Newsroom

Newsroom

Τα μαζεύει ο Κέρι για τη Συρία βλέποντας τις δημοσκοπήσεις

Με επτά στους δέκα αμερικανούς να τίθενται, σε δημοσκόπηση του CNN, εναντίον στρατιωτικής εμπλοκής της χώρας τους στη Συρία, ο…

kerry

Με επτά στους δέκα αμερικανούς να τίθενται, σε δημοσκόπηση του CNN, εναντίον στρατιωτικής εμπλοκής της χώρας τους στη Συρία, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι διαφοροποιήθηκε εν μέρει από τον Μπαράκ Ομπάμα, τονίζοντας πως μια διευθέτηση του ζητήματος θα πρέπει να είναι πάνω από όλα πολιτική και δε μπορεί να είναι στρατιωτική. Ο κ. Κέρι επισήμανε, επίσης, πως το χημικό οπλοστάσιο της Δαμασκού ελέγχεται από τρεις ανθρώπους, τον πρόεδρο της Συρίας, Μπασάρ Αλ Ασαντ, τον αδερφό του Μαχέρ κι ένα στρατηγό τον οποίο δεν κατονόμασε. Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, εξάλλου, υπογράμμισε πως ο Ασαντ θα μπορούσε να αποτρέψει μια στρατιωτική επίθεση από μέρους της διεθνούς κοινότητας εάν παρέδιδε όλο το χημικό οπλοστάσιο της Συρίας εντός της εβδομάδας.

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ ανακοίνωσε πως διαθέτει πειστήρια που αποδεικνύουν ότι οι σύριοι αντάρτες είναι εκείνοι που έκαναν χρήση χημικών. Υπενθυμίζουμε πως η γερμανική εφημερίδα «Bild δημοσίευσε πως ο συριακός στρατός χρησιμοποίησε τα χημικά εν αγνοία του κ. Ασαντ. Ωστόσο, η Μόσχα κάλεσε τη Δαμασκό να παραδώσει τα χημικά της όπλα υπό διεθνή έλεγχο προκειμένου αυτά να καταστραφούν και να αποφευχθεί η πολεμική σύρραξη.

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος της Συρίας σημείωσε σε συνέντευξή του στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CBS πως οι ΗΠΑ πως θα πρέπει να περιμένουν τα πάντα σε περίπτωση που υπάρξει στρατιωτική επέμβαση εναντίον της χώρας του. Ο ίδιος κάλεσε, εξάλλου, τους αμερικανούς βουλευτές να ζητήσουν από την κυβέρνησή τους αποδείξεις για την επίθεση με χημικά όπλα της 21ης Αυγούστου.

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

ΦΙΤΕΣΕ

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

Η Φίτεσε υποβιβάστηκε εφέτος από την πρώτη κατηγορία για πρώτη φορά μετά από 35 χρόνια,…