Τάζει πάλι επενδύσεις ο Άδωνης

«Σε 15 μέρες έρχεται στην Ελλάδα μεγάλη επιχειρηματική αντιπροσωπεία από τις ΗΠΑ, που ενδιαφέρεται για τα λιμάνια Αλεξανδρούπολης, Καβάλας και Ηγουμενίτσας», ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης

ADONIS 3

Ο  Άδωνις Γεωργιάδης, στην προσπάθεια του να γυρίσει το αρνητικό κλίμα εις βάρος του για τις περιβόητες επενδύσεις στην Ελλάδα, που όλο έρχονται αλλά για κάποιο λόγο στο τέλος αποδεικνύονται φούσκα… έταξε πάλι επενδυτές στo 15ο Annual Greek Roadshow του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Φυσικά για ακόμη μια φορά έπεσε σε λάθη. Συγκεκριμένα, ο υπουργός Ανάπτυξης  και Επενδύσεων ανέφερε ότι  oι μεγάλες επενδύσεις προχωρούν όπως είχαν σχεδιαστεί πριν την πανδημία. Μόνη εξαίρεση, συνέχισε ο ίδιος, είναι ο διαγωνισμός για το διεθνές αεροδρόμιο Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος», που τον σταμάτησε η κυβέρνηση «διότι δεν ήταν η κατάλληλη εποχή».  Μάλιστα τον Αύγουστο ο Άδωνης Γεωργιάδης είχε αναφέρει στον ΣΚΑΙ ότι η  πανδημία του κορονοϊού δεν έχει «παγώσει» τις επενδύσεις , που έρχεται σε αντίθεση με τα όσα ανέφερε στο  στo 15ο Annual Greek Roadshow ότι οι επενδύσεις προχωρούν όπως είχαν σχεδιαστεί πριν την πανδημία, αφήνοντας να εννοηθεί ότι για  το κυβερνητικό-δικό του- φιάσκο με τις επενδύσεις στην χώρα φταίει η πανδημία. 

 

Ο ίδιος στην συνέχεια ανακοίνωσε ότι έρχονται ξανά οι Αμερικάνοι με τα καυτά δολάρια τους… θυμίζοντας την περίπτωση  των χολιγουντιανών επενδυτών που επιχειρούν να απλώσουν τα πλοκάμια τους και στην Ελλάδα με τις ευλογίες του Άδωνη Γεωργιάδη που είχε αποκαλύψει η μεγάλη δημοσιογραφική έρευνα του Documento και του koutipandoras.gr , καθώς όπως ανέφερε : «Ο διαγωνισμός για τη ΔΕΠΑ πηγαίνει πολύ καλά, την μεθεπόμενη Παρασκευή έρχεται στην Ελλάδα μια μεγάλη επιχειρηματική αντιπροσωπεία από τις ΗΠΑ, που ενδιαφέρονται να μετέχουν στους διαγωνισμούς για τα λιμάνια Αλεξανδρούπολης, Καβάλας και Ηγουμενίτσας, ενώ αύριο, Παρασκευή, είναι σημαντική ημέρα για το εμβληματικό έργο του Ελληνικού καθώς συνεδριάζει το Συμβούλιο της Επικρατείας για να αποφανθεί επί της προσφυγής που έχει κατατεθεί. Δεν γνωρίζουμε την απόφαση, αλλά εάν είναι ανάλογη μ’ αυτές που έχουν προηγηθεί, τότε ο διαγωνισμός εισέρχεται στην τελική φάση του με την Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων να προχωρά στην αποσφράγιση της μοναδικής οικονομικής προσφοράς και κατόπιν – πιθανότατα – στην ανακήρυξη του προτιμητέου επενδυτή.

Αυτή η εξέλιξη θα «ξεκλειδώσει» τη μεταβίβαση της έκτασης από το ΤΑΙΠΕΔ στη ΛΑΜΔΑ έως το τέλος του 2020, για να ακολουθήσει η έναρξη της κατασκευής του καζίνο, των ξενοδοχείων και των κατοικιών, ώστε σε τρία χρόνια να μπορούν να απολαμβάνουν οι πολίτες αυτή τη μαγευτική τοποθεσία. Γενικότερα, όλα τα μεγάλα project στον τουρισμό προχωρούν, ενώ είναι σημαντική η επιλογή της Ελλάδας από πολύ μεγάλες εταιρείες όπως η ισραηλινή Brown Hotels. Μάλιστα ο Ισραηλινός επενδυτής, κ. Γιακίρ έχει την πρόθεση να προχωρήσει και σε νέες επενδύσεις στη χώρα μας και μάλιστα στο κοντινό μέλλον».

Μένει να δούμε στο τέλος αν τελικά έρθουν οι περιβόητες επενδύσεις -επενδυτές στην Ελλάδα,  και ας ελπίσουμε να μην ρίξει το ενδεχόμενο φιάσκο στην πανδημία, στην κλιμάκωση με την Τουρκία, στους πρόσφυγες η στα ακραία φυσικά φαινόμενα.  

Νίσυρος: Περισσότερα από 6 παιδιά κατήγγειλαν κακοποίηση – «Έπεσα σε παγίδα»…λέει ο αρχαιοφύλακας (Video)

2579781

Νίσυρος: Περισσότερα από 6 παιδιά κατήγγειλαν κακοποίηση – «Έπεσα σε παγίδα»…λέει ο αρχαιοφύλακας (Video)

«Ξεπεράστηκαν φόβοι και ντροπές και άρχισαν να μιλάνε» ανέφερε ο διευθυντής του Γυμνασίου – Λυκείου Νισύρου,…

Τρελάθηκε ο ρεπόρτερ της ΕΡΤ με την πρόκριση του Ολυμπιακού: «Τρία πέναλτι έπιασε ο άτιμος ο Τζολάκης» (video)

ΕΡΤ

Τρελάθηκε ο ρεπόρτερ της ΕΡΤ με την πρόκριση του Ολυμπιακού: «Τρία πέναλτι έπιασε ο άτιμος ο Τζολάκης» (video)

«Ο Μεντιλίμπαρ έχει αποδείξει ότι έχει το κοκαλάκι της νυχτερίδας», είπε ο Κώστας Παπαδόπουλος μιλώντας…

Άννα Ελεφάντη: Η οργισμένη ανάρτηση για Πορτοσάλτε και Οικονόμου – «Ως εδώ!» (video)

Καταγραφή 25

Άννα Ελεφάντη: Η οργισμένη ανάρτηση για Πορτοσάλτε και Οικονόμου – «Ως εδώ!» (video)

«Η τακτική της δολοφονίας χαρακτήρων από τα φερέφωνα της κυβέρνησης Μητσοτάκη δεν θα περάσει», αναφέρει…