Newsroom

Newsroom

Συνελήφθησαν μέλη της συμμορίας ροζ πάνθηρες

Ληστείες, πανάκριβα αυτοκίνητα, όμορφες γυναίκες. Η ζωή και η δράση των μελών της συμμορίας «ροζ πάνθηρες» θυμίζει κάτι από κινηματογραφική…

Ληστείες, πανάκριβα αυτοκίνητα, όμορφες γυναίκες. Η ζωή και η δράση των μελών της συμμορίας «ροζ πάνθηρες» θυμίζει κάτι από κινηματογραφική ταινία. Αν και το φινάλε της, έπεσε στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα, δύο μέλη της οργάνωσης, σερβικής καταγωγής, συνελήφθησαν στο Κιλκίς την ώρα που ετοιμάζονταν να φύγουν στο εξωτερικό. Μάλιστα ο ένας από τους δύο φέρεται να είναι ηγετικό μέλος της οργάνωσης. Και τα δύο μέλη βρίσκονταν υπό στενή παρακολούθηση από άνδρες της ΕΛ.ΑΣ το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Οι δύο σέρβοι ηλικίας 37 και 45 ετών είχαν διαπράξει ληστεία σε κοσμηματοπωλείο στις 20 Μαϊου στην Ελούντα της Κρήτης, με λεία 350.000 ευρώ. Από τότε οι αστυνομικοί έγιναν η σκιά τους. Λίγες μέρες μετά οι δύο Σέρβοι εγκατέλειψαν το νησί. Και προσπάθησαν να εγκαταλείψουν τη χώρα, δίχως όμως να τα καταφέρουν.

Οι δύο συλληφθέντες είχαν διαπράξει μαζί με άλλους οκτώ συνεργούς του σωρεία ληστειών από τις 11 Απριλίου 2012 έως και τις 21 Ιουνίου 2013. Η συνολική τους λεία είχε αγγίξει τα 1.250.000 ευρώ.

Οι δράστες εισέρχονταν στη χώρα με βίζα τρίμηνης διάρκειας. Στη συνέχεια έβαζαν σε εφαρμογή το σχέδιο τους που δεν ήταν άλλο από ληστείες σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς, κυρίως σε κοσμηματοπωλεία. Έπειτα αποχωρούσαν με άλλο αυτοκίνητο για τη χώρα τους.

Ο κατάλογος των ληστειών που διέπραξαν είναι μακρύς. Αρχικά χτύπησαν στις 20 Μαίου του 2012 ένα χρυσοχοείο μέσα σε ξενοδοχείο στο Πηγιανό Κάμπο του Ρεθύμνου. Ένα μήνα μετά χτύπησαν χρυσοχοείο στη Σκαλέτα Ρεθύμνου, και στη συνέχεια χρυσοχοείο στο Μαστιχάρι.

Στις 3 Σεπτεμβρίου 2012, λήστεψαν χρυσοχοείο στο Μάλεμε Χανίων και ενάμιση μήνα μετά χρυσοχοείο, που βρίσκεται εντός ξενοδοχειακής μονάδας στο Γεράνι Πλατανιά.

Στις 26 Απριλίου 2012 και στις 10 Μαΐου 2013 διέρρηξαν άλλα δύο χρυσοχοεία, σε Χερσόνησο και Άγιο Νικόλαο αντίστοιχα. Ωστόσο η μοιραία ληστεία που αποτέλεσε την αρχή του τέλους για τη δράση τους έγινε στις 20 Μαΐου 2013 στην Ελούντα.

Μούκανος για τον τραγικό θάνατο του Θόδωρου Αγγελόπουλου: Εκτινάχθηκε και έπεσε σε ένα φρεάτιο (video)

1291496

Μούκανος για τον τραγικό θάνατο του Θόδωρου Αγγελόπουλου: Εκτινάχθηκε και έπεσε σε ένα φρεάτιο (video)

«Ήμουν απέναντι. Έπεσαν οι μηχανές, σερνόντουσαν οι αναβάτες. Φωνές, πανικός, ουρλιαχτά», περιέγραψε για ο Αλέξανδρος…

Ηράκλειο: Ζευγάρι προκαλούσε προβλήματα σε πτήση και έγινε αναγκαστική προσγείωση για να τους διώξουν – Ζητοκραύγαζε το κοινό (video)

Πτήση

Ηράκλειο: Ζευγάρι προκαλούσε προβλήματα σε πτήση και έγινε αναγκαστική προσγείωση για να τους διώξουν – Ζητοκραύγαζε το κοινό (video)

Παράξενα πράγματα σε μια πτήση της EasyJet