Newsroom

Newsroom

Τα καλά και συμφέροντα….

Της Αθηνάς Λαοπόδη Τις τελευταίες ημέρες στα ΜΜΕ γίνεται εκτενής αναφορά για την επερχόμενη απόφαση της ΟΛΜΕ για απεργία κατά…

Της Αθηνάς Λαοπόδη

Τις τελευταίες ημέρες στα ΜΜΕ γίνεται εκτενής αναφορά για την επερχόμενη απόφαση της ΟΛΜΕ για απεργία κατά την περίοδο των Πανελλαδικών εξετάσεων. Είναι ένα θέμα που σίγουρα επιφέρει έντονη διχογνωμία ανάμεσα σε όσους υποστηρίζουν τη συγκεκριμένη συνδικαλιστική κίνηση και σε όσους αντιτίθενται σε αυτή.

Οι μεν επικαλούνται το δίκαιο αγώνα των εκπαιδευτικών εναντίον των μεταθέσεων της αύξησης του ωραρίου και την, πρόσκαιρη έστω κατά τα λεγόμενα της κυβέρνησης , απόλυσης 8500 αναπληρωτών. Οι δε ισχυρίζονται πως κάτι τέτοιο θα παρατείνει το άγχος και την αγωνία των παιδιών που αυτή τη στιγμή τραβούν τον ‘’Γολγοθά ΄΄ των εισαγωγικών εξετάσεων. Τα πνεύματα έρχεται να οξύνει ακόμα περισσότερο η υπουργική απόφαση για πολιτική επίταξη των καθηγητών. Μια απόφαση η οποία σαφέστατα στερεί από τους εργαζομένους το δικαίωμα στην απεργία και έχει πλήρως αντιδημοκρατικό χαρακτήρα.

Στο σημείο αυτό καθένας από μας θα μπορούσε να αναρωτηθεί δύο τρία απλά πράγματα. Καταρχάς γιατί η κυβέρνηση,γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι θα υπάρξουν αντιδράσεις φέρνει τη νομοθετική διάταξη για την αύξηση των ωρών εργασίας στο προσκήνιο μόλις 2 βδομάδες πριν την έναρξη των Πανελλαδικών ; Δεν θα ήταν καλύτερο για όλους και κυρίως για τους μαθητές , αφού τους νοιάζει τόσο εκεί στην τρικομματική να διασφαλίσουν την ηρεμία των βλασταριών μας , να συζητηθεί αυτό το θέμα αμέσως μετά τη λήξη τους ; Αλλά και εν αντιθέση γιατί η ΟΛΜΕ , με την ΔΑΚΕ και την ΠΑΣΚΕ να στηρίζουν το συγκεκριμένο εγχείρημα , ετοιμάζεται να κάνει μια απεργία με προδιαγραμμένη την αποτυχία και την κατάληξη ; Άλλωστε τα φύλλα πορείας αποφασίστηκε ότι θα αρχίσουν να στέλνονται από αύριο και ο ίδιος ο πρόεδρος των εκπαιδευτικών και παρεμπιπτόντως μέλος της ΝΔ ‘’ έδωσε γραμμή ΄΄ ότι από την στιγμή που θα τα παραλάβουν θα γυρίσουν κανονικά στις θέσεις τους και θα συνεχιστεί η εκπαιδευτική διαδικασία. Δεν γνωρίζω ποιος η ποιοι είναι οι καθ’ υλην αρμόδιοι να απαντήσουν σε αυτά τα ερωτήματα πάντως σίγουρα θα έπρεπε να τεθούν υπό σκέψη.

Ας δούμε όμως λίγο ποια θα είναι τα οφέλη της κυβέρνησης από την διαμάχη για μια απεργία η οποία είναι καταδικασμένη εξαρχής να τελειώσει πριν καν αρχίσει.

Α για μια ακόμα φορά το κράτος μας θα μας αποδείξει ότι δεν ‘’μασάει ‘’ και δεν εκβιάζεται από τις πιέσεις των εργαζομένων προς διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων τους καθώς με μια επίταξη μας έχει βάλει όλους στη …θεσούλα μας.

Β. η τρικομματική θα έχει να δείξει στα ‘’ αφεντικά ‘’ ότι κάνει καλά την δουλειά της και το έργο της. Τηρείται πειθαρχία στη χώρα , οι νόμοι ( ;;; ) εφαρμόζονται – σε επιλεκτικές βέβαια περιπτώσεις και γενικά η Ελλαδίτσα μας μπαίνει στον ίσιο τον δρόμο σιγά αλλά σταθερά. Εύγε….

Γ . θα λειτουργήσει και πάλι ο κυματοθραύστης. Εξηγούμαι. Οι εκπαιδευτικοί παρομοιάζονται άνετα με ηφαίστειο έτοιμο να εκραγεί και όχι αδίκως. Μειώσεις μισθών ,απολύσεις , μεταθέσεις από το πουθενά , υποβάθμιση γενικά της παιδείας καθιστούν το τοπίο ιδιαιτέρως εκρηκτικό. Κάνοντας λοιπόν λίγο θόρυβο τώρα και αφήνοντας τους να εκδηλώσουν έστω ένα μικρό κομμάτι της οργής τους για τα τεκταινόμενα , που είναι δηλωμένο ότι θα κατασταλεί, αμέσως αποφορτίζεις την κατάσταση και το…ηφαίστειο παραμένει ανενεργό.

Δ. Το γνωστό προπαγανδιστικό μότο ‘’ ο ΣΥΡΙΖΑ φταίει για όλα ΄΄ παίρνει και πάλι τη θέση του στα στόματα κυβερνητικών εκπροσώπων και βουλευτών. Όσο βλακώδες και παιδιάστικο και αν ακούγεται είναι αρκετοί που το ασπάζονται. Άλλωστε η επανάληψη μήτηρ πάσης μαθήσεως…

Και φυσικά το πέμπτο και καλύτερο….

Ε. Η κυβέρνηση καταστέλλοντας την απεργία σώζει τους μαθητές …τα αθώα θύματα των ‘’ άσπλαχνων ‘’ εκπαιδευτικών που εμφανίζονται να μη συμμερίζονται τις αγωνίες και την προσπάθεια που καταβάλλουν τα παιδιά. ΄ Έτσι μας δείχνει ότι εκτός από οικονομία και ανάπτυξη ξέρει να προστατεύει και αποφασιστικά τους πολίτες της. Ψηφοφόροι σπεύστε που θα ξαναβρούμε τέτοιος ικανότατους ανθρώπους ;

Τα παραπάνω δεν είναι τίποτα άλλο παρά προβληματισμοί και κρίση ενός απλού ανθρώπου που παρατηρεί ψυχρά τα γεγονότα. Η Ελλάδα αυτή τη στιγμή σε γενικό επίπεδο βρίσκεται επί ξυρού ακμής χρειάζονται αποφασιστικές και συλλογικές δράσεις για να επέλθει η ΑΝΑΤΡΟΠΗ. Είναι στο χέρι του καθενός μας να δει ‘’πίσω από την κουρτίνα’’ να εξάγει συμπεράσματα και να επιλέξει τον δρόμο που θα ακολουθήσει..

Κασσελάκης για Τέμπη: Ζητώ την επίσπευση των ερευνών μετά τις νέες πληροφορίες για το ξυλόλιο

Κασσελάκης 2

Κασσελάκης για Τέμπη: Ζητώ την επίσπευση των ερευνών μετά τις νέες πληροφορίες για το ξυλόλιο

«Υπήρχε παράνομη μεταφορά υλικού από την εμπορική αμαξοστοιχία; Ανιχνεύτηκε ξυλόλιο και πιθανώς λοιπές ουσίες στα…

Οι «bro» του ΚΚΕ-Ο Κουτσούμπας συνάντησε το συνδικάτο της Amazon, και τον Κρις Σμολς που φορούσε καπελάκι του ΠΑΜΕ (video)

κουτσουμπας

Οι «bro» του ΚΚΕ-Ο Κουτσούμπας συνάντησε το συνδικάτο της Amazon, και τον Κρις Σμολς που φορούσε καπελάκι του ΠΑΜΕ (video)

Ο διάσημος συνδικαλιστής που τον κέρδισε ο Κουτσούμπας

«Tάραξε τα νερά» και πάλι ο Ηλιας Ψινάκης: Αιχμές στον Ίαν Στρατή για την Μαίρη Συνατσάκη-«Δεν πάω τη γυναίκα σας λόγω #Metoo» (video)

2383711

«Tάραξε τα νερά» και πάλι ο Ηλιας Ψινάκης: Αιχμές στον Ίαν Στρατή για την Μαίρη Συνατσάκη-«Δεν πάω τη γυναίκα σας λόγω #Metoo» (video)

«Το #Metoo είναι πολύ σωστό αλλά ευτελίζεται από μερικούς ανθρώπους που θέλουν να πουλήσουν δύο…