Συνελήφθη ο Ουκρανός αεροπειρατής στην Τουρκία

[…]

aeropeirateia

Αναίμακτα έληξε η απόπειρα αεροπειρατείας που σημειώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής σε αεροσκάφος της τουρκικής αεροπορικής εταιρείας Pegasus το οποίο αναχώρησε από το Χάρκοβο της Ουκρανίας και αναγκάστηκε από την τουρκική πολεμική αεροπορία να προσγειωθεί στην Κωνσταντινούπολη.

Οι ειδικές δυνάμεις της τουρκικής αστυνομίας συνέλαβαν τον Ουκρανό επιβάτη, ο οποίος υπό την απειλή ότι είχε βόμβα επιχείρησε να καταλάβει το αεροσκάφος, όπως δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών της Τουρκίας στο Reuters.

«Οι δυνάμεις ασφαλείας συνέλαβαν το αεροπειρατή, δεν υπάρχουν τραυματίες» είπε ο υπουργός Λουτφί Ελβάν, ενώ προσέθεσε ότι όλοι οι επιβάτες απομακρύνθηκαν από το αεροσκάφος.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο ουκρανός επιβάτης απείλησε να πυροδοτήσει βόμβα εάν το αεροσκάφος, στο οποίο επέβαιναν 110 άνθρωποι, δεν κατευθυνόταν προς το Σότσι της Ρωσίας, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η τελετή έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων.

Ο επιβάτης προσπάθησε να ανοίξει με τη βία την πόρτα του πιλοτηρίου, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Μόλις ο πιλότος εξέπεμψε σήμα κινδύνου, απογειώθηκε ένα F-16 της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας το οποίο συνόδευσε το αεροσκάφος της εταιρείας Pegasus μέχρι την Κωνσταντινούπολη.

Το αεροσκάφος προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Σαμπιχά Γκιοκτσέν, στην ασιατική πλευρά της πόλης, ενώ στο σημείο έσπευσαν οι δυνάμεις ασφαλείας.

Πηγή: naftemporiki.gr

Aμαμονή τέλος μετά απο 12 χρόνια: Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε εκεί που αξίζει στο final -4

Aμαμονή τέλος μετά απο 12 χρόνια: Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε εκεί που αξίζει στο final -4

Ο μεγαλύτερος «άθλος» στη σύγχρονη ιστορία της Euroleague ολοκληρώθηκε και πλέον ο Παναθηναϊκός Aktor δίνει…

Γκρίνιες και παράπονα βουλευτών για υπουργούς στις συναντήσεις με Μητσοτάκη

Γκρίνιες και παράπονα βουλευτών για υπουργούς στις συναντήσεις με Μητσοτάκη

Πολλά τα παράπονα των βουλευτών για συμπεριφορές κυβερνητικών αξιωματούχων στις συναντήσεις με Μητσοτάκη.