Newsroom

Newsroom

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση «ετοιμάζει» ένα ΕΣΥ μιζέριας

Σε ανακοίνωση του το Τμήμα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ, αναφέρει ότι ολοκληρώθηκαν, με μια πρωτοφανή κενότητα περιεχομένου, οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης της ΝΔ για την υγεία.

nosokomeio agia olga giatros giatroi 2

«Η κοινωνία το μόνο που φαίνεται ότι μπορεί να προσδοκά από αυτή την κυβέρνηση είναι ένα ΕΣΥ της μιζέριας, με κέρδη για τους λίγους και ταλαιπωρία για τους πολλούς» αναφέρει σε αιχμηρή ανακοίνωσή του το Τμήμα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ σχετικά με τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης.

Όπως παρατηρεί το Τμήμα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ, «ολοκληρώθηκαν, με μια πρωτοφανή κενότητα περιεχομένου, οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης της ΝΔ για την υγεία. Ούτε ο πρωθυπουργός, ούτε ο νεόφερτος Υπουργός Υγείας δεσμεύτηκαν σε συγκεκριμένο ποσοστό κρατικής χρηματοδότησης για το ΕΣΥ, ώστε να υπάρξει σύγκλιση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Λέξη δεν είπαν για συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα νέων προσλήψεων, ούτε καν δεσμεύτηκαν για κάλυψη όλων των αποχωρήσεων. Φυσικά κανένα πλαίσιο ειδικών κινήτρων για τα νησιά δεν ανακοινώθηκε, ούτε υπήρξε καμία αναφορά για νέο ιατρικό μισθολόγιο στο ΕΣΥ, ώστε να σταματήσει το brain drain. Μόνο ο κ. Χρυσοχοΐδης ψέλλισε κάτι για τρία νοσοκομεία, που κατασκευάζονται σε συνεργασία με το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, παραβλέποντας ότι το ΙΣΝ έχει εδώ και μήνες αποχωρήσει από τη δωρεά, εξαπολύοντας μύδρους προς πολλές κατευθύνσεις».

 

«Εντυπωσιακή είναι η έλλειψη οποιασδήποτε αναφοράς από τον Υπουργό Υγείας κ. Χρυσοχοΐδη σε δύο εμβληματικές για την κυβέρνηση παρεμβάσεις στο ΕΣΥ: τη μετατροπή των νοσοκομείων του ΕΣΥ σε ΝΠΙΔ και την απασχόληση ιδιωτών γιατρών στο ΕΣΥ και γιατρών του ΕΣΥ στον ιδιωτικό τομέα. Δεν πρόκειται να τα εφαρμόσει η κυβέρνηση ή ντρέπεται να τα φέρει στις προγραμματικές και ελπίζει να τα κάνει στη ζούλα, βαφτίζοντας το κρέας ψάρι;» σημειώνει.

«Η κοινωνία το μόνο που φαίνεται ότι μπορεί να προσδοκά από αυτή την κυβέρνηση είναι ένα ΕΣΥ της μιζέριας, με κέρδη για τους λίγους και ταλαιπωρία για τους πολλούς.

Μόνο οι αγώνες των εργαζομένων στην υγεία μπορούν να εμποδίσουν τον κατήφορο. Εμείς θα είμαστε παρόντες!» αναφέρει καταληκτικά το Τμήμα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ.

Οι «bro» του ΚΚΕ-Ο Κουτσούμπας συνάντησε το συνδικάτο της Amazon, και τον Κρις Σμολς που φορούσε καπελάκι του ΠΑΜΕ (video)

κουτσουμπας

Οι «bro» του ΚΚΕ-Ο Κουτσούμπας συνάντησε το συνδικάτο της Amazon, και τον Κρις Σμολς που φορούσε καπελάκι του ΠΑΜΕ (video)

Ο διάσημος συνδικαλιστής που τον κέρδισε ο Κουτσούμπας

«Tάραξε τα νερά» και πάλι ο Ηλιας Ψινάκης: Αιχμές στον Ίαν Στρατή για την Μαίρη Συνατσάκη-«Δεν πάω τη γυναίκα σας λόγω #Metoo» (video)

2383711

«Tάραξε τα νερά» και πάλι ο Ηλιας Ψινάκης: Αιχμές στον Ίαν Στρατή για την Μαίρη Συνατσάκη-«Δεν πάω τη γυναίκα σας λόγω #Metoo» (video)

«Το #Metoo είναι πολύ σωστό αλλά ευτελίζεται από μερικούς ανθρώπους που θέλουν να πουλήσουν δύο…