ΣΥΡΙΖΑ: Η προεκλογική υπόσχεση για τον κατώτατο μισθό παραπέμπεται στις καλένδες

Μία ακόμα διάψευση, μέσα σε μόλις έξι μήνες πρωθυπουργίας του Κυριάκου Μητσοτάκη.

ek syrz 0

Αντιδρώντας στις ανακοινώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, Στέλιου Πέτσα, το Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, σχολίασε ως εξής:

«Οι σημερινές δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου αναφορικά με τον κατώτατο μισθό επισημοποιούν αυτό που όλοι γνωρίζαμε. Η προεκλογική υπόσχεση της ΝΔ για αύξηση παραπέμπεται στις καλένδες.

«Μία ακόμα διάψευση, μέσα σε μόλις έξι μήνες πρωθυπουργίας του Κυρ. Μητσοτάκη. Η περίφημη “συμφωνία αλήθειας” που διαλαλούσε προεκλογικά ο αρχηγός της ΝΔ μετατράπηκε ταχύτατα σε κενό γράμμα».

Στην τριετία είχε παραπέμψει  την αύξηση στον κατώτατο μισθό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, χαρακτηρίζοντας στόχο της κυβέρνησης να φθάσει, από τα 650 ευρώ που είναι τώρα, στα 703!

Όπως είπε ο Στέλιος Πέτσας κατά τη συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, κατόπιν εισήγησης Επιτροπής του Υπουργείου Εργασίας, ο αρμόδιος υπουργός εισηγείται την αύξηση του κατώτατου μισθού, τέλος Μαΐου, αρχές Ιουνίου.

«Είχαμε βάλει στόχο από το 12ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας – το είχε αναφέρει ο πρωθυπουργός και τότε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης – η αύξηση αυτή να είναι τέτοια, ώστε σε μια τριετία ο κατώτατος μισθός να φτάσει περίπου στα 703 ευρώ. Σήμερα είμαστε στα 650 ευρώ. Επομένως, υπάρχει ακόμα περιθώριο. Δρομολογείται μια αύξηση και η διαδικασία θα ξεκινήσει κανονικά», πρόσθεσε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ.

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

mist erdo

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

«Καλούμε την κυβέρνηση, να προβεί άμεσα στις απαραίτητες διπλωματικές ενέργειες απέναντι στη νέα αυτή τουρκική…

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

8ce56d6d499047e58e6fa1054f091391

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

«Λάδι στη φωτιά» γύρω από το Κυπριακό έριξε το βράδυ της Δευτέρας (18/3) ο Τούρκος…