Τέμπη: Μια εικόνα, χίλιες λέξεις – Τρεις φορές παρενέβη η αστυνομία για τη διαμαρτυρία της Ευδοκίας στην παρέλαση (Video)

Η Ευδοκία περιέγραψε τι ακριβώς συνέβη όταν "τόλμησε" και πήγε στην παρέλαση για τον εορτασμό της επετείου της 25ης Μαρτίου με πλακάτ που έγραφε σύνθημα για τα Τέμπη.

432788546 292985700337381 9024314474938193257 n

Σε μια ιδιαίτερα συμβολική πράξη διαμαρτυρίας προχώρησε η Ευδοκία Τσαγκλή, μια πράξη η οποία -όπως ενημέρωσε μέσω ανάρτησής της- προκάλεσε την παρέμβαση της αστυνομίας όχι μία…αλλά τρεις φορές.

Η Ευδοκία περιέγραψε τι ακριβώς συνέβη όταν “τόλμησε” και πήγε στην παρέλαση για τον εορτασμό της επετείου της 25ης Μαρτίου με πλακάτ που έγραφε σύνθημα για τα Τέμπη.

Διαβάστε επίσης: Ένταση στην παρέλαση – Οικογένεια Πλακιά: “Δεν αντέχεις, δεν κρατιέσαι, ο πολιτισμός και το “έλα, πάμε και όπου βγει” μας έφεραν εδώ” (Video)

Η νεαρή κοπέλα, η οποία έχει χαρακτηρίσει πολλές φορές την τραγωδία στα Τέμπη «δολοφονία» και είναι ένας ακόμη άνθρωπος από τους πολλούς, που δίνουν έναν διαρκή αγώνα για την απόδοση Δικαιοσύνης, όπως και οι συγγενείς των θυμάτων, έκανε σήμερα 25η Μαρτίου τη δική της διαμαρτυρία στην παρέλαση της Θεσσαλονίκης.

Κρατούσε ένα απλό χαρτόνι που έγραφε «Υπερήφανοι Ελληνες δεν τιμούν εθνικούς προδότες – Τέμπη 2023». Ομως βρέθηκε απέναντι από αστυνομικούς που προσπάθησαν να την σταματήσουν.

Διαβάστε επίσης: Λάρισα – 25η Μαρτίου: Ξέσπασε η μητέρα της Κλαούντια που χάθηκε στα Τέμπη – Ζητά δικαιοσύνη για την κόρη της (Video)

Μια εικόνα, χίλιες λέξεις – Η ανάρτηση της Ευδοκίας για τη διαμαρτυρία της:

“Σήμερα στάθηκα στην εκκίνηση της παρέλασης στην παραλία της Θεσσαλονίκης και ήρθε ένας μη ένστολος αστυνομικός (χωρίς να εχω ανοίξει το χαρτόνι) κάνοντας μου επίπληξη.

Απομακρύνθηκα και άνοιξα το χαρτόνι παρακάτω όπου ένας ευγενέστατος άλλος (μη ένστολος) αστυνομικός μου είπε ότι δεν μπορώ να μείνω εκεί με το χαρτόνι ανοιχτό. Τον ρώτησα γιατί, αν κάνω κάτι παράνομο, ρωτώντας τον αν έχουμε δημοκρατία. Μου είπε «ακολουθώ εντολές». Του είπα ότι δεν θέλω να βρει τον μπελά του εξαιτίας μου αλλά ότι αυτό δεν είναι σωστό, ρωτώντας τον αν μπορώ να πάω προς το σπίτι μου (μετά τον Λευκό Πύργο) με το χαρτόνι στα χέρια και το αποδέχτηκε.

Ξεκίνησα λοιπόν παράλληλα της παρέλασης αλλά μετά από λίγο με σταμάτησε κι άλλος αστυνομικός, ένστολος (για πρώτη φορά) και αυτός πολύ ευγενικός. Μου είπε ότι μου το ζητάει προσωπικά ως άνθρωπος σαν χάρη, να κάτσουμε να δούμε μαζί την παρέλαση χωρίς να εχω ανοιχτό το χαρτόνι. Του είπα ότι δεν συμφωνώ και αν είναι νόμιμο να συνεχίσω να πηγαίνω προς το σπίτι μου, παράλληλα με την παρέλαση, με το χαρτόνι στα χέρια. Επέμενε και του εξήγησα ότι ακόμα και η μητέρα μου αν το ζητούσε δεν θα το δεχόμουν, όπως δεν θα δεχόμουν και αν καποιος άγνωστος μου έκανε πρόταση να κολυμπήσουμε στον Θερμαϊκό. Μου είπε ότι αυτό θα ήταν παράλογο και απάντησα πως ακριβώς το ίδιο παράλογο είναι να μου ζητάει αυτή την «προσωπική χάρη» ως ένστολος.

Έκανα λοιπον και εγώ την παρέλαση μου μέχρι τον Λευκό Πύργο παράλληλα στο πεζοδρόμιο, για να τιμήσω τους δικούς μας ήρωες, τους δικούς μας νεκρούς και ως υπερήφανη Ελληνίδα να μοιραστώ το μήνυμα πως όσοι έχουμε εθνική υπερηφάνεια, δεν τιμούμε τους εθνικούς προδότες που αποτελούν εθνική ντροπή. Δεν ξεχνάμε! #Τέμπη #25Μαρτίου #ΕθνικήΕπέτειος“.

Καθηγητές Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ προς Καλλιάνο: Το ΕΣΥ παρέχει παρέχει υψηλότατο επίπεδο υπηρεσιών

eka

Καθηγητές Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ προς Καλλιάνο: Το ΕΣΥ παρέχει παρέχει υψηλότατο επίπεδο υπηρεσιών

Ο Σύλλογος του Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού (ΔΕΠ) της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ καταγγέλλουν τον Γιάννη…

Πάτρα: Συγγενείς των συλληφθέντων επιχείρησαν να περάσουν στα κρατητήρια, χασίς μέσα σε κρουασάν!

σχολειο

Πάτρα: Συγγενείς των συλληφθέντων επιχείρησαν να περάσουν στα κρατητήρια, χασίς μέσα σε κρουασάν!

Αργά το βράδυ του Σαββάτου, συγγενείς συλληφθέντων που κρατούνται στην Ασφάλεια Πατρών, για την υπόθεση…

Η θέση της Έλενας Ακρίτα για την υπόθεση Καλλιάνου: «Με όλο το σεβασμό στον πόνο του…»

Ακρίτα

Η θέση της Έλενας Ακρίτα για την υπόθεση Καλλιάνου: «Με όλο το σεβασμό στον πόνο του…»

«H δήλωση του βουλευτή («εκλιπαρεί» υπουργό να…μεσολαβήσει) είναι ηθικά και πολιτικά ελεγκτέα», αναφέρει με εμφατικό…