Τα κικιρίκου του Μητσοτάκη και η ιδιοκτησία του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

Τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει αν η Αριστερά δεν αναλάβει τη δική της ευθύνη

mitsotakis 2

Κικιρίκου, ακούστηκε ο Μητσοτάκης από το Μαξίμου. Είμαστε μόνοι μας στον δρόμο της ευθύνης! Αλαζονεία, έπαρση, αίσθημα ανωτερότητας που χρήζει ειδικής αγωγής, αλλά ποιος να τολμήσει να του το πει. Και ανοησία φυσικά, γιατί αν είσαι μόνος σου στην ευθύνη, είσαι και μόνος σου στις ευθύνες. Και δεν μπορείς να κρύβεσαι, όπως τώρα, ούτε στις φωτιές, ούτε στους θανάτους, ούτε στα κατορθώματα των ταγμάτων εφόδου, ούτε στο «παρακαλώ περάστε να σκοτώσετε» στους δολοφόνους της Κροατίας. Ούτε βέβαια σε όσα ακόμα χειρότερα θα παράγει με μαθηματική σιγουριά αυτό το κράμα ιδεοληψίας, αλαζονείας, αναποτελεσματικότητας, διαφθοράς και ανασκολοπισμού της αλήθειας που εξελίσσεται σε μονοπρόσωπη Α.Ε.

Καλό όμως είναι να μην υποτιμά κανείς και την άλλη πλευρά της αλήθειας. Ο Μητσοτάκης βρίσκει και τα κάνει. Βρίσκει και τα λέει επίσης. Η πραγματικότητα τρέφει και φουσκώνει μέχρι κακαρίσματος την αλαζονεία του. Μια Βουλή στη μαύρη σκιά της Άκρας Δεξιάς και του φασισμού. Μια δημοκρατική αντιπολίτευση με συγκρουόμενα στο λούνα παρκ του μικρομεγαλισμού – να μην βρίσκεις άκρη. Μια κοινωνία ζαλισμένη από τις καθημερινές μικρές και μεγάλες τραγωδίες που συγχωρούνται ως αναπόφευκτες. Μια ενημέρωση που η θέση 107 στον κόσμο τής πέφτει πολύ. Και το πιο σοβαρό: ένας ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. ζαλισμένος ακόμα από το εκλογικό αποτέλεσμα. Χωρίς τον Αλέξη Τσίπρα, που για χρόνια ήταν το αντίπαλο δέος των επικυρίαρχων.

Αυτή είναι δυστυχώς η πραγματικότητα. Που δεν προοιωνίζεται τίποτα καλό ούτε για την Ελλάδα, ούτε για την κοινωνία, ούτε για τη δημοκρατία, ούτε για τα στοιχειώδη που κρατούν όρθιους τους ανθρώπους. Και δεν υπάρχουν πολλές επιλογές απέναντί της. Ή την αποδέχεται κανείς μοιρολατρικά, βέβαιος ότι τίποτε δεν μπορεί να γίνει – ματαιότης ματαιοτήτων και η Δεξιά θα κυβερνά μέχρι να βγάλει ο ήλιος κέρατα. Ή κάνει αυτό που η Αριστερά, οι αριστεροί, οι προοδευτικοί και δημοκρατικοί άνθρωποι έκαναν όλα τα χρόνια, όσο δίσεκτα και ματωμένα κι αν ήταν. Με μεγάλο και κάποτε μοιραίο κόστος. Ανασύνταξη και αντίσταση. Γιατί τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει αν η Αριστερά δεν αναλάβει τη δική της ευθύνη.

Αυτή η ευθύνη της ανασύνταξης και της αντίστασης με τους όσους σήμερα και τους περισσότερους αύριο είναι ιδιοκτησία της Αριστεράς. Του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. πιο συγκεκριμένα. Την επιβεβαίωσε σε άγονες και σκληρές δεκαετίες. Την επιβεβαίωσε πρόσφατα όχι με ωραία λόγια, αλλά με τη συμβολαιογραφική πράξη της σύγκρουσης με υπέρτερες δυνάμεις για την απαλλαγή της Ελλάδας από τη χρεοκοπία. Και δεν είναι κάποιοι επώνυμοι μόνο οι ιδιοκτήτες. Είναι ο καθένας που αντιτάσσει την προσωπική και συλλογική αντίσταση στα κικιρίκου του Μητσοτάκη…

Πηγή: Η Αυγή

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

ΦΙΤΕΣΕ

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

Η Φίτεσε υποβιβάστηκε εφέτος από την πρώτη κατηγορία για πρώτη φορά μετά από 35 χρόνια,…