ΣΥΡΙΖΑ: "Απεγνωσμένη προσπάθεια να κρατηθούν λίγους μήνες ακόμα στην εξουσία"

«Απεγνωσμένη προσπάθεια να κρατηθούν λίγους μήνες ακόμη στην εξουσία» χαρακτηρίζουν κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ την κίνηση της κυβέρνησης να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από…

syriza sima logotupo thumb large 3 9

«Απεγνωσμένη προσπάθεια να κρατηθούν λίγους μήνες ακόμη στην εξουσία» χαρακτηρίζουν κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ την κίνηση της κυβέρνησης να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από τη βουλή την ερχόμενη εβδομάδα.

Στον ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν ότι η απόφαση των κυρίων Σαμαρά και Βενιζέλου υπαγορεύθηκε από την ανάγκη να βρουν μία διέξοδο στις πολλαπλές πιέσεις που δέχεται η κυβέρνηση, από την τρόικα, την κοινωνία, τον ΣΥΡΙΖΑ και ενδοκυβερνητικές δυνάμεις.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι η κυβερνητική κίνηση είναι μια κίνηση πανικού για να εκβιαστούν οι κοινοβουλευτικές ομάδες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και πρόσθεσε: «Την ψήφο εμπιστοσύνης να τη δώσει ο λαός».

Άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνουν ότι η κίνηση αυτή θα προσδώσει περαιτέρω κύρος και αξιοπιστία στην πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ «καθώς είναι ηλίου φαεινότερο ότι πρόκειται για κίνηση κορυφής των κυρίων Σαμαρά και Βενιζέλου που δεν αφορά τον λαό και γι’ αυτό οι βουλευτές και του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ βρίσκονται πλέον όχι ενώπιον του πρωθυπουργού και του αντιπροέδρου, αλλά ενώπιον του λαού».

Για «άκρως αμυντική και ηττοπαθή κίνηση εκ μέρους του κ. Σαμαρά», έκανε λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, σχολιάζοντας την ψήφο εμπιστοσύνης που θα ζητήσει η κυβέρνηση στον Real Fm.

«Μία ύστατη προσπάθεια να διασωθεί ζητώντας ψήφο εμπιστοσύνης από ένα κοινοβούλιο το οποίο στερείται πολιτικής νομιμοποίησης», συνέχισε ο κ. Σκουρλέτης.

«Δε νομίζω ότι η κατάρρευση της κυβέρνησης θα επιβραδυνθεί μέσα από τέτοιου είδους κινήσεις ούτε ότι θα βγει ενισχυμένη, ακόμα και αν πάρει ψήφο εμπιστοσύνης», εκτίμησε και συμπλήρωσε: «Τι θα αλλάξει αυτή η εικονική εμπιστοσύνη, αυτή η ψεύτικη εμπιστοσύνη; Η κυβέρνηση σήμερα ουσιαστικά κινδυνεύει από τον ίδιο τον κόσμο».

Αιμιλία Υψυλάντη: Οι γυναίκες σήμερα σκοτώνονται όλη μέρα στα καθήκοντά τους και νιώθουν ενοχές

Screenshot 2024 04 28 175209

Αιμιλία Υψυλάντη: Οι γυναίκες σήμερα σκοτώνονται όλη μέρα στα καθήκοντά τους και νιώθουν ενοχές

Ξέσπασε η γνωστή ηθοποιός σχετικά με την καθημερινότητα των σύγχρονων γυναικών, ενώ παράλληλα μίλησε και…

Καθηγητές Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ προς Καλλιάνο: Το ΕΣΥ παρέχει παρέχει υψηλότατο επίπεδο υπηρεσιών

eka

Καθηγητές Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ προς Καλλιάνο: Το ΕΣΥ παρέχει παρέχει υψηλότατο επίπεδο υπηρεσιών

Ο Σύλλογος του Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού (ΔΕΠ) της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ καταγγέλλουν τον Γιάννη…

Πάτρα: Συγγενείς των συλληφθέντων επιχείρησαν να περάσουν στα κρατητήρια, χασίς μέσα σε κρουασάν!

σχολειο

Πάτρα: Συγγενείς των συλληφθέντων επιχείρησαν να περάσουν στα κρατητήρια, χασίς μέσα σε κρουασάν!

Αργά το βράδυ του Σαββάτου, συγγενείς συλληφθέντων που κρατούνται στην Ασφάλεια Πατρών, για την υπόθεση…