Συνελήφθη ο διευθυντής των "Παραπολιτικών" μετά από μήνυση του Πάνου Καμμένου

Συνελήφθη το απόγευμα της Τρίτης ο διευθυντής της εφημερίδας «Παραπολιτικά» Παναγιώτης Τζένος, έπειτα από μήνυση που έχει καταθέσει εναντίον του ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος. Ο κ. Τζένος, συνελήφθη μέσα στα γραφεία της εφημερίδας και έχει ήδη οδηγηθεί στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (ΓΑΔΑ).

58750bfe1dc524e8028b469a

Όπως αναφέρει το σάιτ parapolitika.gr, «αστυνομικοί με πολιτικά συνοδευόμενοι από εισαγγελέα συνέλαβαν με τη διαδικασία του αυτοφώρου τον Δ/ντη του Ομίλου Παραπολιτικά, Παναγιώτη Τζένο, μετά από μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος. Η μήνυση κατατέθηκε με αφορμή τις αποκαλύψεις της εφημερίδας για το ταξίδι που πραγματοποίησε ο κος Καμμένος στις Αυστριακές Άλπεις την περίοδο των εορτών.

Μέσα και έξω από τα γραφεία των Παραπολιτικών βρίσκονταν περισσότεροι από δέκα αστυνομικοί σαν να επρόκειτο για σύλληψη κάποιου επικίνδυνου προσώπου. Ο Παναγιώτης Τζένος οδηγείται στον Εισαγγελέα, προκειμένου να ακολουθηθούν οι διαδικασίες που προβλέπονται από τον νόμο».

Είναι αδιανόητο εν έτει 2017 στην Ελλάδα να υπάρχει νόμος που επιτρέπει να σέρνονται δημοσιογράφοι στο αυτόφωρο για δημοσιεύματα και ακόμη χειρότερο το γεγονός ότι πολιτικά πρόσωπα χρησιμοποιούν αυτή τη διαδικασία ώστε να συλληφθούν δημοσιογράφοι για ρεπορτάζ τους. Ως δημόσια πρόσωπα άλλωστε οφείλουν να απαντούν στην κριτική που τους ασκείται ακόμη και στην περίπτωση που τη θεωρούν άδικη. 

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη