Newsroom

Newsroom

Συντριβή αεροσκάφους στην Κούβα

Αεροσκάφος που εκτελούσε πτήση μεταξύ Σαντιάγο δε Κούβα και Αβάνας, στο οποίο επέβαιναν 68 άτομα, εκ των οποίων οι 28…

cubaΑεροσκάφος που εκτελούσε πτήση μεταξύ Σαντιάγο δε Κούβα και Αβάνας, στο οποίο επέβαιναν 68 άτομα, εκ των οποίων οι 28 ξένοι, συνετρίβη στην επαρχία Σάνκτι Σπίριτους, στο κέντρο της Κούβας, όπως μεταδίδει η κουβανική τηλεόραση επικαλούμενη τις αρχές.

“Δεν υπάρχουν επιζώντες ανάμεσα στους 61 επιβάτες και το επταμελές πλήρωμα του αεροσκάφους ATR-72 της αεροπορικής εταιρίας AeroCaribbean που συνετρίβη στην περιοχή Γκουασιμάλ της επαρχίας Σάνκτι Σπίριτους”, όπως σημειώνεται στην ιστοσελίδα ενημέρωσης Cubadebate.cu που δημοσίευσε τον κατάλογο με τα ονόματα των θυμάτων.

Ο κυβερνήτης του αεροσκάφους έστειλε σήμα κινδύνου περίπου μια ώρα μετά την απογείωση, λόγω της κακοκαιρίας που προκάλεσε στην περιοχή η τροπική καταιγίδα Τόμας, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Ινστιτούτου Πολιτικής Αεροπορίας. Αμέσως μετά, οι υπηρεσίες ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας έχασαν κάθε επαφή με το αεροσκάφος.

Φωτογραφίες που δημοσίευσε το Cubadebate δείχνουν ένα τμήμα του αεροσκάφους να φλέγεται και κομμάτια να είναι σκορπισμένα στην δύσβατη περιοχή.

Όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση ανάμεσα στους επιβαίνοντες ήταν δεκαεπτά πολίτες χωρών της Λατινικής Αμερικής–εννιά Αργεντινοί, επτά Μεξικανοί και ένας από τη Βενεζουέλα–και δέκα Ευρωπαίοι, τρεις Ολλανδοί, ένας Γάλλος, ένας Ισπανός, δύο Αυστριακοί, δύο Γερμανοί και ένας Ιταλός, καθώς και ένας Ιάπωνας, οι υπόλοιποι επιβάτες ήταν Κουβανοί.

Το χειρότερο αεροπορικό δυστύχημα των τελευταίων τριάντα χρόνων στην Κούβα σημειώθηκε τον Σεπτέμβριο του 1989 στην Αβάνα όταν ένα Ιλιούσιν με προορισμό το Μιλάνο συνετρίβη με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 113 Ιταλοί τουρίστες που επέβαιναν στο αεροσκάφος και 40 Κουβανοί στο έδαφος.

Η τροπική καταιγίδα Τόμας που έχει ήδη προκαλέσει το θάνατο 14 ανθρώπων στο νησί Σάντα Λουσία, θα ενισχυθεί τις επόμενες ημέρες και αναμένεται να φτάσει την ένταση του κυκλώνα όταν θα πλησιάσει τις δυτικές ακτές της Αϊτής.
http://www.enet.gr

Μούκανος για τον τραγικό θάνατο του Θόδωρου Αγγελόπουλου: Εκτινάχθηκε και έπεσε σε ένα φρεάτιο (video)

1291496

Μούκανος για τον τραγικό θάνατο του Θόδωρου Αγγελόπουλου: Εκτινάχθηκε και έπεσε σε ένα φρεάτιο (video)

«Ήμουν απέναντι. Έπεσαν οι μηχανές, σερνόντουσαν οι αναβάτες. Φωνές, πανικός, ουρλιαχτά», περιέγραψε για ο Αλέξανδρος…

Ηράκλειο: Ζευγάρι προκαλούσε προβλήματα σε πτήση και έγινε αναγκαστική προσγείωση για να τους διώξουν – Ζητοκραύγαζε το κοινό (video)

Πτήση

Ηράκλειο: Ζευγάρι προκαλούσε προβλήματα σε πτήση και έγινε αναγκαστική προσγείωση για να τους διώξουν – Ζητοκραύγαζε το κοινό (video)

Παράξενα πράγματα σε μια πτήση της EasyJet