Newsroom

Newsroom

ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ: Εξαιρετική η συνεργασία μας

Σε κοινή τους δήλωση, τα προεδρεία των Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ διαπίστωσαν σύγκλιση απόψεων εν όψει της προ ημερησίας διάταξης συζήτησης στη Βουλή για τη δικαιοσύνη.

56eb04e51dc52406318b53ba

Στη δήλωση υπογραμμίζεται η αποφασιστικότητα «να πατάξουμε τα φαινόμενα διαπλοκής και διαφθοράς του δημόσιου βίου. Είναι προφανές ότι τα κατεστημένα συμφέροντα των ολίγων δεν εξυπηρετούνται από αυτή την προσπάθειά μας και ως αντίβαρο ο δημόσιος λόγος κατακλύζεται από αιτιάσεις που αφορούν τους όρους άσκησης της κυβερνητικής πολιτικής στον τομέα της δικαιοσύνης».

ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ χαρακτηρίζουν προσχηματικές και αβάσιμες τις αιτιάσεις που αφορούν τους όρους άσκησης της κυβερνητικής πολιτικής και σημειώνουν ότι «προωθούνται από συγκεκριμένα κέντρα που έχουν λόγους να φοβούνται την απρόσκοπτη και ανεξάρτητη λειτουργία της δικαιοσύνης και αναπαράγονται από την αξιωματική αντιπολίτευση αλλά και από άλλα κόμματα του κοινοβουλίου. Κεντρικός στόχος της Κυβέρνησης είναι η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των πολιτών απέναντι στη δικαιοσύνη – εμπιστοσύνης που ειδικά τα τελευταία χρόνια έχει διαρραγεί».

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη