Newsroom

Newsroom

Τα διεθνή ΜΜΕ στραμμένα στη βουλή

Με το βλέμμα στραμμένο στην Αθήνα και το ελληνικό κοινοβούλιο βρίσκονται τα διεθνή ΜΜΕ ενόψει της κρίσιμης ψηφοφoρίας στη βουλή…

ΕΚ Vouli

Με το βλέμμα στραμμένο στην Αθήνα και το ελληνικό κοινοβούλιο βρίσκονται τα διεθνή ΜΜΕ ενόψει της κρίσιμης ψηφοφoρίας στη βουλή το βράδυ της Κυριακής.

Με τίτλο “Εξοργισμένοι οι Έλληνες από τις νέες θυσίες για τη διάσωση” οι Financial Times περιγράφουν αναλυτικά τις εξελίξεις στην Ελλάδα τις τελευταίες ώρες. “Οι Έλληνες εργαζόμενοι γεμάτοι οργή μετά την απαίτηση των ξένων πιστωτών να επιβληθούν και άλλα μέτρα στη χώρα, ώστε να αποπληρωθεί το χρέος και να αποφευχθεί μια άτακτη χρεοκοπία μέσα στο Μάρτιο”.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και το πρακτορείο Reuters, το οποίο επισημαίνει την κρισιμότητα της κατάστασης στην Ελλάδα, αναλύοντας τόσο τις ομιλίες Παπανδρέου και Σαμαρά, όσο και την αντίδραση του ελληνικού λαού για τα νέα μέτρα. “Ανυπολόγιστες οι συνέπειες για την Ελλάδα ένα βγει από τη ζώνη του ευρώ”, σχολιάζει το πρακτορείο και τονίζει πως “παρά την αυξανόμενη λαϊκή εξέγερση τα μέτρα θα ψηφισθούν από το Κοινοβούλιο, όπως σχολιάζουν αναλυτές”.

Στη βρετανική Independent το πρωτοσέλιδο κάνει λόγο για τους Έλληνες συμφωνούν σε μια σειρά από νέα μέτρα λιτότητας, ωστόσο αναρωτιέται “Θα είναι αρκετά για τη σωτηρία της χώρας”.

Η βρετανική Telegraph μιλάει για μια δυσάρεστη “συμφωνία με την τρόικα που ίσως αποδειχτεί ταφόπλακα για την οικονομία της χώρας”, ενώ από χθες “τρέχει” στην ιστοσελίδα της ένα δημοσκοπικό ερώτημα προς τους αναγνώστες της με τίτλο “Μπορεί η Ελλάδα να παραμείνει στην ευρωζώνη;”

«Η Ελλάδα αποδέχτηκε μια σειρά από μέτρα λιτότητας χωρίς προηγούμενο», είναι το πρωτοσέλιδο της γαλλικής «Le Figaro» ενώ το οικονομικό ρεπορτάζ των «New York Times» σημειώνει πως «η Ευρώπη είναι προετοιμασμένη για να πληρώσει ό,τι χρειάζεται ώστε να σώσει τις τράπεζες, όχι όμως και την ίδια την Ελλάδα»