Τα βιβλία που μας παρακινούν να ταξιδέψουμε!

Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο, από ένα βιβλίο που θα μας κάνει να ονειρευτούμε, να φανταστούμε, να ενεργοποιήσουμε τη σκέψη μας, πριν αποφασίσουμε να κλείσουμε ένα αεροπορικό εισιτήριο για κάποιον προορισμό.

NewsRoom 07/06/2017 | 17:27

Ένας απολαυστικός τρόπος για να εξοικειωθούμε με την κουλτούρα και τον πολιτισμό μιας άγνωστης πόλης είναι να βρούμε καταφύγιο στη λογοτεχνία που θα μας μεταφέρει τον παλμό και τα μυστικά της.

Οι συγγραφείς χρησιμοποιούν το ταλέντο τους για να στήσουν ιστορίες περιγράφοντας μέρη, αξιοθέατα, μυρωδιές και ανθρώπους. Επομένως, τα βιβλία, μπορούν να μας εμπνεύσουν και να μας παρακινήσουν να οργανώσουμε κάποιο ταξίδι, καλύτερα από έναν παραδοσιακό ταξιδιωτικό οδηγό. 

Ιστανμπούλ, Πόλη και Αναμνήσεις του Ορχάν Παμούκ

Μέσα από τα μάτια του ανακαλύπτουμε τα σοκάκια της Πόλης, τις λιθόστρωτες λεωφόρους της, τα ξύλινα αρχοντικά της, το τέλος ενός πολιτισμού αλλά και τη γέννηση ενός καινούργιου. Παρακολουθούμε τη ζωή του συγγραφέα και τη διαμόρφωση του ψυχικού του κόσμου από τη στιγμή που αισθάνθηκε τον εαυτό του.

Παρίσι, «Μια κινητή γιορτή», Έρνεστ Χέμινγουεϊ

Το βιβλίο του Έρνεστ Χέμινγουεϊ με τίτλο «Μια κινητή γιορτή» καταγράφει μια ανέμελη και διανοουμενίστικη ζωή στην Πόλη του Φωτός, στη δεκαετία του 1920, όταν ακόμα ήταν ένας άγνωστος δημοσιογράφος.

Νέα Υόρκη, Ο φύλακας στη Σίκαλη

Ο πρωταγωνιστής του μυθιστορήματος Χόλντεν Κώλφηλντ έχει γίνει σύμβολο της εφηβικής επανάστασης. Το μυθιστόρημα επίσης πραγματεύεται τα σύνθετα ζητήματα της ταυτότητας, της ταύτισης, της απώλειας και των σχέσεων.

Ιταλία, Η Υπέροχη Φίλη Μου, Έλενα Φερράντε

Η 'Υπέροχη φίλη µου', το πρώτο βιβλίο της Τετραλογίας της Νάπολης, είναι ένα συναρπαστικό ταξίδι που ακολουθεί τη ζωή και την ωρίμανση δύο νέων κοριτσιών.

Παταγονία, Bruce Chαtwin

Το 1974 ο συγγραφέας του βιβλίου πέρασε έξι μήνες στην Παταγονία συγκεντρώνοντας συναρπαστικές ιστορίες με επίκεντρο τη νομαδική ζωή.

Θιβέτ, Επτά χρόνια στο Θιβέτ

Το βιβλίο αυτό είναι μία ταξιδιωτική περιγραφή διαφορετική από τις άλλες. Ο διάσημος εθνολόγος-περιηγητής και γνώστης του Θιβέτ, Χάινριχ Χάρρερ καταγράφει τις εμπειρίες του στην αυλή του Δαλάι Λάμα, στην απαγορευμένη πόλη "Λάσα". Το βιβλίο αυτό δεν αποτελεί μόνο μια περιπέτεια που κόβει την ανάσα, αλλά ταυτόχρονα και μια κατατοπιστική ματιά στα τελευταία χρόνια του θεοκρατικού Θιβέτ.