Τα Αγγλικά του Αλέξη Τσίπρα ως «deja vu»

Χιλιοπαιγμένο το έργο. Το έχουμε ξαναδεί. «Τα αγγλικά του Αλέξη Τσίπρα». Περάστε κόσμε.

Τσίπρας 2 1

Τελευταία που σχολίασε τα αγγλικά του, με ανάρτηση της στο Facebook ήταν η κυρία Βάσω Κιντή καθηγήτρια στο ΕΚΠΑ. Αφορμή ήταν η συνέντευξη του στο CNBC.

Η κυρία Κιντή έγραψε:«Είδα τη συνέντευξη του Τσίπρα στο CNBC από την Ιταλία. Τα αγγλικά του, που είναι πάντα αξιοθρήνητα (θα βάλω παραδείγματα στο τέλος), είναι πλέον, και προς το παρόν τουλάχιστον, μόνο γραφικά. Εκθέτει περισσότερο τον εαυτό του παρά τη χώρα. Αλλά δεν μπορείς να μην σκεφτείς ακούγοντάς τον πως κυβερνηθήκαμε για τόσο μεγάλο διάστημα από έναν άνθρωπο με παιδαριώδη σκέψη που επαναλαμβάνει τετριμμένα κλισέ όταν δεν έχει περιθώρια για διαστρέβλωση και δημαγωγία. Έναν άνθρωπο που, πέραν όλων των άλλων είτε, λόγω ιδεολογικής τύφλωσης, δεν έχει καμία ικανότητα ανα-στοχασμού -να δει π.χ., ότι αυτά που λέει περί λαϊκισμού ισχύουν απολύτως για την περίπτωσή του-, είτε ξέρει πως τον αφορούν αλλά δεν διστάζει να παραπλανήσει».

Χολή και όξος…

Αυτό που συμβαίνει με την κυρία Κιντή δεν είναι καινούριο. Είναι πολύ παλιό. Μιά μεγάλη μερίδα της επάνω μεσαίας τάξης, αρκετοί από αυτούς μορφωμένοι, σιχαίνονται τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι κόσμος που αυτοπροσδιορίζεται ως προοδευτικός. Σε κοινωνικά κυρίως θέματα έχει κάποιες θέσεις προοδευτικές. Όμως σε θέματα οικονομίας, οι νεοφιλελεύθερες ακραίες απόψεις τους, οδηγούν σε αυτό που συμβαίνει παγκοσμίως: Oι πλούσιοι πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι.
Οι «προοδευτικοί» αυτής της άποψης, κινούνταν κυρίως στον χώρο του ΠΟΤΑΜΙΟΥ, μπορεί να είχαν περάσει κατά καιρούς, λόγω μόδας και από τον χώρο της ανανεωτικής αριστεράς ή και από το ΠΑΣΟΚ. Απεχθάνονται τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σήμερα γλυκοκοιτάζουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Οι συντριπτική τους πλειοψηφία ήδη τον έχουν ψηφίσει. Θεωρούν την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ μια άθλια λαϊκιστική περίοδο διακυβέρνησης. Ερμηνεύουν τον λαϊκισμό με τους δικούς τους όρους. Τον φορούν σαν ρούχο στον Αλέξη Τσίπρα και κάνουν τα γλυκύτατα μάτια στον λαϊκισμό που έφερε την ΝΔ στην εξουσία.

Δεν τους ενοχλεί επίσης το ζοφερό τοπίο στην ενημέρωση, που δημιουργεί καθημερινά η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Τυφλωμένοι από το μένος τους για τον Αλέξη Τσίπρα το αποδέχονται. Κλείνουν τα μάτια. Εθελοτυφλούν. Δεν ανέχονται τον ΑλέξηΤσίπρα. Τους ενοχλούν τα Αγγλικά του!
Θαυμάζουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη!

Ο «θαυμαστός» Κυριάκος Μητσοτάκης, στην μέχρι τώρα πολιτική του πορεία, δείχνει άνθρωπο ικανό να δημιουργεί συσχετισμούς υπέρ του, που τον οδηγούν στην εκπλήρωση των στόχων του.

Έτσι έγινε αρχηγός στην ΝΔ, έτσι έγινε πρωθυπουργός. Έτσι θα προσπαθήσει να παραμείνει πρωθυπουργός. Κάτω από το όχι ιδιαίτερα ευφυές, αφελές ύφος του, κρύβεται μια σιδερένια γροθιά, έτοιμη να χτυπήσει αυτόν που προσπαθεί να τον σταματήσει. Μπορεί να μην είναι ηθικό, όμως μέχρι στιγμής είναι απόλυτα αποτελεσματικό. Τούτο τον καιρό ο Κυριάκος Μητσοτάκης τρώει τον Αντώνη Σαμαρά ψητό στα κάρβουνα…
Οφείλουμε να μην τον υποτιμάμε…

Ο Αλέξης Τσίπρας είναι σήμερα ο μοναδικός αρχηγός κόμματος που μπορεί να συνομιλεί με τις λαϊκές μάζες. Να τον ακούνε. Να τον εκτιμούν. Να τον θεωρούν κοντά τους. Δικό τους.

Αυτό τους ενοχλεί. Η επαφή που έχει με τον απλό λαϊκό κόσμο, είναι η ελπίδα ότι θα γίνει μπορετό να εξουδετερωθεί το ζοφερό σκηνικό που στήνεται… Ο Αλέξη; Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ έχασαν τις εκλογές, όμως δεν έφυγαν φθαρμένοι και απαξιωμένοι.

΄Όταν αργά ή γρήγορα, θα ρθει η ώρα της σύγκρισης των πεπραγμένων, όταν το επικοινωνιακό κατασκεύασμα θα τρίζει και θα κλυδωνίζεται, ο κόσμος θα κοιτάξει προς αυτούς που τον στήριξαν στα δύσκολα. Είναι σίγουρο ότι τότε δεν θα σκεφτούν πόσο καλά είναι τα Αγγλικά του Τσίπρα και αν τα μιλάει με ωραία προφορά…

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Βέλγιο: Κατάληψη στο πανεπιστήμιο της Γάνδης υπέρ των Παλαιστινίων και υπέρ της πράσινης μετάβασης

GM46aWlXwAAztWj

Βέλγιο: Κατάληψη στο πανεπιστήμιο της Γάνδης υπέρ των Παλαιστινίων και υπέρ της πράσινης μετάβασης

Oι φοιτητικές οργανώσεις «End Fossil Ghent» και «Ghent Students for Palestine» ένωσαν τις δυνάμεις τους…