Τα θερμά λόγια Σοσιαλιστών, Αριστεράς και Πρασίνων για τον Αλέξη Τσίπρα

Στο πλευρό του έλληνα πρωθυπουργού βρέθηκαν μέσω των τοποθετήσεών τους εκπρόσωποι της Αριστεράς, των Πρασίνων και της Σοσιαλδημοκρατίας αναγνωρίζοντας την προσπάθεια και τα επιτεύγματα της κυβέρνησης.

5b9912fa1dc524fa2b8b4567

Στην ίδια κατεύθυνση βρέθηκαν ανώτεροι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις να σημειώνει ότι η Ελλάδα πέρασε σε μια νέα σελίδα, η ανεργία μειώθηκε και η ανάκαμψη επετεύχθη χάρη στις προσπάθειες και τις θυσίες των Ελλήνων. «Δεν αποκλείω η ελληνική οικονομία να μας αιφνιδιάσει ευχάριστα» είπε χαρακτηριστικά, ενώ επαίνεσε τη συμφωνία των Πρεσπών. Σημαντική για τους Ευρωπαίους πολίτες χαρακτήρισε τη συζήτηση στην Ολομέλεια, ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι κατά τις κοινές δηλώσεις του με τον πρωθυπουργό. 

«Η Ελλάδα πέρασε μια σύγχρονη Οδύσσεια και έφτασε στην Ιθάκη της, η Ελλάδα έχει να δώσει τεράστια διδάγματα» σημείωσε η πρόεδρος της ευρωομάδας της Αριστεράς Γκάμπι Τσίμερ, υποστηρίζοντας ότι στην Ελλάδα συνέβη μια ανθρωπιστική καταστροφή που προκάλεσαν οι θεσμοί και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, γιατί δεν ήθελαν να επιτύχει μια αριστερή κυβέρνηση.

«Παράδειγμα για όλη την Ευρώπη» χαρακτήρισε τη συμφωνία με την ΠΓΔΜ η επικεφαλής της ευρωομάδας των Πρασίνων Σκα Κέλερ. Ζήτησε να δημιουργήσουμε μια κοινωνική και δημοκρατική Ευρώπη και πρόσθεσε ότι για την ελληνική κρίση φταίει το γεγονός ότι η Ευρώπη δεν έφερε ευημερία στους πολίτες της. Υπογράμμισε την αναγκαιότητα κοινού ευρωπαϊκού σχεδίου για τους πρόσφυγες και την προστασία τους. «Η Ελλάδα επλήγη σκληρά από την κλιματική αλλαγή» ανέφερε σχετικά με τις φονικές πυρκαγιές στο Μάτι.

Την ίδια στιγμή, σε ευθεία ρήξη με την ευρωπαϊκή Δεξιά ήρθε ο επικεφαλής της ευρωομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών Ούντο Μπούλμαν: «Η λιτότητα ήταν του δεξιού ΕΛΚ και όχι δίκη μας». «Όπως σωστά τονίσατε, κύριε Τσίπρα, στη θαυμάσια ομιλία σας, χρειαζόμαστε νέο όραμα, νέους στόχους. Για ένα κοινό όραμα. Για την Ευρώπη» είπε. Μάλιστα, σχετικά με την Συμφωνία των Πρεσπών εκθείασε την ελληνική διπλωματία, λέγοντας ότι «Θα σας στηρίξουμε γιατί δημιουργείτε παράδειγμα για όλη την Ευρώπη».

«Το έδαφος είναι πιο σταθερό κάτω από τα πόδια σας» είπε ο εκπρόσωπος της Συμμαχίας Φιλελεύθερων και Δημοκρατών Γκι Φερχόφστατ, προς τον πρωθυπουργό, επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι ακόμα πρέπει να κάνει πολλές μεταρρυθμίσεις και η Ελλάδα.

Στη συνέχεια, ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, επεσήμανε στην τοποθέτηση του, απευθυνόμενος προς τον Αλέξη Τσίπρα: «Τώρα όλοι, ακόμη και οι φανατικοί σας αντίπαλοι εδώ μέσα, πιστοποιούν το Grexit από τα Μνημόνια» ενώ σημείωσε ότι η ευρωπαϊκή Δεξιά και η ευρωπαϊκή Άκρα Δεξιά «ενοχλούνται γιατί ένας αριστερός πρωθυπουργός πέτυχε αυτούς τους θετικούς στόχους».

Σημείωσε πως η ομιλία του πρωθυπουργού διακρινόταν και για «ένα προοδευτικό, σαφές σχέδιο για την Ευρώπη, το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε συμμαχίες ευρύτερων δυνάμεων προοδευτικών και δημοκρατικών, κόντρα στην οπισθοδρόμηση που προκαλούν η ανερχόμενη Άκρα Δεξιά και η ραγδαία ‘ορμπανοποίηση’ του ΕΛΚ».

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη