«Καλή επιτυχία» να ευχηθούμε στην ΑΑΔΕ όταν θα κληθεί να εξηγήσει πώς διαπίστωσε την ύπαρξη δήθεν… μαύρου χρήματος, προερχόμενου από δύο από τις μεγαλύτερες πολυεθνικές στον κόσμο, κατά τον έλεγχο του Documento.
Συγκεκριμένα, κατά τον έλεγχο του Documento έβγαλαν ως ελεγχόμενους την Coca Cola και τη Unilever, όπως αποκάλυψε το απόγευμα της Δευτέρας ο Κώστας Βαξεβάνης στο «Χ», σε μία προσπάθειά να εμφανίσουν ότι οι συναλλαγές με διάφορους διαφημιζόμενους υποκρύπτουν μαύρο χρήμα. Μάλιστα, δεν δίστασαν να υποστηρίξουν ότι υπάρχουν ύποπτες συναλλαγές με όλες τις τράπεζες, την Vodafone, την Τράπεζα της Ελλάδας, τον ΕΔΟΕΑΠ, την ΕΣΗΕΑ κτλ.
Η μεγάλη επιτυχία είναι, όπως έγραψε ο Κώστας Βαξεβάνης, είναι ότι ανάμεσα στα «ύποπτα» τιμολόγια είναι αυτές δύο κολοσσοί. Η Coca Cola και η Unilever. Δύο από τις μεγαλύτερες πολυεθνικές στον κόσμο. Και η ΑΑΔΕ, θέλει να πει πως δήθεν έδωσαν μαύρο χρήμα Documento. Πράγμα απολύτως ψευδές. Ένας ισχυρισμός που σίγουρα μπορεί να βάλει την ΑΑΔΕ σε μπελάδες.
«Μεγάλη επιτυχία της μαφίας στην #ΑΑΔΕ» επισημαίνει ο εκδότης του Documento στο «Χ» και συνεχίζει: «Μόλις είδα ότι κάποια από τα τιμολόγια που θεωρούν ότι υποκρύπτουν συναλλαγές του Documento με διαφημιζόμενους, ανήκουν στην Coca Cola και τη Unilever. Σε δυο από τις μεγαλύτερες πολυεθνικές στον κόσμο. Τους εύχομαι καλή επιτυχία με τις αγωγές στις ΗΠΑ».
Αναλυτικά η ανάρτησή του:
Κρύβεται το Μαξίμου και περιμένει τη Δικαιοσύνη
Τη μπάλα στη… Δικαιοσύνη πέταξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις του Documento, σχετικά με το κύκλωμα που λειτουργεί εντός της ΑΑΔΕ, το οποίο εκβιάζει επιχειρηματίες και δημοσιογραφικούς ομίλους.
Σε ερώτηση του Documento σε ότι αφορά την ύπαρξη επώνυμης καταγγελίας στο υπουργείο δικαιοσύνης, σχετικά με την εμπλοκή του Προϊστάμενου της Διεύθυνσης Σχεδιασμού και Αξιολόγησης Ελέγχων της ΑΑΔΕ Νίκου Μπατσίλα, σε υπόθεση γνωστού επιχειρηματία που αφορά την υπεξαίρεση εκατομμυρίων, αλλά και ότι η ΑΑΔΕ μετατρέπει αυτές τις σοβαρότατες καταγγελίες σε εσωτερική πειθαρχική διαδικασία, αντί να της στείλει στον εισαγγελέα και να διερευνηθούν σε βάθος, ο Παύλος Μαρινάκης ανέφερε ότι «κυβέρνηση δεν εξιχνιάζει υποθέσεις, η δικαιοσύνη εξιχνιάζει υποθέσεις και προφανώς οι αρμόδιες ελεγκτικές αρχές, όπως προβλέπει ο νόμος. Υπάρχει διάκριση των εξουσιών και τη σεβόμαστε απόλυτα».
Παράλληλα, πρόσθεσε ότι «εμείς δεν μπορούμε να απαντάμε επί κατηγοριών που προκύπτουν από δημοσιεύματα, ούτε να επιβεβαιώνουμε κάτι που πραγματικά δεν το γνωρίζουμε. Εάν υπάρχει οποιαδήποτε τέλεση παράνομης πράξης ή κάποια ποινική υπόθεση ή κάποια καταγγελία, οφείλουν οι αρμόδιες αρχές να την ερευνήσουν και να βγάλουν τα πορίσματά τους».