Newsroom

Newsroom

Συνελήφθη γυναικολόγος για κλοπή ωαρίων από ασθενή

Ο 70χρονος γυναικολόγος Σεβερίνο Αντινόρι συνελήφθη στο αεροδρόμιο της Ρώμης, μετά από μήνυση 24χρονης Ισπανίδας, σύμφωνα με την οποία της έκλεψε ωάρια κατά την διάρκεια επέμβασης

57373eb31dc52404388b4622

Ο αμφιλεγόμενος γενετιστής είναι ιδιαίτερα γνωστός στην Ιταλία γιατί έχει βοηθήσει γυναίκες άνω των 60 ετών να γίνουν μητέρες. Μάλιστα το 2009 είχε ισχυριστεί πως κλωνοποίησε τρία μωρά, χωρίς να δώσει διευκρινίσεις για το θέμα. Το τελευταίο διάστημα είχε τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό στη Ρώμη και του είχε αφαιρεθεί η άδεια ασκήσεως επαγγέλματος για έναν χρόνο, μετά από κατηγορία για κλοπή ωαρίων από ασθενή του. 

Η 24χρονη Ισπανίδα που έκανε την μήνυση, είναι διπλωματούχος νοσοκόμα και πρόσφατα είχε προσληφθεί στην κλινική του Μιλάνου. Ο Αντινόρι υπέβαλε την νοσοκόμα σε θεραπεία για μια κύστη που είχε εντοπιστεί στις ωοθήκες της, με τις αρχές να υποψιάζονται πως ο γενετιστής την προσέλαβε και έκανε αυτή την διάγνωση με αποκλειστικό σκοπό να κλέψει τα ωάριά της.

Σύμφωνα με όσα είπε η Ισπανίδα, την ακινητοποίησαν, την αναισθητοποίησαν και την χειρούργησαν παρά τη θέλησή της, την ώρα που η ίδια πίστευε πως θα της έκαναν απλώς μερικές ενέσεις.

Οι συνήγοροι του Αντινόρι χαρακτήρισαν παράλογα τα όσα ισχυρίζεται η 24χρονη, ενώ η Ντονάτα Λένζι, του Δημοκρατικού Κόμματος είπε ότι «Η σύλληψη του Σεβερίνο Αντινόρι είναι πολύ σοβαρό θέμα γιατί δείχνει ότι υπάρχει μια αγορά ωαρίων που δεν την σταματάει τίποτα».

Τραγωδία στην Τουρκία: Οκτώ νεκροί και ένδεκα τραυματίες μετά από σύγκρουση μπετονιέρας με λεωφορείο

toyrkia

Τραγωδία στην Τουρκία: Οκτώ νεκροί και ένδεκα τραυματίες μετά από σύγκρουση μπετονιέρας με λεωφορείο

Πολύνεκρο τροχαίο σημειώθηκε τη Δευτέρα του Πάσχα (6/07) στην περιοχή Γκαζιαντέπ της νοτιοανατολικής Τουρκίας.

Βέλγιο: Κατάληψη στο πανεπιστήμιο της Γάνδης υπέρ των Παλαιστινίων και υπέρ της πράσινης μετάβασης

GM46aWlXwAAztWj

Βέλγιο: Κατάληψη στο πανεπιστήμιο της Γάνδης υπέρ των Παλαιστινίων και υπέρ της πράσινης μετάβασης

Oι φοιτητικές οργανώσεις «End Fossil Ghent» και «Ghent Students for Palestine» ένωσαν τις δυνάμεις τους…