Newsroom

Newsroom

Τα ωραιότερα ιστιοφόρα του κόσμου στη Χάβρη για τους εορτασμούς της 500 χρόνων απ' την ίδρυση της πόλης

Μερικά από τα ωραιότερα ιστιοφόρα στον κόσμο όπως το Belem, το Mir, το Sagres II, το Shabad Oman, και άλλα μεγάλα, εμβληματικά, μετείχαν στην παρέλαση ενώπιον δεκάδων χιλιάδων θεατών χθες, στ' ανοικτά της Χάβρης, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την 500ή επέτειο της ίδρυσης της νορμανδικής πόλης από τον Φραγκίσκο Α' το 1517 και δεύτερου μεγαλύτερου λιμανιού της Γαλλίας, μετά τη Μασσαλία.

59ae6e621dc524264a8b458a

Η διοργάνωση με την επωνυμία “Τα μεγάλα Ιστία της Χάβρης” ήταν η μοναδική συγκέντρωση μεγάλων ιστιοφόρων του 2017 που οργανώθηκε στη Γαλλία και επίσης ο τελευταίος σταθμός της “Ρεγκάτας Μεγάλων Ιστιοφόρων” (RDV2017 Tall Ships Regatta), του ιστιοπλοϊκού αγώνα εκπαιδευτικών ιστιοφόρων που έχει στόχο την εκπαίδευση των νέων στη ναυτιλία.

Συνολικά 400.000 λάτρεις του είδους επισκέφθηκαν δωρεάν τα πλοία από την περασμένη Πέμπτη και παρακολούθησαν την παρέλαση. “Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι γιατί περιμέναμε 300.000”, ανακοίνωσε η δημαρχία.

Νωρίς χθες το πρωί, 31 ιστιοφόρα απέπλευσαν από τις βάσεις τους στην περιοχή της Χάβρης και στη συνέχεια πέρασαν μπροστά από την αποβάθρα του Σαουθάμπτον, εκεί όπου άρχισε η κατασκευή του λιμανιού της Χάβρης. Τα ιστιοφόρα αναπτύχθηκαν έως το ακρωτήρι βόρεια της πόλης της Χάβρης, πριν επανέλθουν κατά μήκος της ακτής και στη συνέχεια κατευθυνθούν προς τις χώρες τους.

Εκατοντάδες θεατές, με τις φωτογραφικές μηχανές και τα κινητά τους τηλέφωνα, τα φωτογράφιζαν ένα ένα. “Ιστιοφόρα όπως αυτά, δεν πρέπει να τα χάνεις”, έλεγαν.