ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση νομοθετεί σκανδαλωδώς ασυλία για τα στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ

Ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει ότι «η νέα αυτή σκανδαλώδης ασυλία έρχεται λίγες μόλις μέρες μετά το επικοινωνιακό πυροτέχνημα άρσης της ασυλίας των τραπεζιτών που η ίδια η κυβέρνηση Μητσοτάκη είχε εισάγει το 2019 με το ν. 4637/2019, από τις πρώτες ενέργειες της νέας κυβέρνησης».

6001408

«Με τροπολογία σε άσχετο νομοσχέδιο, η κυβέρνηση εισάγει νέα ασυλία, αυτή τη φορά για τα στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ σε ανακοίνωσή του, σημειώνοντας ότι επιπλέον «οι συμβάσεις του ΤΑΙΠΕΔ δεν θα υπόκεινται πλέον στον προσυμβατικό έλεγχο του Ελεγκτικού Συνεδρίου».

Σχολιάζει ότι «για άλλη μια φορά, το κράτος Δικαίου, η νομιμότητα, η διαφάνεια, πάνε περίπατο από τη “μεταρρυθμιστική”, “ευρωπαϊκή” κυβέρνηση Μητσοτάκη» και πως αυτή «έχει σπάσει κάθε ρεκόρ στη μεταπολίτευση στον αριθμό των ασυλιών που παρέχει απλόχερα».

Κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «την ίδια στιγμή που αυστηροποιεί τον ποινικό κώδικα για την υπόλοιπη κοινωνία, εξασφαλίζει το ακαταδίωκτο για τα δικά της golden boys:

-Ασυλία με τον ν. 4639/2019 για τους τραπεζίτες που διαχειρίστηκαν και διέγραψαν δάνεια δεκάδων δισ. στα χρόνια των μνημονίων, την ίδια στιγμή που το Δημόσιο ήταν αιμοδότης τριών ανακεφαλαιοποιήσεων.

-Ασυλία για τα μέλη του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, ενώ το Δημόσιο θα έχει απώλειες 40 δισ. ευρώ μετά την εσπευσμένη αποεπένδυση.

-Ασυλία για τα μέλη του Ταμείου Επικουρικής Κεφαλαιοποιητικής Ασφάλισης για το σκάνδαλο των δομημένων ομολόγων με τις «επενδύσεις» ασφαλιστικών ταμείων.

-Ασυλία για τα μέλη της επιτροπής λοιμωξιολόγων για την πανδημία με τους 35.000 νεκρούς, τους περισσότερους σε όλη τη Δυτική Ευρώπη αναλογικά με τον πληθυσμό.

-Ασυλία και για τα μέλη της επιτροπής Γεραπετρίτη για το δυστύχημα των Τεμπών.

-Και τώρα ασυλία για το ΤΑΙΠΕΔ και όσους αναλαμβάνουν να εκποιήσουν την περιουσία του Δημοσίου με προβλεπόμενα έσοδα 5 δισ. ευρώ από αποκρατικοποιήσεις για το 2024».

Τονίζει ότι η «κατόπιν εορτής άρση της ασυλίας των τραπεζιτών δεν θα έχει βέβαια αναδρομικό χαρακτήρα. Συνεπώς, όσοι γλύτωσαν, γλύτωσαν». Προσθέτει ότι «επιβεβαιώνεται πως το ακαταδίωκτο που παρείχε το Μαξίμου στους τραπεζίτες, ήταν ένα έγκλημα συγκάλυψης οικονομικών εγκλημάτων του παρελθόντος. Διαφορετικά, αν η ρύθμιση του 2019 ήταν ορθή από άποψη Δικαίου, γιατί την καταργούν τώρα;».

Επιπλέον, η αξιωματική αντιπολίτευση ρωτά σε τι ακριβώς χρειάζεται η νέα ασυλία για το ΤΑΙΠΕ στο ΤΑΙΠΕΔ, «μήπως σκοπεύουν να την καταργήσουν κι αυτή αργότερα, αφού πρώτα κάνουν τις ‘δουλειές’ τους;».

Κατόπιν αυτών ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ υποστηρίζει ότι «για ακόμη μια φορά αποδεικνύεται ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη το μόνο που ξέρει να κάνει καλά είναι να εξασφαλίζει με ασυλίες τα golden boys, τα τραπεζικά στελέχη και τους φίλους του Μαξίμου που διαχειρίζονται δισεκατομμύρια ευρώ του ελληνικού Δημοσίου».

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια έως και 10 μόρια σε συνεργασία με το ΚΔΒΜ Πελοποννήσου στη σχολική ψυχολογία και στην ειδική αγωγή

eikona2

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια έως και 10 μόρια σε συνεργασία με το ΚΔΒΜ Πελοποννήσου στη σχολική ψυχολογία και στην ειδική αγωγή

Η έναρξη των μαθημάτων του επόμενου κύκλου είναι 17 Μαΐου 2024.

Σοκ στη Νάουσα: Ιδιοκτήτης στάβλου παρενόχλησε ανήλικα κορίτσια σε εκδρομή ενώ έκαναν ιππασία (Video)

ναουσα

Σοκ στη Νάουσα: Ιδιοκτήτης στάβλου παρενόχλησε ανήλικα κορίτσια σε εκδρομή ενώ έκαναν ιππασία (Video)

Ο διευθυντής του Γυμνασίου κατήγγειλε τον 59χρονο ιδιοκτήτη του στάβλου

Ο Μητσοτάκης, ο Μαρινάκης και η υποτιθέμενη κάθαρση στο ποδόσφαιρο – Αυτή την Κυριακή στο Documento

ρεντη document

Ο Μητσοτάκης, ο Μαρινάκης και η υποτιθέμενη κάθαρση στο ποδόσφαιρο – Αυτή την Κυριακή στο Documento

Τέσσερις φορές άλλαξε η κυβέρνηση της ΝΔ το νομοθετικό πλαίσιο για την οπαδική βία αλλά…