Newsroom

Newsroom

Ταξίδι στη Σελήνη…σε τιμή "ευκαιρίας"

Αν σου περισσεύει 1.5 δις δολάρια μπορείς να κλείσεις ένα εισιτήριο για τη Σελήνη. Πιο συγκεκριμένα, την Πέμπτη ανακοινώθηκε η…

Αν σου περισσεύει 1.5 δις δολάρια μπορείς να κλείσεις ένα εισιτήριο για τη Σελήνη. Πιο συγκεκριμένα, την Πέμπτη ανακοινώθηκε η δημιουργία μιας ιδιωτικής εταιρείας που, για πρώτη φορά, θα πουλάει πτήσεις για τη Σελήνη σε ιδιώτες. Η ανακοίνωση έγινε από πρώην υψηλόβαθμους αξιωματούχους της αμερικανικής διαστημικής υπηρεσίας NASA.

Η πρώτη αποστολή απαιτεί επένδυση 7 – 8 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Στη συνέχεια τα κόστη θα μειωθούν. Ο κάθε ιδιώτης που επιθυμεί να κάνει αυτό το ταξίδι θα πρέπει να καταβάλει 1.5 δις και στη τιμή θα περιλαμβάνονται 2 επιβάτες με εισιτήρια (πήγαινε-έλα) αλλά και ένας περίπατος στη Σελήνη.

«Η Golden Spike Company είναι η πρώτη επιχείρηση που προβλέπει να προσφέρει τακτικές αποστολές εξερεύνησης στην επιφάνεια της Σελήνης και αυτό μέχρι το τέλος της δεκαετίας», διευκρίνισαν οι ιδρυτές.

“Τα ταξίδια θα πραγματοποιηθούν με πυραύλους που ήδη υπάρχουν αλλά και με νέα διαστημικά σκάφη μεταφοράς προσώπων από τον ιδιωτικό τομέα που θα μειώσουν σημαντικά τα κόστη των εμπορικών πτήσεων εξερεύνησης της Σελήνης”, εξηγούν οι επιχειρηματίες,

Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλός της είναι ο Άλαν Στερν, πρώην υποδιευθυντής της NASA, ενώ ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου είναι ο Τζέρι Γκρίφιν, ο οποίος είχε διατελέσει διευθυντής πτήσεων στο πρόγραμμα Απόλλων και επικεφαλής του διαστημικού κέντρου Τζόνσον στο Χιούστον, στην Πολιτεία του Τέξας (νότιες ΗΠΑ).

Σημαντική αποκάλυψη Βερύκιου: «Υπάρχει έντονος προβληματισμός στη ΝΔ για το πώς μπορούν να “πιάσουν” τον Κασσελάκη» (video)

δημος βερυκιοσ

Σημαντική αποκάλυψη Βερύκιου: «Υπάρχει έντονος προβληματισμός στη ΝΔ για το πώς μπορούν να “πιάσουν” τον Κασσελάκη» (video)

Τον έντονο προβληματισμό της κυβέρνησης σχετικά με τη δημοτικότητα του Στέφανου Κασσελάκη αποκάλυψε ο Δήμος…