Newsroom

Newsroom

"Ταυτίζουν" τους συλληφθέντες αλλά όχι και τα όπλα με "τρομοκρατική δράση"

Ποινικές διώξεις για «συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση» ασκήθηκαν σε έξι άτομα τα οποία συνελήφθησαν χθες, παρότι τα όπλα που βρέθηκαν…

silipsis

Ποινικές διώξεις για «συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση» ασκήθηκαν σε έξι άτομα τα οποία συνελήφθησαν χθες, παρότι τα όπλα που βρέθηκαν σε διαμερίσματα στη Νέα Σμύρνη, τον Πειραιά και το Αγρίνιο και πέρασαν από εργαστηριακό έλεγχο «δεν ταυτίζονται με τρομοκρατική δράση», σύμφωνα με τη αστυνομία.
Νωρίτερα, το απόγευμα της Κυριακής, ο αρχηγός της ΕΛΑΣ ανακοίνωσε τα ονόματα έξι συλληφθέντων, πέντε ανδρών και μίας γυναίκας οι οποίοι οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα.

Την ίδια στιγμή, ασφυκτικό κλίμα τρομοκράτησης και βάναυση κατάλυση του βαθύτερου πυρήνα των συνταγματικών, ατομικών και δικονομικών δικαιωμάτων, καταγγέλλει ο συνήγορος ενός εκ των συλληφθέντων.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του αρχηγού της αστυνομίας, Λευτέρη Οικονόμου, τις απογευματινές ώρες του Σαββάτου συνελήφθησαν στη Νέα Σμύρνη, επί της οδού Καισαρείας, οι Κωνσταντίνος Σακκάς, 26 ετών και Αλέξανδρος Μητρούσιας, 23 ετών οι οποίοι φέρονται ότι μετέφεραν ποσότητα όπλων. Στη συνέχεια, σε ταυτόχρονες επιχειρήσεις στον Πειραιά, τα Εξάρχεια, την Καλλιθέα και τη Σητεία Κρήτης, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν οι Γιώργος Καραγιαννίδης, 30 ετών, Χρήστος Πολίτης, 31 ετών, Στυλιανή Αντωνίου, 26 ετών και Δημήτρης Μιχαήλ, 26 ετών.

Για δύο από τους έξι συλληφθέντες εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης του Ειδικού Εφέτη Ανακριτή για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς» ενώ ένας ακόμη είχε κληθεί από τον αρμόδιο ανακριτή για την εμπρηστική επίθεση που είχε γίνει το Μάιο του 2008 πίσω από το Εφετείο Αθηνών και είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. επανέλαβε, στην απογευματινή ανακοίνωσή του, ότι τα όπλα τα οποία βρέθηκαν “δεν ταυτίζονται με προηγούμενη τρομοκρατική ενέργεια”. Είχε προηγηθεί ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. σύμφωνα η οποία ανέφερε: “Από τις μέχρι τώρα εργαστηριακές – βαλλιστικές εξετάσεις στα όπλα που βρέθηκαν χθες σε περιοχές της Αθήνας προέκυψε ότι δεν ταυτίζονται με τρομοκρατική δράση”.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ.Οικονόμου “σε κατ’ οίκον έρευνα σε διαμέρισμα στην περιοχή του Αγρινίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: ένα πολεμικό τυφέκιο τύπου Kalashnikov, ένα πολεμικό τυφέκιο άνευ ενδείξεων, ένα περίστροφο Zastava , γεμιστήρες και φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, δεκαεπτά αυτοσχέδιες κατασκευές τσιμεντένιων μεταλλικών κυλίνδρων που έφεραν 4-5 ενσωματωμένα καρφιά ο καθένας, περούκες και κράνη. Στην ίδια περιοχή εντοπίστηκε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο μάρκας NISSAN για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή την 3-12-2010 στο Αγρίνιο. Το όχημα ήταν καλυμμένο με κουκούλα αυτοκίνητου η οποία μαζί με δυο κράνη είχαν αγοραστεί από κατάστημα στην Αθήνα στις 29-11-2010 από έναν από τους συλληφθέντες”.

Ποινικές διώξεις για τρομοκρατία – Άγνωστα τα στοιχεία που στοιχειοθετούν την απόφαση

Ποινική δίωξη για τρία κακουργήματα, και συγκεκριμένα “σύσταση και συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση”, “διακεκριμένη οπλοκατοχή” και κατοχή “εκρηκτικών υλών”, άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος των έξι συλληφθέντων, χωρίς ωστόσο να έχει γίνει γνωστό ποια είναι τα στοιχεία που δικαιολογούν το πρώτο κακούργημα και ποια τρομοκρατική οργάνωση αφορά.

Οι συλληφθέντες κλήθηκαν ένας – ένας ενώπιον του εισαγγελέα να απαντήσουν τι έχουν να πουν για την κατηγορία και απάντησαν ότι δεν την αποδέχονται, καταγγέλλοντας παράλληλα ότι δεν έχουν λάβει γνώση της δικογραφίας και πως δεν έχουν τηρηθεί τα νόμιμα δικαιώματά τους.

Όλοι τους παραπέμφθηκαν στον ανακριτή από τον οποίο ζήτησαν και πήραν προθεσμία για την Τρίτη προκειμένου για να απολογηθούν. Ωστόσο σύμφωνα με τους συνηγόρους τους, και την Τρίτη, οι κατηγορούμενοι πρόκειται να ζητήσουν νέα προθεσμία ώστε να ενημερωθούν για την δικογραφία και τα κατηγορητήρια που θα συνταχθούν σε βάρος τους.

Οι δυο από τους συλληφθέντες, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσε ένταλμα από τον ειδικό εφέτη ανακριτή για τη συμμετοχή τους στην οργάνωση “Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς”, θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα εφετών για να εκτελεστούν τα σε βάρος τους εντάλματα.

Συνηγόρος υπεράσπισης: “Πρωτοφανή αυτά που συμβαίνουν”
“Αυτά που συμβαίνουν τις τελευταίες 24 ώρες δεν τα χουμε ξαναδεί. Κρατούνταν χωρίς να επιβεβαιώνεται αν έχουμε ή όχι σύλληψη. Η αντιτρομοκρατική δεν τους επέτρεπε επικοινωνία με τον έξω κόσμο, την οικογένεια και τους δικηγόρους τους. Πρόκειται για βάναυση κατάλυση του βαθύτερου πυρήνα των συνταγματικών, ατομικών και δικονομικών δικαιωμάτων. Είναι αξιολύπητο αν σε αυτό συνεργούν και οι Εισαγγελείς. Δυο χρόνια μετά τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου προσπαθούν να παρουσιάσουν επιτυχία για να αποτρέψουν από τη συμμετοχή στις σημερινές κινητοποιήσεις από την επέτειο, δημιουργώντας ασφυκτικό κλίμα τρομοκράτησης” δήλωσε ο Κώστας Παπαδάκης συνήγορος υπεράσπισης ενός εκ των δύο κατηγορουμένων που η αστυνομία χαρακτηρίζει ως ύποπτο για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς».

“Δεν έχω δει τη δικογραφία, ωστόσο από ότι μαθαίνω από δημοσιογραφικές πληροφορίες ο θησαυρός είναι άνθρακας” δήλωσε ο ίδιος και επισήμανε το γεγονός σε ό,τι αφορά τον πελάτη του ότι “έναν ολόκληρο χρόνο μετά την έκδοση σύλληψης σε βάρος του μόλις χθες οι αστυνομικοί έκαναν έρευνα στο σπίτι του”

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι από το Σάββατο το απόγευμα, όταν έγινε γνωστή η ανακάλυψη οπλοστασίων στη Νέα Σμύρνη και τον Πειραιά, διοχετεύτηκαν “πληροφορίες” για “μεγάλο χτύπημα το οποίο σχεδιαζόταν με αφορμή την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου”, χωρίς αυτές να έχουν ακόμη επιβεβαιωθεί ή διαψευστεί επίσημα από την αστυνομία. Μένει, έτσι, αδιευκρίνιστο το αν η αστυνομική επιχείρηση, δύο μόλις 24ωρα πριν την επέτειο, συνδέεται με αυτή ή είναι “τυχαία”.
http://www.enet.gr

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

ΦΙΤΕΣΕ

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

Η Φίτεσε υποβιβάστηκε εφέτος από την πρώτη κατηγορία για πρώτη φορά μετά από 35 χρόνια,…