Newsroom

Newsroom

Τα τέσσερα πράγματα που δεν πρέπει να αγγίζετε στο αεροπλάνο

Είναι γεγονός ότι μέρη στα οποία βρίσκεται πολύς κόσμος, μπορεί και να είναι εστίες μικροβίων. Δυστυχώς, απ’ αυτή τη λίστα δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα αεροπλάνα.

5710f1071dc5240e4f8b47a6

Μπορεί λοιπόν οι αεροπορικές εταιρίες να κάνουν κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε η καμπίνα των αεροσκαφών να παραμένει καθαρή, αυτό ωστόσο δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν μικρόβια.

Σύμφωνα με μια μελέτη που διεξήχθη από μικροβιολόγους που είχαν προσληφθεί για τον σκοπό αυτό από την Travelmath, μεγάλες πηγές βακτηρίων πηγάζουν από τα τραπεζάκια που ανοίγουν στο πίσω μέρος κάθε καθίσματος και μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για διαφορετικούς σκοπούς.

Οι μικροβιολόγοι ανίχνευσαν κατά μέσο όρο 2.155 μονάδες βακτηρίων που είχαν σχηματίσει μάλιστα ένα είδος αποικίας -όπως χαρακτηρίζεται από τους ειδικούς- σε αυτά τα τραπεζάκια αμέσως μετά την περισυλλογή δίσκων φαγητού από αυτά.

Εστία μικροβίων, αποτελεί βεβαίως και η τουαλέτα του αεροπλάνου, αφού αυτή αναλογεί σε περίπου 50 επιβάτες. Οι επαγγελματίες στον χώρο της υγιεινής συμβουλεύουν τους επιβάτες να μην χρησιμοποιούν τίποτα μέσα στην τουαλέτα ενός αεροπλάνου με γυμνά χέρια. Προτρέπουν μάλιστα να χρησιμοποιούν χειροπετσέτες όταν θέλουν να αγγίξουν το καπάκι ή το κάθισμα αλλά και την βρύση της τουαλέτας προκειμένου να πλύνουν τα χέρια τους.

Άλλη περιοχή που θα πρέπει να αποφεύγετε να έρθετε σε επαφή είναι οι θήκες που έχει κάθε κάθισμα στο πίσω μέρους του. Στις θήκες αυτές, όπως επισημαίνουν οι ειδικοί, μπορεί να έχουν αποθηκευθεί έστω για μικρό χρονικό διάστημα από χρησιμοποιημένα χαρτομάντιλα μέχρι και βρόμικες παιδικές πάνες. Το συμπέρασμα αυτό άλλωστε υποστηρίζεται και από μια πρόσφατη μελέτη του Πανεπιστημίου του Auburn που διαπίστωσε ότι τα βακτήρια μπορούν να επιβιώσουν στις θήκες που έχει κάθε κάθισμα έως και μία εβδομάδα.

Το τελευταίο πράγμα που καλό είναι να αποφεύγετε, είναι τα περιοδικά που υπάρχουν στο πίσω μέρος του καθίσματος.

Hράκλειο: Χωρίς τέλος ο κύκλος ενδοοικογενειακής βίας- Χτύπησε και έσπρωξε τη σύντροφό του από τη σκάλα

1100 60343c25 6efb 49de 87e1 679834a1ac5a

Hράκλειο: Χωρίς τέλος ο κύκλος ενδοοικογενειακής βίας- Χτύπησε και έσπρωξε τη σύντροφό του από τη σκάλα

Θύμα ξυλοδαρμού κατήγγειλε ότι έπεσε από τον πρώην σύντροφό της μία γυναίκα από τη Ρουμανία,…