Τα τρία σημεία της ΠΝΠ του ΣΥΡΙΖΑ την πρώτη ημέρα της προοδευτικής κυβέρνησης

«Πριν καν ανοίξει η Βουλή...»

5883136

Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου τριών σημείων προτίθεται να καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ την αμέσως επόμενη ημέρα των εκλογών η προοδευτική κυβέρνηση που επιδιώκει να σχηματίσει.

Ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι «πέρα από το πρόγραμμα των 11 σημείων, έχουμε ετοιμάσει μία Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για να κατατεθεί την πρώτη μέρα, πριν καν ανοίξει η Βουλή. Αυτή η ΠΝΠ έχει 3 πράγματα:

  • Θα ακυρωθούν όλοι οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας μέχρι να νομοθετηθεί το σχέδιο που παρουσιάσαμε πριν μερικές μέρες και έχει την υπογραφή και της Λούκας Κατσέλη. Δεν θα ξαναδούμε εικόνες του ανάπηρου 80χρονου στην Χαλκιδική επειδή ήταν εγγυητής του γιου του.
  • Το δεύτερο άρθρο θα είναι η μείωση του ΦΠΑ στον κατώτερο συντελεστή για τα τρόφιμα, ακόμα σε μηδενικό συντελεστή για τα είδη πρώτης ανάγκης καθώς και για τη μείωση του ΕΦΚ στο κατώτερο επιτρεπτό επίπεδο που προβλέπει η Ευρωπαϊκή Ένωση.
  • Το τρίτο άρθρο είναι η κατάργηση της ελάχιστης βάσης εισαγωγής στα πανεπιστήμια».

Οι εκλογές της 21η Μαΐου δεν είναι εκλογές χαλαρής ψήφου αλλά θα κρίνουν τα επόμενα 4 χρόνια της ζωής μας τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας από τον Πειραιά όπου απηύθυνε ομιλία χθες το βράδυ. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ σημείωσε ότι ήρθε η ώρα να πάει σπίτι του ο Κυριάκος Μητσοτάκης και υπογράμμισε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση έχει μέτωπο με τη χειρότερη δεξιά κυβέρνηση.

Hράκλειο: Χωρίς τέλος ο κύκλος ενδοοικογενειακής βίας- Χτύπησε και έσπρωξε τη σύντροφό του από τη σκάλα

1100 60343c25 6efb 49de 87e1 679834a1ac5a

Hράκλειο: Χωρίς τέλος ο κύκλος ενδοοικογενειακής βίας- Χτύπησε και έσπρωξε τη σύντροφό του από τη σκάλα

Θύμα ξυλοδαρμού κατήγγειλε ότι έπεσε από τον πρώην σύντροφό της μία γυναίκα από τη Ρουμανία,…