέμπελς και υποβάθμισε το θέμα σε «μπαγιάτικο» σε τηλεοπτική εμφάνιση στον ΣΚΑΪ.

Πιο συγκεκριμένα δήλωσε: «Βλέπω κύριε Οικονόμου ότι δεν περίμεναν ούτε να περάσει η εθνική εορτή όπου χρειάζεται εθνική ομοψυχία στη πράξη για να παρουσιάσουν το μπαγιάτικο θέμα, το περσινό.

Θα μπαγιάτευε δηλαδή πολύ αν έμενε άλλη μια εβδομάδα να περάσει η σημερινή ημέρα εθνικής εορτής;»

Μιχάλης Ταμήλος

Ο πρώην βουλευτής Τρικάλων της Νέας Δημοκρατίας και στέλεχος του κόμματος μέχρι τις δηλώσεις του για τα Τέμπη, Μιχάλης Ταμήλος, όπως ακούγεται και στο ηχητικό που δημοσίευσε το Trikalanews.gr, σχολιάζοντας όσα συνέβησαν στη  παρέλαση για την 25η Μαρτίου στα Τρίκαλα, και με αφορμή την παρουσία των γονέων των αδικοχαμένων κοριτσιών από το Καστράκι στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, ανέφερε μεταξύ άλλων απευθυνόμενος στον δημοσιογράφο.

«Με αφορμή το γεγονός, ξέρεις πόσοι Τρικαλινοί πέθαναν το 2023; 1977 Τρικαλινοί απεβίωσαν εντός του 2023. Μεταξύ των οποίων ήταν και τα τρία παιδιά.

Δεν θα πάρουν μαντήλια να κλαίνε όλα τα Τρίκαλα επειδή 1977 Τρικαλινοί πέθαναν…Η ζωή συνεχίζεται. Ο καθένας έχει τα προβλήματά του. Ψάχνει να βρει δουλειά … Ο άλλος, του σκοτώνουν το παιδί τη γυναίκα κτλ, θα πάει ο ίδιος στις αρμόδιες υπηρεσίες, στα δικαστήρια εκεί που πρέπει.

Δεν μπορεί να επιβάλλεις στην κοινωνία να υποφέρει για σένα. Υπάρχει ζωή για τους άλλους…όλα τα Τρίκαλα ασχολούνται με το θέμα αυτό;».

Ειδήσεις σήμερα:

Κολωνός: Ένοχος για βιασμό και μαστροπεία της 12χρονης o Μίχος – Ανατροπή με τη μητέρα της

Αρπάχτηκαν on air Τζίμα και Πρετεντέρης για τον Καραμανλή: «Αυτό είναι άποψή σου Γιάννη, η δική μου είναι άλλη» (video)

Κύρτσος: Προβλέψεις φωτιά για τις Ευρωεκλογές – «Ξεχάστε τις δημοσκοπήσεις»

Βερύκιος «καρφώνει» Μητσοτάκη: «Αυτός έστειλε τους 2 στον Μαρινάκη και τους έδιωξε επειδή μαθεύτηκε» (video)

«Ποτέ δεν πήρα φακελάκι με 500 ευρώ» υποστηρίζει ο γιατρός του πατέρα του Γιάννη Καλλιάνου

Καλλιάνος

«Ποτέ δεν πήρα φακελάκι με 500 ευρώ» υποστηρίζει ο γιατρός του πατέρα του Γιάννη Καλλιάνου

Απάντηση δίνει ο καθηγητής Αγγειοχειρουργικής που παρακολουθούσε τον πατέρα του Γιάννη Καλλιάνου ότι αποδέχτηκε χρηματικό…

23 λόγους για τους οποίους θα κινηθεί δικαστικά για τον θάνατο του πατέρα του ο Γ. Καλλιάνος

kallianos

23 λόγους για τους οποίους θα κινηθεί δικαστικά για τον θάνατο του πατέρα του ο Γ. Καλλιάνος

Απευθυνόμενος στη διοίκηση του νοσοκομείου «Αττικόν», το Διοικητικό Συμβούλιο της Επαγγελματικής Ένωσης Αγγειοχειρουργών Ελλάδος (ΕΕΑΕ), στην…

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια έως και 10 μόρια σε συνεργασία με το ΚΔΒΜ Πελοποννήσου στη σχολική ψυχολογία και στην ειδική αγωγή

eikona2

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια έως και 10 μόρια σε συνεργασία με το ΚΔΒΜ Πελοποννήσου στη σχολική ψυχολογία και στην ειδική αγωγή

Η έναρξη των μαθημάτων του επόμενου κύκλου είναι 17 Μαΐου 2024.

Σοκ στη Νάουσα: Ιδιοκτήτης στάβλου παρενόχλησε ανήλικα κορίτσια σε εκδρομή ενώ έκαναν ιππασία (Video)

ναουσα

Σοκ στη Νάουσα: Ιδιοκτήτης στάβλου παρενόχλησε ανήλικα κορίτσια σε εκδρομή ενώ έκαναν ιππασία (Video)

Ο διευθυντής του Γυμνασίου κατήγγειλε τον 59χρονο ιδιοκτήτη του στάβλου