Newsroom

Newsroom

Συνέλαβαν τον Β. Σταθοκωστόπουλο για φοροδιαφυγή

Συνελήφθη το πρωί της Παρασκευής στη Γλυφάδα, από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, 65χρονος επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται…

Συνελήφθη το πρωί της Παρασκευής στη Γλυφάδα, από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, 65χρονος επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στον χώρο της εστίασης και διασκέδασης.

Σε βάρος του συλληφθέντος σχηματίστηκε δικογραφία για φοροδιαφυγή, η οποία, όπως προέκυψε, πραγματοποιούνταν με τη μέθοδο της «κλωνοποίησης – αντιγραφής αποδείξεων».

Συγκεκριμένα, από τον έλεγχο στην εταιρεία που είναι διαχειριστής διαπιστώθηκε ότι υπήρχε μηχανισμός που λειτουργούσε με ειδικό λογισμικό πρόγραμμα μέσω υπολογιστή και είχε τη δυνατότητα να εκδίδει αποδείξεις «κλώνους», που είχαν δηλαδή ήδη εκδοθεί στο παρελθόν. Είναι η πρώτη φορά που εντοπίζεται τέτοιος παράνομος μηχανισμός επανέκδοσης αποδείξεων.

Συνολικά εντοπίστηκαν 13.671 επανεκδόσεις αποδείξεων, συνολικής καθαρής αξίας πάνω από 79.000 ευρώ και αναλογούντα ΦΠΑ που υπερβαίνει τις 18.000 ευρώ. Είναι η πρώτη φορά που εντοπίζεται τέτοιος παράνομος μηχανισμός επανέκδοσης αποδείξεων.

Από τις διασταυρώσεις των στοιχείων προέκυψε ότι σκοπός της επανέκδοσης των αποδείξεων ήταν η μη έκδοση των προβλεπόμενων από τον νόμο αντίστοιχων αποδείξεων, με αποτέλεσμα την απόκρυψη των συναλλαγών, την υποβολή ανακριβών φορολογικών δηλώσεων και τη μη απόδοση των φόρων που αναλογούν.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Πηγή: efsyn.gr

Σε αναβρασμό η Θεσσαλονίκη εν όψει του ντέρμπι: Σύλληψη υπεύθυνου μελών Αθλητικού Συλλόγου και κλήση σε ακρόαση μέλους του ΑΣ Άρη

181019 arisvspaok ph1

Σε αναβρασμό η Θεσσαλονίκη εν όψει του ντέρμπι: Σύλληψη υπεύθυνου μελών Αθλητικού Συλλόγου και κλήση σε ακρόαση μέλους του ΑΣ Άρη

Λίγες ώρες πριν το μεγάλο ντέρμπι της Superleague που θα κρίνει τον πρωταθλητή η πόλη…