Newsroom

Newsroom

Σύψας: Δεν αποκλείεται να φτάσουμε και τα 20.000 κρούσματα τη μέρα

Τους επόμενους μήνες άπαντες οι ανεμβολίαστοι θα μολυνθούν και «δεν θα υπάρξει καμία εξαίρεση», προειδοποιεί ο καθηγητής

5287849

Ακόμα και σε νούμερα της τάξεως των 20 χιλιάδων τη μέρα μπορεί να φτάσουν μελλοντικά τα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας, λόγω του μεγάλου πληθυσμού των ανεμβολίαστων πολιτών, σύμφωνα με τον καθηγητή Λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, Νίκο Σύψα, ο οποίος εκτιμά πως η επιδημία θα εξαπλωθεί γρήγορα και απότομα.

Μιλώντας χθες το βράδυ στον ΣΚΑΪ, ο κ. Σύψας προέβλεψε ότι σύντομα θα βλέπουμε τον αριθμό των κρουσμάτων να διπλασιάζεται κάθε εβδομάδα ή και λιγότερο, με την κορύφωση της πανδημίας να αναμένεται περί τα μέσα με τέλη Αυγούστου, σχολιάζοντας ότι σε εκείνη τη φάση θα μπορούσαμε να δούμε και περισσότερα από 10.000 κρούσματα ημερησίως, χωρίς να είναι απίθανο να φτάσουμε σε επίπεδα της τάξεως των 15 ή 20 χιλιάδων κρουσμάτων. Ο ίδιος παρατήρησε πως αν το 80% των πολιτών ήταν εμβολιασμένοι, “αυτή τη στιγμή δε θα μιλούσαμε για πανδημία”.

Σχολιάζοντας το γεγονός ότι για την ώρα δεν παρατηρείται μεγάλη πίεση στο σύστημα υγείας, ο κ. Σύψας το απέδωσε αυτό στο ότι πλέον προσβάλλονται κυρίως οι νέοι, οι οποίοι δε νοσούν συνήθως. «Η πιθανότητα να μπει ένας νέος κάτω των 18 ετών στο νοσοκομείο είναι 12 φορές μικρότερη απ΄ ότι ένας άνθρωπος  άνω των 18 ετών», εξήγησε, σημειώνοντας πως ναι μεν δεν έχουμε πίεση στα νοσοκομεία, αλλά όσο διασπείρεται η πανδημία αυξάνονται οι πιθανότητες ο ιός να φτάσει στους ανεμβολίαστους άνω των 50 ετών.

«Οι νέοι θα πάνε στα χωριά τους, θα πάνε στα πανηγύρια, θα γυρίσουν στα σπίτια τους, θα διασπείρουν τον ιό», τόνισε και ξεκαθάρισε πως τους επόμενους μήνες άπαντες οι ανεμβολίαστοι θα μολυνθούν και «δεν θα υπάρξει καμία εξαίρεση».

Προειδοποίησε ακόμα πως αν επεκταθεί η πανδημία στους Έλληνες έφηβους, αργά ή γρήγορα θα έχουμε και ατυχήματα τα οποία θα είναι τραγικά. «Κανείς δεν είναι άτρωτος», διεμήνυσε.

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη