Newsroom

Newsroom

ΣΥΡΙΖΑ: "Ευθύνες στην κυβέρνηση για την ανεξέλεγκτη χρήση φυτοφαρμάκων"

Ευθύνες στην πολιτεία για την ανεξέλεγκτη χρήση φυτοφαρμάκων καταλογίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τις ζημιές που προκλήθηκαν στις καλλιέργειες βαμβακιού…

syriza

Ευθύνες στην πολιτεία για την ανεξέλεγκτη χρήση φυτοφαρμάκων καταλογίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τις ζημιές που προκλήθηκαν στις καλλιέργειες βαμβακιού στον κάμπο της Θεσσαλονίκης, εξαιτίας της χρήσης απαγορευμένου φυτοφαρμάκου σε γειτονικές καλλιέργειες ρυζιού.

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν η βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ Λίτσα Αμμανατίδου και κομματικά στελέχη, στο δημαρχείο Χαλάστρας, κατήγγειλαν την απουσία ελέγχων στην εισαγωγή και διακίνηση φυτοφαρμάκων, ενώ επισήμαναν ότι ο νόμος που ψηφίστηκε στις αρχές του 2012 και προέβλεπε, μεταξύ άλλων, τη συνταγογράφηση γεωργικών φαρμάκων, δεν εφαρμόστηκε ποτέ.

Όπως εξήγησαν, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι υπέρ της συνταγογράφησης των γεωργικών φαρμάκων, αλλά δεν είχε ψηφίσει τον συγκεκριμένο νόμο, επειδή τον θεωρούσε ανεφάρμοστο, πράγμα που αποδείχθηκε.

Σε ότι αφορά το ψεκασμό καλλιεργειών ρυζιού, με το εν λόγω απαγορευμένο φυτοφάρμακο, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ άσκησαν κριτική στην κυβέρνηση για το γεγονός ότι δεν έλαβε μέτρα. Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ κάτοικοι διαμαρτυρήθηκαν για τσούξιμο στα μάτια, ουδείς φρόντισε να προχωρήσει σε μετρήσεις για να διαπιστωθεί εάν δημιουργήθηκε σύννεφο διοξινών στην ατμόσφαιρα και την πιθανότητα να υπάρξει οποιοσδήποτε κίνδυνος για τη δημόσια υγεία και τη διατροφική αλυσίδα.


Hράκλειο: Χωρίς τέλος ο κύκλος ενδοοικογενειακής βίας- Χτύπησε και έσπρωξε τη σύντροφό του από τη σκάλα

1100 60343c25 6efb 49de 87e1 679834a1ac5a

Hράκλειο: Χωρίς τέλος ο κύκλος ενδοοικογενειακής βίας- Χτύπησε και έσπρωξε τη σύντροφό του από τη σκάλα

Θύμα ξυλοδαρμού κατήγγειλε ότι έπεσε από τον πρώην σύντροφό της μία γυναίκα από τη Ρουμανία,…