Newsroom

Newsroom

Συνελήφθησαν για τον φόνο των αστυνομικών της ΔΙΑΣ

Τέλος στην υπόθεση του φόνου των δύο αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ στου Ρέντη, η οποία είχε ρίξει βαριά τη σκιά…

astinomia

Τέλος στην υπόθεση του φόνου των δύο αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ στου Ρέντη, η οποία είχε ρίξει βαριά τη σκιά στην αστυνομία, έδωσε η Ασφάλεια Αττικής.

Συνέλαβε τους δύο από τους δράστες, οι οποίοι, το βράδυ της 1ης Μαρτίου, πυροβόλησαν και σκότωσαν τον Γιάννη Ευαγγελινέλη,23 χρονών και τον Γιώργος Σκυλογιάννη, 22 ετών.
Ο ένας εκ των δραστών είναι Έλληνας ομογενής από την πρώην Σοβιετική Ένωση και η συμμετοχή του στον φόνο ταυτοποιήθηκε από γεννετικό υλικό το οποίο εντοπίστηκε σε γάντι που είχε βρεθεί κοντά στο σημείο της συμπλοκής.
Εκτιμάται ότι με τους δύο συλληφθέντες κακοποιούς ήταν άλλοι δύο συνεργοί τους, ομογενείς από χώρα της πρώην Σοβιετικής Ένωσης και αυτοί, ο ένας εκ των οποίων είχε τραυματιστεί. Και οι δύο αναζητούνται, αλλά υπάρχουν υποψίες ότι πέτυχαν να διαφύγουν στο εξωτερικό.

Στο εξωτερικό προσπαθούσαν να διαφύγουν και οι δύο συλληφθέντες και όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, είχαν μάλιστα απευθυνθεί σε φυλακισμένους «που είχαν άκρες», προκειμένου να προμηθευτούν διαβατήρια.

Η σύλληψή τους έγινε έπειτα από συνεργασία της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών.

Για την εξιχνίαση της υπόθεσης έλαβαν μέρος αστυνομικοί από διάφορες υπηρεσίες, οι οποίοι το τελευταίο χρονικό διάστημα είχαν υπό παρακολούθηση μεγάλο αριθμό ατόμων που ήταν ύποπτα για τη συμμετοχή της στο φόνο των δύο αστυνομικών.

Χθες το βράδυ μάλιστα προσήχθησαν στην Ασφάλεια Αττικής 35 άτομα και έτσι σιγά -σιγά άρχισε να ξετυλίγεται η υπόθεση. Οι προσαγωγές έγιναν από την Ελευσίνα, την Ανάβυσσο, τα Άνω Λιόσια και τον Ασπρόπυργο και από άλλες περιοχές της Αττικής.Στα σπίτια των συλληφθέντων βρέθηκαν όπλα και άλλα αντικείμενα.

Από τους 35 προσαχθέντες οι 12 κατηγορούνται για διάφορα αδικήματα, όπως κλοπές και ληστείες, οι οποίες είχαν διαπραχθεί τους τελευταίους μήνες στην Αττική.

Η συμπλοκή

Οι δύο αστυνομικοί είχαν συμπλακεί με κακοποιούς στη λεωφόρο Κηφισού, στο ύψος της Λαχαναγοράς Ρέντη.

Ο ένας αστυνομικός, σοβαρότατα τραυματισμένος στο κεφάλι, έχασε τη ζωή του λίγο μετά τη συμπλοκή, ενώ ο δεύτερος, επίσης με τραύματα στο κεφάλι, παρά τις προσπάθειες των γιατρών στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας, κατέληξε.

Οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ κατεδίωκαν κλεμμένο όχημα, στο οποίο επέβαιναν τρία άτομα ύποπτα για ληστεία, η οποία είχε σημειωθει΄λίγη ώρα νωρίτερα, στη λεωφόρο Δημοκρατίας, στο Μενίδι.

Οι δύο από αυτούς που επέβαιναν στο αυτοκίνητο άρχισαν να πυροβολούν με καλάσνικοφ και πιστόλι εναντίον των αστυνομικών, οι οποίοι ανταπέδωσαν τα πυρά, και στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή. Βολές από τους πυροβολισμούς των δραστών δέχθηκαν τέσσερις ακόμη αστυνομικοί, δύο στα κράνη και δύο στα αλεξίσφαιρα γιλέκα τους.

Το κλεμμένο αυτοκίνητο είχε βρεθεί μετά τη συμπλοκή στην οδό Παλαιολόγου στου Ρέντη. Εντός του οχήματος, που είχε κλεμμένες πινακίδες, βρέθηκε ένα καλάσνικοφ και ένα πιστόλι, με τα οποία, πιθανότητα, οι δράστες «γάζωσαν» τους αστυνομικούς.
http://www.ethnos.gr