Τα δικαιώματα ΛΟΑΤΚΙ+ έφεραν νέα κατακραυγή στο Facebook για Μητσοτάκη

Καταιγισμός αρνητικών σχολίων για την υποκριτική στάση του πρωθυπουργού μετά την ανακοίνωση σύστασης επιτροπής για Εθνική Στρατηγική για την Ισότητα των ΛΟΑΤΚΙ+

5240632

Ατελέσφορη μοιάζει η προσπάθεια του Κ. Μητσοτάκη να διασκεδάσει τις αρνητικές εντυπώσεις μετά την καταψήφιση από τον ευρωβουλευτή της ΝΔ, Θοδωρή Ζαγοράκη της έκθεσης για τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας και τον αδιανόητο ισχυρισμό του βουλευτή της ΝΔ, Χαράλαμπου Αθανασίου ότι «κακώς καταργήθηκε η παρά φύση ασέλγεια» που ποινικοποίησε τις σχέσεις ομόφυλων ζευγαριών.

Σημειώνεται ότι ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε τη σύσταση επιτροπής με σκοπό τη σύνταξη Εθνικής Στρατηγικής για την Ισότητα των ΛΟΑΤΚΙ+. «Στόχος της Επιτροπής θα είναι η κατάρτιση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου που θα καθορίζει οριζόντια τη στρατηγική, τους στόχους και τις δράσεις υπουργείων και αρμόδιων φορέων για τον σχεδιασμό, την εκπόνηση και την υλοποίηση πολιτικών για την ισότητα των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων, κυρίως στην περίοδο 2021-2023».

 

Είναι τέτοια η υποκρισία του πρωθυπουργού -άλλωστε κανείς δεν ξεχνά την αντιδραστική στάση τόσο του και του ίδιου όσο και της ΝΔ στις μεγάλες νομικές τομές υπέρ των δικαιωμάτων της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας- που οι χρήστες του facebook δεν μπορούσαν να μείνουν αμέτοχοι.

Τα σχόλια κάτω από την ανάρτηση του πρωθυπουργού με την οποία ανακοίνωνε τη συγκρότηση της εν λόγω επιτροπής ήταν καταιγιστικά, σε συνέχεια των έντονων αντιδράσεων που δέχονται τα social media του πρωθυπουρού τις τελευταίες ημέρες, ως αποτέλεσμα της πολιτικής της κυβέρνησης.

Μέχρι στιγμής τα angry reactions ξεπερνούν τις 9.000, έναντι μόλις περίπου 2.400 θετικών.

 

Σχόλια στο fb
Σχόλια στο fb
Σχόλια στο fb

ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Μητσοτάκης αν δεν υποκρίνεται να δεσμευθεί για πολιτικό γάμο για όλους

«Αν ενδιαφέρεται πραγματικά ο κ. Μητσοτάκης και δεν υποκρίνεται για μια ακόμη φορά, μπορεί αντί για Επιτροπές για τα μάτια του κόσμου, σε πρώτη φάση απλά να δεσμευθεί πως συμφωνεί με την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για πολιτικό γάμο για όλους και να διαμορφώσει το σχετικό νομικό πλαίσιο», τονίζει μεταξύ άλλων η αξιωματική αντιπολίτευση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία:

Μετά την καταψήφιση από τον κ. Ζαγοράκη της έκθεσης για τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας και μετά τον αδιανόητο ισχυρισμό του κ. Αθανασίου ότι «κακώς καταργήθηκε η παρά φύση ασέλγεια» που ποινικοποίησε τις σχέσεις ομόφυλων ζευγαριών, σήμερα ο κ. Μητσοτάκης υποκριτικά προσπαθεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις.

Φυσικά κανείς δεν ξεχνάει την αντιδραστική στάση της ΝΔ και του ίδιου προσωπικά όταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έφερε τις πρώτες μεγάλες τομές υπέρ των δικαιωμάτων της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας.

Αν ενδιαφέρεται πραγματικά ο κ. Μητσοτάκης και δεν υποκρίνεται για μια ακόμη φορά, μπορεί αντί για Επιτροπές για τα μάτια του κόσμου, σε πρώτη φάση απλά να δεσμευθεί πως συμφωνεί με την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για πολιτικό γάμο για όλους και να διαμορφώσει το σχετικό νομικό πλαίσιο.

Ασλανίδης: Οργή κατά Μητσοτάκη – «Ας έρθει να μας τα πει κατάμουτρα και να μην πηγαίνει στο κανάλι που μυρίζει βόθρο» (video)

Ασλανίδης

Ασλανίδης: Οργή κατά Μητσοτάκη – «Ας έρθει να μας τα πει κατάμουτρα και να μην πηγαίνει στο κανάλι που μυρίζει βόθρο» (video)

«Όχι κύριε Πρωθυπουργέ, θα κάνετε άρση της βουλευτικής ασυλίας και θα πάνε να καταθέσουν στον…

Ο ανεκδιήγητος Τραμπ εξισώνει τους διαδηλωτές υπέρ της Παλαιστίνης με τους νεοναζί της Σάρλοτσβιλ

5a621d8a1dc5248e048b4573 1

Ο ανεκδιήγητος Τραμπ εξισώνει τους διαδηλωτές υπέρ της Παλαιστίνης με τους νεοναζί της Σάρλοτσβιλ

«Η Σάρλοτσβιλ δεν ήταν τίποτε απολύτως, τίποτε σε σύγκριση με το επίπεδο μίσους που έχετε…