Newsroom

Newsroom

Τέμπη: «Δεν θα μου απαγορέψετε να ουρλιάζω» -Η απάντηση της μητέρας της Ιφιγένειας στον Μητροπολίτη Λάρισας

Με αφορμή τη μαύρη επετείο των Τεμπών η μητέρα της Ιφιγένειας απάντησε στην «σιωπή» που ζήτησε ο Μητροπολίτης Λάρισας

profile player 960x540 26

Ένας χρόνος συμπληρώνεται σήμερα από το τραγικό έγκλημα των Τεμπών, ένα έγκλημα που ακόμα και μέχρι σήμερα μας συγκλονίζει κάθε φορά που μας έρχονται στο μυαλό οι εικόνες της σύγκρουσης των δυο τρένων, που στέρησε τη ζωή σε 57 άτομα.

Με αφορμή τη σημερινή ημέρα, αλλά και τις απαράδεκτες δηλώσεις του Μητροπολίτη Λάρισας που ζητούσε από τους συγγενείς «σιωπή» και να μην ουρλιάζουν, η μητέρα της αδικοχαμένης Ιφιγένειας με μια της ανάρτηση απάντησε σε αυτά τα λεγόμενα, τονίζοντας ότι δεν της ταιριάζει η σιωπή αλλά τα ουρλιαχτά.

Επίσης, ανέφερε ότι έχει χάσει την ομορφιά και την καλοσύνη στη ζωή της, επισημαίνοντας ότι κανείς δεν μπορεί να της απαγορεύσει να εκφράσει τα συναισθήματα της.

Πιο αναλυτικά έγραψε: «Τέμπη…. Δεν μας ταιριάζει η σιωπή……τα ουρλιαχτά μας ταιριάζουν…. πως μπορείς να πάρεις από μια μάνα ότι πιο μονάκριβο είχε…το πιο όμορφο, αγαπημένο,. ότι δημιουργεί μια ζωή, και να τής πεις να σιωπή…. Έχω χάσει την ομορφιά. καλοσύνη.. σπουδαία. αναντικατάστατη, ότι πιο χρισο έχω αγγίξει.. κλάμα την ημέρα… ουρλιαχτά την νύχτα…. αυτό δεν μπορείτε να μου το απαγορεύσετε δεν μπορώ να το ελέγξω….

απάντηση προς” Τον κεκοιμημένο τόν τιμας με σιωπή όχι με θόρυβο…”»

 

Οργή για τον Μητροπολίτη Λάρισας που έκραξε τους συγγενείς των θυμάτων – «Μην κάνετε θόρυβο»

Ο Μητροπολίτης Λάρισας Ιερώνυμος προκάλεσε έντονες αντιδράσεις με δηλώσεις του μετά το τέλος του μνημόσυνου καθώς ουσιαστικά επίπληξε τους συγγενείς των θυμάτων για τον αγώνα που δίνουν με σκοπό την δικαίωση και τους κάλεσε να σιωπήσουν.

«Να ξέρετε ότι έναν κεκοιμημένο τον τιμάς πολύ με τη σιωπή και την προσευχή, δεν τον τιμάς με τον θόρυβο», ανέφερε χαρακτηριστικά δείχνοντας την αντίθεσή του στον αγώνα που δίνουν όλοι αυτοί οι άνθρωποι.

Η δήλωση αυτή του Μητροπολίτη Λάρισας είναι πανομοιότυπη με τη δήλωση που έκανε ο Κώστας Καραμανλής κατά την κατάθεσή του στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής όταν προχώρησε σε «μαθήματα πένθους» προς τους συγγενείς των θυμάτων της τραγωδίας στα Τέμπη προκρίνοντας τον «βουβό πόνο».

«Για άλλη μια φορά η μικροπολιτική έρχεται να καλύψει την ουσιαστική πολιτική, δηλαδή, το πώς θα γίνει ώστε οι σιδηρόδρομοι να είναι ασφαλείς, οι τόποι μας να είναι τόποι που θα είναι καύχημα μόνο για την ομορφιά τους και δεν θα γίνονται διάσημοι για άλλους λόγους και από εκεί και μετά όλα τα άλλα είναι απλά λόγια.

Λόγια που απλά κουράζουν. Τόσα πολλά που δεν νομίζω ότι δικαιώνουν τις ψυχές που έφυγαν», συμπλήρωσε στη συνέχεια ζητώντας ουσιαστικά να σταματήσουν τις προσπάθειες που κάνουν συγγενείς και επιζήσαντες προκειμένου να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι.

Στη συνέχεια ρωτήθηκε για το εάν θεωρεί ότι υπάρχει δικαίωση μέχρι τώρα καθώς δεν έχει γίνει τίποτα προς το παρόν και ο Μητροπολίτης Λάρισας απάντησε:

«Δεν είμαι αρμόδιος επί θεμάτων δικαιοσύνης και κοινοβουλευτικών θεμάτων. Ακούγονται πολλά λόγια και τα πολλά λόγια είναι φτώχεια.

Άρα το σπουδαίο είναι να αφήσουμε αυτούς που έχουν την ευθύνη και την αρμοδιότητα να μιλήσουν, να κάνουν τη δουλειά τους, να μην βιαζόμαστε», επικρίνοντας ξανά τον αγώνα όλων μέχρι τη δικαίωση.

Χαμός στην Κέρκυρα: Ομοφοβικό ξέσπασμα του Μητροπολίτη το βράδυ της ανάστασης παρουσία Κασσελάκη – Αντέδρασε ο κόσμος

ek nektt

Χαμός στην Κέρκυρα: Ομοφοβικό ξέσπασμα του Μητροπολίτη το βράδυ της ανάστασης παρουσία Κασσελάκη – Αντέδρασε ο κόσμος

Ο ίδιος μίλησε ψευδοδικαιωματισμούς μειοψηφιών την ώρα που περνούσε μηνύματα... αγάπης και αναστάσεως