Newsroom

Newsroom

Τα "γυρίζει" ο Τούρκος πρέσβης: Ρίχνει τους τόνους για την έκδοση των οκτώ στρατιωτικών

Ο Τούρκος πρεσβευτής στην Αθήνα, τα "γυρίζει", μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η τοποθέτησή του για την έκδοση των οκτώ στρατιωτικών που ζήτησαν άσυλο στη χώρα μας, στην Τουρκία.

578e77711dc524a77a8b4a85

Μιλώντας σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου, ο Κερίμ Ουράς τόνισε νωρίτερα ότι, το να μην εκδοθούν στην Τουρκία οι οκτώ φερόμενοι ως πραξικοπηματίες, «δεν θα βοηθούσε τις διμερείς σχέσεις» Ελλάδας και Τουρκίας. Υποστήριξε ότι η Αθήνα δεν θα έπρεπε να είχε δώσει καν άδεια, για να προσγειωθεί το ελικόπτερο με τους οκτώ στρατιωτικούς, παραβλέποντας το γεγονός ότι η χώρα μας δεν είχε επιλογή, από την στιγμή που είχε δηλωθεί «Mayday».

Μετά από αντιδράσεις του υπουργείου Εξωτερικών της χώρας μας, ο κ. Ουράς υποχρεώθηκε σε αναδίπλωση, υποστηρίζοντας ότι τα λεγόμενά του διαστρεβλώθηκαν. Σημείωνει ότι αυτό που δήλωσε ήταν πως η άμεση έκδοση των οκτώ συλληφθέντων θα έχει θετικές συνέπειες στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και ότι το αντίθετο θα προκαλέσει αρνητικά συναισθήματα στην τουρκική κοινή γνώμη.

Η διευκρινιστική ανακοίνωση της τουρκικής πρεσβείας στην Αθήνα:

«Ο πρέσβης τόνισε ότι οι Τούρκοι στρατιώτες που διέφυγαν στην Ελλάδα με στρατιωτικό ελικόπτερο μετά από την απόπειρα πραξικοπήματος θα έχουν μία δίκαιη και διαφανή δίκη στη χώρα τους.

Δήλωσε ότι προσδοκία της Τουρκίας είναι η άμεση έκδοσή τους. Αυτό θα έχει πολύ θετικές συνέπειες στις σχέσεις των δύο χωρών. Από την άλλη, μία αρνητική απόφαση μπορεί να προκαλέσει αρνητικά συναισθήματα στην τουρκική κοινή γνώμη και φυσικά αυτό είναι κάτι που δεν επιθυμεί, καθώς πρωταρχικό καθήκον του είναι να βελτιώσει τις διμερείς σχέσεις και να διατηρήσει τη σταθερότητα.

Επίσης, ο πρέσβης ευχαρίστησε τις ελληνικές αρχές στο υψηλότερο επίπεδο, για την έγκαιρη υποστήριξη και συνεργασία που έδωσαν μετά από την απόπειρα πραξικοπήματος και στις προσπάθειές μας να αποκαταστήσουμε τη δημοκρατία και το κράτος δικαίου».

K. Παπαδάκης για Μιχαλολιάκο: «Το δικαστήριο δεν ήταν υποχρεωμένο να προβεί σε αποφυλάκιση» (video)

mixaloliakos

K. Παπαδάκης για Μιχαλολιάκο: «Το δικαστήριο δεν ήταν υποχρεωμένο να προβεί σε αποφυλάκιση» (video)

Το δικαστήριο όφειλε να εξετάσει αν ο κρατούμενος θεωρείται επικίνδυνος για τέλεση νέων εγκληματικών πράξεων,…

Το… σκέφτεται η Χαμάς για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, νέοι ισραηλινοί βομβαρδισμοί

gaza 7

Το… σκέφτεται η Χαμάς για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, νέοι ισραηλινοί βομβαρδισμοί

Κατάρ, Αίγυπτος και ΗΠΑ αναμένουν την απάντηση του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος - «Αν πρέπει να…

Σε κρίσιμη κατάσταση το 5χρονο αγοράκι που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στην Πειραιώς

2ddc1139 418e 49d4 89e5 2ee2952e483b

Σε κρίσιμη κατάσταση το 5χρονο αγοράκι που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στην Πειραιώς

Διασωληνωμένο στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παίδων - Πιο ελαφρά τραυματίστηκαν τα δύο μεγαλύτερα αδέλφια του