Σύνοδο δωρητών για την ανοικοδόμηση της Γάζας θα φιλοξενήσει η Αίγυπτος

Σύνοδο δωρητών με στόχο την ανοικοδόμηση στη Λωρίδα της Γάζας θα φιλοξενήσει η Αίγυπτος στις 12 Οκτωβρίου στο Κάιρο, μετά τις…

gaza 37

Σύνοδο δωρητών με στόχο την ανοικοδόμηση στη Λωρίδα της Γάζας θα φιλοξενήσει η Αίγυπτος στις 12 Οκτωβρίου στο Κάιρο, μετά τις πρόσφατες συγκρούσεις μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας αυτής.

Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ που μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων MENA έγινε μετά τις συνομιλίες που είχε ο υπουργός Εξωτερικών της Νορβηγίας Μπέργκε Μπρέντε με τον πρόεδρο της Αιγύπτου Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι.

Η Αίγυπτος μαζί με τη Νορβηγία θα προεδρεύσουν της Συνόδου.

«Η Σύνοδος των δωρητών για την ανοικοδόμηση της Λωρίδας της Γάζας θα πραγματοποιηθεί στο Κάιρο την 12η Οκτωβρίου» ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Αιγύπτου Σάμεχ Σούκρι, έπειτα από τη συνάντηση με το Νορβηγό ομόλογό του, σύμφωνα με το MENA.

Η ανοικοδόμηση της Γάζας θα στοιχίσει 7,8 δισεκατομμύρια δολάρια (6 δισ. ευρώ), είχε εκτιμήσει στις αρχές του μήνα η Παλαιστινιακή Αρχή, στην πλέον αναλυτική εκτίμηση των ζημιών έπειτα από τον πόλεμο διάρκειας 7 εβδομάδων με το Ισραήλ κατά τον οποίο ολόκληρες γειτονιές και ζωτικής σημασίας υποδομές ισοπεδώθηκαν.

Ο ανεκδιήγητος Τραμπ εξισώνει τους διαδηλωτές υπέρ της Παλαιστίνης με τους νεοναζί της Σάρλοτσβιλ

5a621d8a1dc5248e048b4573 1

Ο ανεκδιήγητος Τραμπ εξισώνει τους διαδηλωτές υπέρ της Παλαιστίνης με τους νεοναζί της Σάρλοτσβιλ

«Η Σάρλοτσβιλ δεν ήταν τίποτε απολύτως, τίποτε σε σύγκριση με το επίπεδο μίσους που έχετε…